Champions League
23/11/2020

Voorspel Champions League duel Liverpool vs. Atalanta Bergamo

Voorspel Champions League duel Liverpool vs. Atalanta Bergamo
Aanstaande woensdag als Ajax tegen FC Midtjylland speelt, neemt Liverpool het op tegen Atalanta Bergamo. In Groep D van de Champions League is Liverpool koploper en heeft Atalanta evenveel punten als Ajax. Welke groepsgenoot van de Ajacieden komt als winnaar uit de strijd op Anfield? Bekijk alvast de hoogste quoteringen bij Koning TOTO en speel mee via VoetbalGokken.nl!

Jurgen Klopp: “Woensdag weer fantastisch spelen”

In de heenwedstrijd had Liverpool geen kind aan Atalanta Bergamo. De ploeg van trainer Jurgen Klopp scoorde vijfmaal en kreeg er geen één tegen: 5-0. Toch houdt Klopp zijn hart vast nu de Italiaanse ploeg woensdag in het Anfield Stadion aanwezig zal zijn. “We hebben daarginds fantastisch gespeeld en ik hoop dat we woensdag weer net zo sterk zijn”, zegt de Duitse trainer die veel spelers wegens blessures moet missen.

“Atalanta heeft topspelers”

Klopp blijft Atalanta als de sterkste tegenstander in Groep D zien. “Zij zijn de grootste uitdaging tot nu toe in de Champions League voor ons. Zij hebben topspelers, zijn erg goed georganiseerd en voeren hun tactiek met honderd procent overtuiging uit. Spelers weten precies wat van ze verwacht wordt. Ze benutten de kwaliteiten van de individuen ontzettend slim”, aldus Klopp over de ploeg die zijn spelers woensdag voor aantreft.

Gian Piero Gasperini: “Liverpool ander niveau”

Atalanta Bergamo werd in eigen huis helemaal ingemaakt door Liverpool, maar trainer Gian Piero Gasperini verwacht - met wat aanpassingen -  dat er woensdag een heel ander Atalanta voor de dag kan komen. “Liverpool was bij ons duidelijk van een ander niveau. We zijn ervan overtuigd dat we enkele veranderingen kunnen aanbrengen waardoor we dit keer wel voor een resultaat kunnen spelen”, vertelt de trainer van de ploeg uit Bergamo op de clubwebsite.

“Niet nogmaals verpletterend worden”

Volgens de trainer is de thuiswedstrijd goede stof tot nadenken geweest. “We moeten nadenken over de tactiek en structuur van deze wedstrijd. Anders wordt alles veel ingewikkelder. Ik denk dat we ze problemen hadden kunnen bezorgen en de druk hadden kunnen weerstaan. Helaas verpletterde de tegenstander ons met hun intensiteit. Dit mag in Liverpool niet nogmaals gebeuren”, aldus Gasperini aan het einde van zijn voorbeschouwing.

Statistieken

In Groep D staat Liverpool met negen punten bovenaan. Ajax volgt met vier punten op de tweede plek. Atalanta Bergamo heeft ook vier punten, maar moet het met de derde plek doen. Die plaats geeft recht op deelname in de Europa League. FC Midtjylland staat vierde en nog altijd met lege handen.

Head 2 Head

Liverpool en Atalanta Bergamo kwamen begin deze maand elkaar voor het eerst tegen in een groot toernooi. In Bergamo waren The Reds veel te sterk voor de ploeg van trainer Gasperini. Liverpool won met 0-5 van de Italiaanse ploeg. Aanvaller Diogo Jota nam drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening. Ook Mohamed Salah en Sadio Mané maakten een doelpunt voor de ploeg uit Liverpool.

Huidige vorm Liverpool

Liverpool bouwt al een tijdje aan een ongeslagen reeks. De ploeg van trainer Klopp verloor sinds midden oktober niet meer. Ook afgelopen weekend werd er gewonnen. Thuis versloeg de nummer twee van de Premier League, de nummer vier van de ranglijst, Leicester City met overtuigende cijfers: 3-0.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo begon de Champions League week met een gelijkspel in de Italiaanse Serie A. De ploeg van trainer Gasperini staat zevende in de competitie en wist ook voor de wedstrijd tegen Spezia al niet te winnen: 0-0. Voor de interlandbreak werd Thuis tegen Inter  Milaan met 1-1 ook al  gelijkgespeeld.

Lappenmand

Liverpool heeft een lange lijst met geblesseerde spelers. Virgil van Dijk kan nog altijd niet meedoen. De aanvoerder van Oranje heeft een gescheurde kruisband die hem tot april volgend jaar aan de kant houdt. Ook Joe Gomez (patellapeesblessure), Alex Oxlade-Chamberlain (knieblessure), Trent Alexander-Arnold (kuitblessure) en Andrew Robertson (blessure) zullen er woensdag niet bij zijn.Bij Atalanta Bergamo zijn ook een aantal spelers niet inzetbaar. Mattia Caldara (patellapees), Fabio Depaoli (spierblessure), Ruslan Malinovskyi (gezondheidsproblemen), Fabio Depaoli (spierblessure) en Marco Tumminello (zijdeband blessure).

Prognose

Onze wedtip bij de bookmakers voor aanstaande woensdag: Wij voorspellen dat The Reds winnen. Wij vullen dan ook een 1 in op het wedstrijdformulier van de TOTO. Denk jij dat Atalanta dit keer niet over zich heen laat lopen of voorspel je een gelijkspel. Hieronder vind je een handig odd-overzicht van de gemiddelde quoteringen van dit moment.

Quoteringen Liverpool – Atalanta Bergamo

Een overwinning en een gelijkspel leveren de hoogste odds van dit duel op. Mocht Atalanta winnen, dan wordt er gemiddelde x 4.25 keer je inleg uitbetaald. Die quotering geldt in het 1X2 spelsysteem ook voor een gelijkspel: x 4.25.Een overwinning van Liverpool levert bij de TOTO ook een goede deal op. Wint de ploeg van trainer Klopp, dan wordt jouw inleg x 1.64 keer meer waard en dat betekent dat je in Ă©Ă©n klap tien euro omtovert in 16,40 euro!
De Champions League wedstrijd Liverpool – Atalanta Bergamo wordt gespeeld opwoensdag 25 november om 21:00 uurin het Anfield Stadion te Liverpool. Welk team wint volgens jou en gaat het Ajax moeilijk maken in Groep D? Voorspel de wedstrijd bij de TOTO en maak kans op een leuke beloning!

De beste Online Bookmakers