Nations League
13/11/20202 reacties

Duitsland en Oekraïne strijden in UEFA Nations League om koppositie in Groep 4

Duitsland en Oekraïne strijden in UEFA Nations League om koppositie in Groep 4
Aanstaande zaterdag speelt Duitsland de vijfde groepswedstrijd van de UEFA Nations League tegen Oekraïne. Beide landen zitten koploper Spanje op de hielen in de strijd om plek één in Groep 4 van de A-League. De verschillen zijn klein en dat maakt deze voorlaatste speelronde extra spannend. Bij een kraker horen natuurlijk hoge odds en die heeft VoetbalGokken voor je klaarstaan!

Joachim Löw: “Elk punt is nu belangrijk”

De Duitse bondscoach Joachim Löw was afgelopen woensdag tevreden over zijn team na de oefenwedstrijd tegen Tsjechië dat met 1-0 werd gewonnen. Wat Jogi betreft wordt dit het team dat de laatste twee Nations League duels gaan spelen. “We hebben nog wel een paar fouten gemaakt, maar daar leren we van. We hebben nu nog twee wedstrijden. Tegen Oekraïne en Spanje proberen we niet zoveel veranderingen aan te brengen. Elk punt is nu belangrijk”, aldus de Duitse bondscoach.

“Cruciale wedstrijd tegen Oekraïne”

De Duitse formatie maakt nog kans om groepswinnaar te worden en dat doel heeft Löw dan ook nog altijd voor ogen. “Het is duidelijk dat deze competitie een bepaald belang heeft. Als het om punten gaat, wil je natuurlijk winnen. De kansen zijn er nog steeds. Het is een cruciale wedstrijd tegen Oekraïne. Als we winnen, zitten we in een goede positie”, zo stelt Löw vast tijdens zijn perspraatje.

Andriy Shevchenko: “Wij zijn de underdogs”

Oekraïne kan koplopers Spanje en Duitsland goed bijbenen in Groep 4 van de A-League. Toch vindt bondscoach Andriy Shevchenko dat de Oekraïense ploeg de underdog is voor het duel in Duitsland. “Spanje en Duitsland zullen vechten om de groep te winnen”, zegt Shevchenko. “We willen er gewoon in blijven en dus niet laatste worden.”

“Plan om Duitsland te verslaan”

Dat klinkt alsof de bondscoach genoegen neemt met een derde plek in de poule, maar om dat te bewerkstellen moet er wel gewonnen worden van Duistland of aanstaande woensdag van Zwitserland verslagen worden, de huidige nummer vier in de groep. Shevchenko heeft een plan om de ploeg van bondscoach Löw toch te kunnen breken. “We moeten totaal andere acties, tactische schema's en ideeën vinden om Duitsland op dit niveau te kunnen verslaan. En daar zjin we klaar voor”, zo besluit de 44-jarige bondscoach van Oekraïne zijn voorbeschouwing op zaterdag.

Statistieken

In Groep 4 gaat Spanje aan de leiding met zeven punten uit vier duels. Duitsland volgt met zes punten en ook Oekraïne blijft met zes punten in het spoor van de Spanjaarden. Zwitserland staat vierde en met twee punten wordt het een lastige klus voor de Zwitserse formatie om degradatie naar de B-League te voorkomen.

Head 2 Head

Vorige maand speelde het Duitse team tegen Oekraïne in Kiev. Het duel werd door Duitsland gewonnen met 1-2 door de twee treffers van Matthias Ginter en Leon Goretzka. De Oekraïners scoorde eenmaal in de persoon Ruslan Malinovsky, de ploeggenoot van onder andere Marten de Roon en Hans Hateboer bij Atalanta Bergamo.

Huidige vorm Duitse elftal

Bondscoach Löw en zijn team speelden afgelopen woensdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië ter voorbereiding op de laatste twee groepswedstrijden van dit Nations League seizoen. De Duitsers wonnen met 1-0 van de Tsjechen. Die Mannschaft speelden in de groepswedstrijden driemaal gelijk: thuis tegen Spanje 1-1, uit bij Zwitserland 1-1 en thuis tegen Zwitserland 3-3. Eén duel werd gewonnen en dat was uit tegen Oekraïne: 1-2.

Huidige vorm Oekraïense elftal

Het Oekraïense team boekte in de groep hele andere resultaten dan de Duitsers, maar hebben toch net zoveel punten als onze oosterburen. Oekraïne won de eerste groepswedstrijd van Zwitserland met 2-1, maar verloor er daarna twee. Tegen Spanje werd het 4-0 en ook thuis tegen Duitsland 1-2 wist het team van bondscoach Shevchenko geen vuist te maken. De oefenwedstrijd van afgelopen week tegen Polen ging met 2-0 verloren.

Prognose

Het gaat nek aan nek in deze vijfde speelronde van de Nations League. Dat Duitsland thuis speelt zien wij wel als een groot voordeel voor Die Mannschaft en daarom voorspellen wij een Duitse overwinning. Vul jij ook de 1 in op het formulier van de TOTO of ga jij voor een andere uitslag? Hieronder vind je alvast de gemiddelde quoteringen die deze bookmaker hanteert.

Quoteringen Duitsland – Oekraïne

De hoogste quoteringen vind je natuurlijk bij de Nederlandse TOTO. Mocht Oekraïne de Duitse ploeg uitschakelen dan wordt jouw inleg x 7.85 keer meer waard. Dit is de hoogste odd van dit duel.Inzetten op een gelijkspel is met een quotering van x 5.25 keer je speelbedrag ook goed te doen. Een overwinning van Duitsland staat in het 1X2 spelsysteem gemiddeld op x 1.31 keer je inleg ingeschaald.
De UEFA Nations League wedstrijd Duitsland – Oekraïne wordt gespeeld op zaterdag 14 november om 20:45 uur in de Red Bull Arena te Leipzig. Welke ploeg maakt na deze wedstrijd nog kans om definitief eerste te worden in Groep 4? Speel mee via VoetbalGokken.nl en wordt een Nations League winnaar!

De beste Online Bookmakers