Champions League
06/08/2020

Torenhoge odds bij de TOTO: Bayern München - Chelsea

Torenhoge odds bij de TOTO: Bayern München - Chelsea
Het slotakkoord van de achtste finale vindt zaterdagavond plaats als Bayern München – Chelsea het tegen elkaar opnemen. München heeft een mooie voorsprong na de heenwedstrijd in Londen en staat met een 3-0 tussenstand al met één been in de kwartfinales. Maar de return moet nog gespeeld worden en daarin kán nog van alles gebeuren!

Hans Dieter Flick: “Volledige focus op return tegen Chelsea”

Bayern-coach Hansi Flick heeft de titel op zak, is met de Beierse club winnaar van het Duitse bekertoernooi en staat er riant voor als zaterdag de return tegen Chelsea gespeeld moet worden. De tussenstand zegt hem echter weinig: “Mijn spelers moeten zich voorbereiden op een wedstrijd met veel kansen over en weer. Er zal een volledige focus nodig zijn om de 3-0 stand intact te houden, want tegen teams als Chelsea ben je die voorgift ook zo weer kwijt.”

“Oppassen voor aanval, profiteren van ruimte in defensie”

Flick ziet wel wat overeenkomsten met Bayern, enkele jaren geleden. Een team in opbouw dat in de toekomst tot grootste prestaties in staat is. “Allereerst mijn complimenten aan Frank Lampard. Hij heeft een mooie spelersgroep bij elkaar gebracht. De mix van jonge en ervaren spelers hebben een frivole speelstijl die soms voor mooie resultaten zorgt en soms ook voor ferme nederlagen omdat het aanvallende spel de defensie vaak openlegt. Daar proberen we zaterdag van te profiteren.”

Frank Lampard: “De winnaar wordt bepaald over twee wedstrijden”

Chelsea-trainer Frank Lampard moest tegen Arsenal het onderspit delven in de FA Cup finale en in de Champions League lijkt de achtste finale ook het eindstation te worden voor Chelsea. Maar de manager gooit de handdoek nog niet in de ring: “De winnaar wordt bepaald over twee wedstrijden. Beide ploegen moeten in deze return ook geconcentreerd en gefocust spelen om de andere te kunnen verslaan. Wat ons overkwam in de heenwedstrijd kan Bayern nu ook overkomen”, sprak hij hoopvol tegen de Engelse media.

“Niveau moet omhoog om kans te maken”

Lampard houdt ervan om risico in het spel van Chelsea te leggen en zodoende goals te scoren. Zaterdag zal die drang naar voren nog iets groter zijn dan normaal. Lampard: “We zullen voorzichtig moeten zijn met een fantastische spits als Lewandowski in de voorhoede. Maar tegen ploegen als Bayern München moet het hele elftal op hoog niveau acteren om überhaupt een kans te maken.”

Statistieken

Bayern München heeft zich in Londen al bijna verzekerd van deelname aan de kwartfinales van de Champions League. De 0-3 voorsprong die de Duitse ploeg boekte, is bijna niet meer te breken door Chelsea. De ploeg van trainer Lampard moet minimaal drie doelpunten maken en er geen één tegen krijgen in de Allianz Arena om nog kans te maken op een kwartfinale plaats in de UEFA Champions League, seizoen 2019 - 2020.

Head 2 Head

Terugkijkend op de onderlinge duels tussen deze twee topploegen, dan heeft Chelsea het vaker moeilijk gehad tegen de Duitse grootmacht. In 2005 won Chelsea thuis de kwartfinale met 4-2, maar verloor in München met 3-2. In 2012 speelden beide teams in München de Champions League play-offs. Dit duel werd met 1-1 een gelijkspel. In de penalty-fase won Bayern alsnog van de Londense ploeg.

Huidige vorm Bayern München

Met het landskampioenschap op zak en het winnen van de Duitse beker heeft Bayern München dit seizoen weer heel wat prijzen gewonnen. De ploeg van trainer Flick heeft dit jaar nog geen duel verloren. De laatste verloren wedstrijd dateert vanaf 7 december 2019. Ook werd er dit kalenderjaar maar eenmaal een gelijkspel uit het vuur gesleept. De Bundesliga wedstrijd tegen RB Leipzig werd met 0-0 een puntendeling.

Huidige vorm Chelsea

Bij Chelsea is er geen lange ongeslagen reeks. De laatste wedstrijd was de finale van de FA Cup en die ging verloren tegen Arsenal met 2-1. De laatste competitiewedstrijd werd wel gewonnen. Wolverhampton Wanderers werd in Stamford Bridge met 2-0 verslagen. Chelsea eindigde dit Premier League seizoen op de vierde plek en dat is genoeg om volgend seizoen weer Champions League te mogen spelen.

Lappenmand

De lappenmand van Bayern is een eenzame plek, want alleen Benjamin Pavard bivakkeert daarin. De Franse vleugelverdediger liep eind juli een bandblessure op en kan niet meespelen zaterdag.Wat dat betreft, is de ziekenboeg van Chelsea vast een stuk gezelliger: Billy Gilmour (knie), César Azpilicueta (kuit), Pedro (schouder), Ethan Ampadu (rug) en Abdul Rahman Baba (knie) kampen met verschillende aandoeningen die ze buitenspel zetten. Pedro liep zijn blessure recent op tijdens de FA Cup finale van 1 augustus moest hij voortijdig het veld verlaten. De 33-jarige Spanjaard wordt pas in september terugverwacht bij Chelsea.

Prognose

Wij verwachten dat er nog flink gestreden gaat worden en dat het duel eindigt in een 1-2 zege voor Chelsea. Niet voldoende voor de Engelsen om door te stoten, maar wel om met opgeheven hoofd het strijdtoneel te verlaten. Wat denk jij dat het wordt?

Quoteringen Bayern München – Chelsea

De odds rijzen de pan uit voor de wedstrijd in München. De hoogste odd vinden wij bij een overwinning van Chelsea x 6.80 keer de inleg.Voor een gelijkspel hanteert de TOTO een hoge quotering van x 5.10 keer het speelbedrag. Een zege van Bayern München staat in het 1X2 spelsysteem op x 1.36 keer je inleg genoteerd.
De Champions League wedstrijd Bayern München – Chelsea wordt gespeeld op zaterdag 8 augustus om 21:00 uur in de Allianz Arena te München. Speel mee via voetbalgokken.nl en scoor bij Koning TOTO!

De beste Online Bookmakers