Copa América
26/06/20192 reacties

Uruguay treft Peru in Copa América

Uruguay treft Peru in Copa América
Komend weekend worden de kwartfinales in de Copa America afgewerkt. Als vrijdagavond topfavorieten Argentinië en Brazilië in actie zijn gekomen, wacht er zaterdag een fraai toetje als Uruguay het in het Braziliaanse Salvador opneemt tegen Peru. Uruguay liet onder leiding van sterspeler Luis Suarez al mooie dingen zien tijdens deze Copa, maar speelde ook gelijk tegen Japan (0-0). Peru bevat met Jefferson Farfan en Renato Tapia ook wat oude bekenden voor de Nederlandse voetballiefhebber. Maar de Peruviaanse equipe is duidelijk de underdog tijdens dit duel. VoetbalGokken.nl zet de beste odds van TOTO voor je op een rij en laat de hoofdrolspelers aan het woord over hun winstkansen!

Bondscoach Uruguay: “Peru zal het ons moeilijk maken”

Oscar Tábárez knoopte er voorafgaand aan deze Copa America nog een nieuw contract van vier jaar aan vast als bondscoach van Uruguay. De inmiddels 71-jarige oefenmeester barst van de ervaring en is ook nog steeds gebrand op goede resultaten. In de Uruguayaanse media waarschuwt hij het volk voor de komende tegenstander: Peru. “Het is een taaie tegenstander die per definitie voor problemen gaat zorgen. Peru kwalificeerde zich onlangs voor het eerst sinds lange tijd voor het WK en heeft gewoon heel veel goede spelers die mijn team uit balans kunnen brengen. We moeten ze niet onderschatten”, aldus Tábárez.

Luis Suarez: “We dromen van de finale”

FC Barcelona-ster Luis Suarez maakte zich tijdens de laatste groepswedstrijd volslagen belachelijk door te schreeuwen om een penalty nadat de doelman van de tegenstander de bal met zijn handen aanraakte terwijl Suarez in het strafschopgebied een actie wilde maken. Pas later besefte hij dat de vermeende handsbal door de keeper was gemaakt en dat er van hands dus geen sprake kon zijn. Een actie die Suarez nog lang zal achtervolgen, maar die aangeeft hoe hongerig hij naar succes is. “Ons doel is de finale in Maracanã halen. Dat zou geweldig zijn en een droom van heel Uruguay”, laat hij weten op de website van de organisatie.

Geschiedenis schrijven

Suarez was dit seizoen lange tijd geblesseerd, maar heeft nooit getwijfeld aan zijn deelname in deze Copa America, die hij in 2011 al eens won met Uruguay. “Ik wist zeker dat ik het ging redden, maar speelde voor dit toernooi lange tijd geen hele wedstrijd. Maar dat ik hier zou staan, dat wist ik vanaf het eerste moment zeker. Want ik wil geschiedenis schrijven met ons land en de droom om de Copa te winnen uit laten komen”, aldus Suarez die daarvoor dus allereerst komende zaterdag zal moeten afrekenen met Peru.

Bondscoach Peru: “We moeten onze beste dag hebben”

Ricardo Gareca beseft dat een land als Peru het zeer lastig kan krijgen tegen Uruguay dat naast Suarez met Edinson Cavani (PSG), Diego Godin (Atlético Madrid), Nicolas Lodeiro (ex-Ajax) en Gaston Pereiro (PSV) veel kwaliteiten herbergt: “We moeten als ploeg onze beste dag ooit hebben om een kans te maken tegen Uruguay. We richten ons nu vooral op herstel van de lastige wedstrijd tegen onder meer Brazilië en bereiden ons voor op deze volgende veldslag”, aldus Gareca in de sportkrant El Comercio uit Peru.

“Kwartfinale halen was ons hoofddoel”

Gareca staat behoorlijk onder vuur nadat hij met 5-0 de bietenbrug op ging tegen Brazilië. Tot overmaat van ramp is sterspeler Jefferson Farfan ook nog geblesseerd en kampt verdediger Carlos Zambrano met spiervermoeidheid. “Ons kwalificeren voor de kwartfinales was het belangrijkste hoofddoel. Nu we dat gehaald hebben, moeten we gefocust blijven om alle aspecten van ons spel te blijven uitvoeren. Met welke spelers dat gebeurt, maakt niet uit. We moeten er als team staan zaterdag.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Uruguay - Peru

Koning TOTO leeft helemaal mee met de kwartfinales van de Copa America. De pre-wedstrijdquoteringen zijn dan ook hoog ingedeeld. De grootste beloning kun je omarmen bij winst van Peru x 5.00 keer je inleg. Een gelijkspel levert je x 3.50 keer de inleg op. Wanneer je een zege van Uruguay verwacht, vul dan een kruis in bij de 1 in het 1X2 spelsysteem en ontvang je inleg x 1.72 keer terug bij de juiste voorspelling.De kwartfinale van de Copa America Uruguay – Peru wordt gespeeld op zaterdag 29 juni om 21:00 uur in de Fonta Nova Arena te Salvador in Brazilië. Krijgt Suarez zijn ploeg naar de halve finale of is het Pereiro en zijn team die we de volgende ronde daar treffen? Laat de TOTO weten wat jouw verwachting is van deze kwartfinale en speel mee.

De beste Online Bookmakers