Coppa Italia
09/02/20212 reacties

Welke ploeg wordt finalist bij Atalanta Bergamo vs. Napoli in Coppa Italia

Welke ploeg wordt finalist bij Atalanta Bergamo vs. Napoli in Coppa Italia
Aanstaande dinsdag en woensdag worden de halve finales van de Coppa Italia 2021 gespeeld. Juventus start de Italiaanse bekerweek dinsdagavond tegen Inter. Napoli en Atalanta Bergamo gaan woensdag strijden om een ticket voor de finale. Plaats je weddenschap via VoetbalGokken.nl  en scoor de hoogste odds!

Gian Piero Gasperini: “Napoli is een kwaliteitsploeg”

Vorige week werd de heenwedstrijd in Stadio San Paolo gespeeld en Atalanta Bergamo wist daar geen voorsprong te boeken. Met 0-0 werd het een gelijkspel en dus is er woensdag in het Gewiss Stadion nog van alles mogelijk. Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini was tevreden over zijn team en weet dat er in eigen huis nog veel werk verzet moet worden om Napoli uit de beker te knikkeren. “We hebben goed gepresteerd bij Napoli, maar het is wel duidelijk dat Napoli een kwaliteitsploeg is”, zegt de trainer van Atalanta.

“Clubs in vergelijkbare situatie”

Met het winnen van de Italiaanse beker kunnen beide teams de weg verkorten naar Europees voetbal. De trainer van Atalanta weet dat Napoli dit ook op het oog heeft. “We staan in elke wedstrijd onder druk. Er wordt veel van ons verwacht. Het is niet makkelijk om altijd in de juiste vorm te zijn, maar Napoli zit in een vergelijkbare situatie. We zullen resetten en klaar zijn voor de tweede etappe”, aldus Gasperini aan het einde van zijn vooruitblik.

Gennaro Gattuso: “Met Atalanta heb je nooit de voorkeur”

Voor Napoli-trainer Gennaro Gattuso is dit de week van de waarheid. De trainer zit op de schopstoel bij de ploeg uit Napoli. Volgens de Italiaanse media hangt het ervan af of de uitwedstrijd bij Atalanta en de competitiewedstrijd van komend weekend tegen Juventus gewonnen zal worden. Gattuso zelf weet ook dat het er nu op aan komt. “Is 0-0 gunst ons voor de terugkeer? We maken geen grapje, met Atalanta heb je nooit de voorkeur”, zegt de trainer van SSC Napoli over de komende bekerwedstrijd tegen Atalanta.

“Onszelf heel moeilijk gemaakt”

Dat het in Napels niet lukte om van Atalanta te winnen, had volgens de trainer zo zijn reden. “We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt. We waren niet in vorm, omdat veel spelers moesten rusten”, licht Gattuso toe. De terugwedstrijd zal anders verlopen verwacht de Napoli-trainer.  “Woensdag zullen we met frisse mensen op het veld staan en volledig voor het bekerkampioenschap gaan strijden”, besluit Gattuso.

Head 2 Head

De laatste keer dat Napoli naar Atalanta trok, was op 2 juli 2020. Atalanta won toen met 2-0 van de ploeg uit Napels. Dit betrof een competitiewedstrijd. De laatste keer dat de ploegen elkaar tegen kwamen in de Coppa Italia was in 2018. Op 2 januari van dat jaar werd de kwartfinale gespeeld in Napels en dat duel won Atalanta met 1-2 waardoor het doorging naar de halve finale.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo wist afgelopen weekend in eigen stadion niet te winnen van Torino. De ploeg van trainer Gasperini speelde gelijk 3-3 tegen de bezoekers. Een paar dagen eerder wist de ploeg met onder andere Marten de Roon, Sam Lammers en Hans Hateboer in de selectie ook bij Napoli niet te winnen 0-0 waardoor de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Napels nog compleet open ligt.

Huidige vorm SSC Napoli

Napoli begon de week met een verloren uitwedstrijd bij Genua. De ploeg van trainer Gattuso staat zesde in de Serie A, maar verloor met 2-1 van de nummer twaalf. Dat maakte de bekerwedstrijd tegen Atalanta (0-0) niet bepaald goed. Op de laatste dag van januari won de ploeg nog met 2-0 van Parma.

Lappenmand

Atalanta-trainer Gasperini kan woensdag niet beschikken over Hans Hateboer. De Nederlandse verdediger kan er door een dijbeenblessure niet bij zijn. Ook Bosko Sutalo (enkelblessure) treedt woensdag niet tegen Napoli. Het is nog onzeker of verdediger Joakim Maehle die herstelt van een enkelblessure, wel weer van de partij is.Napoli komt zonder de Belgische spits Dries Mertens naar Bergamo. De aanvaller heeft een enkelblessure. De twee verdedigers Faouzo Ghoulam en Konstantinos Manolas zijn er door blessuren ook niet bij.

Prognose

Atalanta is thuis moeilijk te verslaan en wij denken dat Napoli dat ook niet gaat lukken. Onze wedtip bij Toto is 1-0 voor de ploeg uit Bergamo. We gaan in onze prognose dan ook mee met de verwachting van de bookmakers. Neem onderstaand odd-overzicht alvast door voor de gemiddelde quoteringen die zijn ingedeeld voor de wedstrijd Atalanta – Napoli.

Quoteringen Atalanta Bergamo – Napoli

Bij de bookmakers wordt Atalanta Bergamo als favoriet van deze return bestempeld. Winst van SSC Napoli levert je de hoogste odd op. Gemiddeld wordt er x 3.85 keer de inleg uitgekeerd als Napoli wint in Bergamo.Een juiste voorspelling dat Atalanta Bergamo wint, levert gemiddeld x 1,78 keer je speelbedrag op. Een gelijkspel betekent verlenging van de wedstrijd en een flinke beloning van x 3,85 keer de inleg voor de spelers die dit vooraf goed voorspelden! Wordt jij die winnaar?
De halve finale Coppa Italia terugwedstrijd Atalanta Bergamo – SSC Napoli wordt gespeeld op woensdag 10 februari om 20:45 uur in het Gewiss Stadion te Bergamo. Gaan de Nederlanders met Atalanta door naar de finale van de Italiaanse beker? Wat jouw voorspelling ook is, speel mee en profiteer via VoetbalGokken.nl van de beste deals.

De beste Online Bookmakers