Coupe de la Ligue
27/07/20203 reacties

Finale Coupe de la Lique: Paris Saint Germain – Olympique Lyon

Finale Coupe de la Lique: Paris Saint Germain – Olympique Lyon
In Frankrijk wordt aanstaande vrijdag de finale van de Coupe de la Ligue gespeeld. De finalisten zijn Paris Saint Germain en Olympique Lyon. Beide Franse topploegen nemen het tegen elkaar op in het legendarische Stade de France in Parijs. VoetbalGokken heeft de hoogste odds bij Koning TOTO natuurlijk al voor je opgezocht. Welk team wint volgens jou de Coupe de Lique?

Thomas Tuchel: “Tegen Lyon weer prijs pakken”

Paris Saint Germain-trainer Thomas Tuchel heeft afgelopen vrijdag met zijn team de eerste prijs na de coronabreak al binnengehaald. De finale van de Coupe de France werd gewonnen van Saint-Etienne (1-0) en dat smaakt naar meer vindt Tuchel. “We zijn blij omdat we weer een prijs hebben gepakt en dat willen we vrijdag tegen Olympique Lyon weer doen”, zegt Tuchel.

Mitchel Bakker: “Snel gegaan”

Een nieuw gezicht bij PSG is onze landgenoot Mitchel Bakker en speelde afgelopen vrijdag mee in de finale van de Coupe de France en dat had de twintigjarige verdediger zelf ook niet verwacht. “Dat ik deze finale al in de basis zou staan en dat het zó snel zou gaan, had ook ik niet verwacht”, vertelt Bakker tegenover De Telegraaf. “Juan Bernat en Layvin Kurzawa waren geblesseerd en ik ben in principe de derde linksback”, vertelt Bakker.

“Ook tegen Lyon mag ik spelen”

De Nederlander had eigenlijk getekend voor het tweede elftal van PSG, maar dat team werd opgeheven. Hierdoor kon Bakker zich aansluiten bij de grote sterren van trainer Tuchel. Bakker hoopt ook deze bekerfinale tegen Lyon weer een plekje te krijgen. “Kurzawa is weer terug na zijn blessure en maakte tijdens de bekerfinale al weer deel uit van de selectie. Dus we zullen wel zien wie de voorkeur krijgt. Vrijdag spelen we een nieuwe finale, om de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon. Het positieve is sowieso dat ik op de lijst ben gezet en mag spelen”, aldus Bakker.

Trainer Rudi Garcia (Lyon): “Op eigen kracht de beker winnen”

Olympique Lyon-trainer Rudi Garcia verwacht niet dat PSG makkelijker te breken is in de finale van de Coupe de la France nu Tuchel waarschijnlijk niet over Mbappé kan beschikken. “Als er geen Mbappé is, is er Neymar, als er geen Neymar is, is er Icardi, als er geen Icardi is, is er Di Maria. Dit Paris Saint-Germain-team heeft veel zeer goede spelers. De afwezigheid van een speler is niet voldoende om hem te verzwakken. We moeten op onze eigen kracht de beker zien te winnen”, zegt de trainer van Lyon.

“Mooi dat Memphis terug is”

Garcia kan zelf wel weer beschikken over Memphis Depay die lange tijd geblesseerd was. De Nederlander maakte in het eerste oefenduels na de coronastop met vier doelpunten en vier assists veel indruk, ook op zijn trainer. “Hij was op alle gebieden erg goed. Het is mooi dat Memphis weer terug is. Hij kan een belangrijke troef voor ons zijn, net als Jeff Reine-Adélaïde (die ook zijn rentree maakte red.). Ze hebben ons gerustgesteld; ik zag geen angst in hun spel”, aldus Garcia.

Statistieken

Sinds het seizoen 1994/95 wordt Coupe de la Ligue gespeeld en sinds 1998 wordt de finale in het Stade de France gehouden. Vorig jaar won RC Strasbourg de Ligue cup. In de vijf jaar daarvoor was het telkens Paris Saint Germain die de beker omhoog mocht houden.De winnaar kwalificeert zich voor de groepsfase van de Europa League. PSG heeft haar CL-ticket inmiddels al binnen, maar Olympique Lyon zal er alles voor over hebben om deze beker én het Europese ticket binnen te hengelen. In de door bekende redenen afgebroken competitie is het Lyon namelijk net niet gelukt om Europees voetbal veilig te stellen.

Huidige vorm Paris Saint Germain

Voor PSG zit de eerste officiële wedstrijd na de coronapauze er alweer op. Afgelopen weekend speelde de ploeg van trainer Tuchel de finale om de Coupe de France tegen AS Saint-Étienne. Door een treffer van Neymar was de eerste prijs na de onderbreking alweer binnen bij PSG.

Huidige vorm Olympique Lyon

Olympique Lyon heeft wat oefenduels achter de rug om goed voorbereid te beginnen van de bekerfinale. Zo werden de duels tegen Royal Antwerp 2-3, KAA Gent 2-3 en Celtic 2-1 gewonnen, maar tegen Rangers FC  werd er met 2-0 verloren.Lyon stond seizoen 2013/2014 voor het laatst in de finale om de Coupe de la Lique. Ook dit keer was PSG de tegenstander. De ploeg uit Lyon verloor met 2-1. De laatste keer dat Lyon de beker won, was in 2001. Toen werd er gewonnen van AS Monaco, maar dat is inmiddels al wel bijna twintig jaar geleden.

Head 2 Head

Dat PSG lastig te breken is, daar weet Lyon alles van. Onderlinge duels worden meestal gewonnen door de ploeg uit Parijs. Toch weet Olympique Lyon de grootmacht uit de stad van de liefde weleens te overmeesteren. Wellicht vrijdag weer?De laatste keer dat de teams tegen elkaar speelden, was begin maart dit jaar. Dit ging om de halve finale van de Coupe de France. Het was PSG die met 1-5 wist te winnen in het Parc Olympique Lyonnais te Lyon.

Lappenmand

De finale van de Coupe de France heeft PSG niet zonder schrammen en wonden overleefd. Centrumspits Kylian Mbappé liep een verstuikte enkel op en hoelang die kwetsuur de superspits aan de kant houdt, is nog niet bekend. “We hopen dat hij zo snel mogelijk hersteld is, want Kylian is van essentieel belang voor de finale tegen Lyon. Ik hoop dat het meevalt”, aldus Tuchel.Zaols Bakker al zei is ook Juan Bernat door een blessure nog niet terug bij de basisselectie van trainer Tuchel. Bij Olympique Lyon is de gehele spelersgroep blessurevrij.

Prognose

Het is lastig te zeggen welk team sterker is nu het voetbal lange tijd heeft stilgestaan, maar wij verwachten dat PSG ook deze finale naar zich toe zal trekken. Bij de TOTO staat de hoogste odd niet bij een zege van PSG genoteerd, maar met de verschillende speltechnieken kan je de beloning alsnog flink laten ophogen als PSG wint. De overige odds zijn de moeite meer dan waard. Gok jij op een gelijkspel of zelfs een overwinning van Lyon? Check dan onderstaand odds overzicht!

Quoteringen Paris Saint Germain – Olympique Lyon

In het 1X2 spelsysteem staat een zege van Lyon het hoogst ingeschaald. Je krijgt x 5.60 keer je inleg terug als de ploeg van Memphis de beker verovert. Dit is meteen ook de hoogste odd van dit duel.Een gelijkspel krijgt met x 4.55 keer je inleg ook een hoge odd mee voor deze bekerfinale. Pakt PSG ook deze prijs van het Franse voetbal? Zet dan snel in bij de TOTO en ontvang je inleg x 1.47 keer terug als de ploeg uit Parijs vrijdagavond wint.
De finale van de Coupe de la Lique Paris Saint Germain – Olympique Lyon wordt gespeeld op vrijdag 31 juli om 21:10 uurin het Stade de France te Parijs. Zin om mee te spelen? Check de meest actuele odds van de TOTO via de bookmakerspagina en speel mee met de Franse bekerfinale.

De beste Online Bookmakers