Coppa Italia
16/06/2020

Hoge odds voor bekerfinale Napoli - Juventus

Hoge odds voor bekerfinale Napoli - Juventus
Aanstaande woensdag staat Matthijs de Ligt voor het eerst in zijn carrière in de finale van de Coppa Italia. Onze landgenoot speelt met Juventus tegen SC Napoli. Wint De Ligt zijn eerste Italiaanse prijs met Juventus of gaat Napoli ervandoor met de blinkende Coppa? VoetbalGokken.nl blikt alvast vooruit op deze bekerfinale zonder publiek.

Gennaro Gattuso: “Ook van Juventus winnen”

Napoli-trainer Gennaro Gattuso jut al sinds het winnen van de halve eindstrijd zijn team op voor de finale tegen Juventus. “We wilden koste wat het koste de finale halen en dat is ons gelukt. Nu moeten we doorpakken en winnen van Juventus”, aldus Gattuso.

“Wij willen die beker!”

Napoli probeert haar zesde Italiaanse beker te winnen. De beker zou Napoli ook rechtstreeks toegang geven tot de groepsfase van de Europa League. “Wij willen voor onszelf en onze fans die beker in handen krijgen”, stelt de trainer van Napoli vast.

Maurizio Sarri: “Ik verwacht een moeilijke finale”

Juventus staat in de finale van de beker, maar trainer Maurizio Sarri weet niet of zijn team er klaar voor is om de eerste prijs van dit seizoen te pakken. “Ik verwacht een moeilijke finale, want Napoli is een sterk team dat, zelfs als ze een moeilijk moment doormaken, erg gevaarlijk blijven in een wedstrijd”, zegt Sarri over de mede-finalist van de Coppa Italia.

“Napoli zal gemotiveerd zijn”

De trainer looft de spelers en nieuwe trainer van de ploeg uit Napels. “De technische kwaliteiten van hun spelers zijn erg hoog en ze zullen maar wat graag de beker willen winnen. Ze zullen erg gemotiveerd zijn. Gattuso is een coach die zijn teams grote solidariteit weet te geven”, aldus Sarri.

Statistieken

Napoli moest in de halve finale zien af te rekenen met Internationale om door te kunnen stoten naar de finale. De heenwedstrijd in Milaan werd met 0-1 gewonnen. De ploeg van trainer Gattuso hoefde die voorspong in Napels alleen nog maar te verzilveren voor een finaleplek. Dat lukte doordat in Stadion San Paolo tegen Inter Milaan de wedstrijd werd afgefloten bij een 1-1 stand. Napoli won de beker voor het laatst in 2014.Juventus kreeg in de halve finale ook te maken met een ploeg uit de hoofdstad van Italië. Bij AC Milan werd de heenwedstrijd een gelijkspel 1-1. Thuis in Turijn wist Juve de ploeg uit Milaan uit de finale te houden door met 0-0 gelijk te spelen in het Allianz Stadion. Ronaldo miste in het begin van de wedstrijd nog een penalty, maar dat brak de Oude Dame uiteindelijk niet op.

Head 2 Head

In 2017 speelden Napoli en Juventus tegen elkaar in de halve finale. De heenwedstrijd werd in Turijn gespeeld en toen zegevierde Juventus met 1-3. In Napels was het Napoli die aan het langste eind trok: 3-2, maar dat was niet genoeg om De Oude Dame uit de finale te houden. In de bekerfinale speelde Juventus tegen SS Lazio en werd bekerwinnaar door met 2-0 te winnen.

Huidige vorm Napoli

In Italië is de competitie nog niet begonnen. Na de bekerfinale zal de Serie A zich ook weer opgestart worden. Napoli heeft dus na de coronabreak alleen nog maar tegen Inter Milaan, de ploeg van Stefan de Vrij, gespeeld in de halve finale. Het werd met 1-1 gelijkspel, maar daar moest Napoli nog behoorlijk haar best voor doen. In de tweede minuut kwam Napoli al achter te staan door het doelpunt van oud-Ajacied Christian Eriksen. De Belg Dries Mertens maakte net voor de rust nog gelijk: 1-1. En dat bleek ook de eindstand.

Huidige vorm Juventus

Juventus had het ook niet makkelijk toen in de halve finale AC Milan in Turijn kwam spelen. Cristiano Ronaldo miste een penalty in de zestiende minuut waardoor Juventus niet op voorsprong kon komen. Ronaldo slaagde er de hele wedstrijd niet meer in om het net van de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma alsnog te raken. Zelfs vanaf elf meter faalde de Portugese superster. Het bleef mede daardoor 0-0 in het Allianz Stadion.

Lappenmand

Trainer Gattuso kan woensdag niet beschikken over middenvelder Stanislav Lobotka. De 25-jarige Slowaak heeft last van spiervermoeidheid.Juventus heeft een viertal spelers in de lappenmand aanwezig. Merih Demiral is hard op weg terug te keren op het veld. De 22-jarige verdediger kampt sinds begin dit jaar met een gescheurde kruisband. Verder komen Aaron Ramsey (blessure), Gonzalo Higuain (spierblessure) en Giorgio Chiellini (trainingsachterstand) woensdag nog niet in actie voor Juventus.

Prognose

Het kan woensdag weleens laat worden: wij voorspellen een gelijkspel in het San Paolo Stadion. Beide teams zullen sterk voor de dag komen en niet voor elkaar willen onderdoen. Dat betekent een verlenging.Hierin verwachten we een sterker Napoli, dat dus uiteindelijk de beker omhoog zal mogen houden. Benieuwd naar de odds die bij deze finale horen? Neem onderstaand odds-overzicht dan ook even goed door!

Quoteringen Napoli – Juventus

De quoteringen zijn redelijk gelijkwaardig ingedeeld. Daarmee geeft ook de TOTO aan dat beide teams in staat zijn om bekerwinnaar te worden van het nu al meest legendarische voetbalseizoen ooit! De hoogste odd van deze wedstrijd x 3.55 keer je inleg wordt gehanteerd als Napoli wint van Matthijs de Ligt en zijn team.Koning TOTO schaalt de quotering voor een gelijkspel in op x 3.35 keer je inleg. Een zege van Juventus is in het 1X2 spelsysteem goed voor een beloning van x 2.00 keer je speelbedrag.
De Italiaanse bekerfinale SSC Napoli – Juventus FC wordt gespeeld op woensdag 17 juni om 21:00 uurin het Olimpico stadion te Rome. Speel jij mee via Koning TOTO? Laat dan vandaag alvast jouw voorspelling achter wie de Italiaanse bekerfinale 2020 gaat winnen! Zo wordt voetbal kijken wel heel leuk!

De beste Online Bookmakers