Champions League
14/09/20203 reacties

Verwacht jij dat AZ de groepsfase Champions League haalt?

Verwacht jij dat AZ de groepsfase Champions League haalt?
Komende dinsdag mag AZ Alkmaar aantreden in de halve finale van de Champions League kwalificatie. De ploeg van trainer Arne Slot reist af naar Oekraïne om het op te nemen tegen Dinamo Kiev. Omdat AZ uit speelt, is Dinamo Kiev bij de bookmakers favoriet. Welke uitslag voorspel jij?

Trainer Dinamo Kiev: “AZ speelt op dezelfde manier als wij”

De Roemeense voetbaltrainer Mircea Lucescu staat aan het roer bij Dinamo Kiev. Lucescu moet de ploeg langs AZ loodsen, maar hij weet dat dit geen gemakkelijke opdracht zal zijn. “Dinsdag wacht ons een hele lastige wedstrijd. AZ Alkmaar speelt op dezelfde manier als wij, het is een zeer agressieve en aanvallende ploeg”, verklaarde de Roemeense coach nadat de loting bekend werd.

“Voelt alsof het zeven jaar geleden is”

Volgens Lucescu, onder meer voormalige hoofdtrainer bij Zenit Sint Petersburg en Inter Milaan, is het extra lastig om tegen AZ te spelen omdat de wedstrijd volgt na een lange (gedwongen) pauze. “Het is alsof we zeven jaar geleden voor het laatst voetbalde. Deze pauze stopte onze vooruitgang, vertraagde onze ontwikkeling. Mijn doel is om de spelers dinsdag op een acceptabel niveau te krijgen voor de wedstrijd in de Champions League”, aldus Lucescu in een interview op de officiële website van de club.

Arne Slot: “Dinamo speelt niet in competitie die ik dagelijks volg”

Voor AZ-trainer Arne Slot wordt het een sprong in het diepe. De oefenmeester speelde dit seizoen nog geen officiële wedstrijden en kent de tegenstander van dinsdag nauwelijks: “Dinamo Kiev een grote naam in het internationale voetbal. Mij staat vooral de recente zege van de ploeg op Shakhtar Donetsk op het netvlies. In de wedstrijd om de Oekraïense Supercup won Dinamo met 3-1, maar dat is ook de enige indruk die ik van de ploeg heb, want ze spelen niet in een competitie die ik dagelijks volg.”

“Dinamo heeft grote mogelijkheden”

Over het verleden van de club weet Slot wel het één en ander te melden en dat is voor hem voldoende reden om waakzaam te zijn voor de kwaliteiten van de Oekraïners: “Dinamo heeft grote financiële mogelijkheden. In Europa hebben ze aansprekende resultaten gehaald de laatste jaren. Al ging het ook weleens mis in de kwalificatie voor de Champions League. Ook tegen Ajax in 2018. Ik was destijds bij die wedstrijd aanwezig.”

Statistieken

Dinamo is de huidige koploper in de Oekraïense Premier League en hoefde tot nu toe nog niet in actie te komen in de CL-voorrondes. AZ speelde al wel in deze kwalificatiereeks voor de groepsfase van het miljoenenbal. In Alkmaar werd met veel pijn en moeite gewonnen van Victoria Pilzen.

Head 2 Head

We moeten exact tien jaar terug om een onderling duel tussen AZ en Dinamo terug te vinden in de voetbalanalen. Wie destijds bij de bookmakers op winst voor AZ had gespeeld kwam bedrogen uit: Kiev won zowel uit als thuis van de Alkmaarse formatie: 1-2 en 2-0.

Huidige vorm Dinamo Kiev

Ook met de huidige vormpeil van de Oekraïners zit het wel goed. Het won dus de Supercup van Shakhtar, maar zegevierde ook in de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Daarin was het met 1-4 te sterk voor Olimpik Donetsk.Vlak voor de wedstrijd tegen AZ kwam er echter een kleine knik in de kabel. Afgelopen weekend speelde het namelijk tegen Desna met 0-0 gelijk.

Huidige vorm AZ

Over de vorm van AZ valt nog bitter weinig te zeggen, omdat de ploeg van Slot alleen nog maar oefenwedstrijden speelden. Dat ging de Alkmaarders overigens niet zo goed af. Van de zeven oefenduels die AZ speelde sinds er weer gevoetbald mag worden werd er maar één gewonnen. Dat was tegen Lille: 2-1. Afgelopen week was AZ vrij, omdat de KNVB de competitiewedstrijd tegen Utrecht verplaatste om de Alkmaarders ruimte te geven zich volledig te richten op de wedstrijd tegen Kiev.

Lappenmand

Pantelis Chatzidiakos is nog steeds niet hersteld van de in november 2019 opgelopen kruisbandblessure. Hij wordt pas in november weer terugverwacht. Ook Jeremy Helmer is niet inzetbaar. De aanvallende middenvelder kampt met een beenblessure die hij in december 2019 opliep.Dinamo Kiev mist een viertal spelers: Mykyta Burda, sterkhouder Denys Popov en rechtervleugelverdediger Oleksandr Tymchyk zijn geblesseerd. Spits Artem Besedin ontbreekt nog steeds vanwege een dopingschorsing.

Prognose

Wij voorspellen een 0-1 overwinning van AZ. Een beetje chauvinisme is ons niet vreemd en de odds bij de TOTO zijn zo gunstig dat we ervoor kiezen om te spelen op AZ! Denk jij ook dat AZ gaat winnen? Check dan onderstaand odds overzicht voor de gemiddelde pre-match quoteringen bij dit CL-duel!

Quoteringen Dinamo Kiev – AZ Alkmaar

De TOTO keert x 3,25 keer je inleg uit als AZ zich plaatst voor de finale van de Champions League play-off. Draait het uit op een verlenging omdat beide teams gelijkstaan na 90 minuten? Dan ontvangen spelers die hebben ingezet op een gelijkspel: x 3,15 keer het ingelegde speelbedrag.Als Dinamo Kiev het thuisvoordeel weet uit te buiten en AZ verslaat dinsdagavond, dan is het voor spelers die een 1 hebben ingevuld alsnog feest, want zij ontvangen x 2,15 keer het aantal ingelegde euro’s van TOTO.nl!
De Champions League kwalificatie-wedstrijd tussen AZ Alkmaar - Dinamo Kiev wordt gespeeld op dinsdag 15 september en begint om 19:00 uur. Plaats van handeling is het NSC Olimpiyskiy Stadion in Kiev. Doe jij mee door een weddenschap te plaatsen via VoetbalGokken.nl? Check dan de actuele odds via onze bookmakerspagina en maak het volgen van deze voetbalwedstrijd extra spannend!

De beste Online Bookmakers