EFL Cup
05/01/20213 reacties

Nederlanders treffen elkaar in halve finale EFL Cup Manchester United vs. Manchester City

Nederlanders treffen elkaar in halve finale EFL Cup Manchester United vs. Manchester City
Aanstaande woensdag spelen Manchester United en Manchester City tegen elkaar voor de halve finale van de EFL Cup. Op Old Trafford komen onze landgenoten Donny van de Beek, Timothy Fosu Mensah en Nathan Aké tegenover elkaar te staan. Denk jij vooraf te weten welke ploeg er doorstoot naar de finale van de Carabao Cup? Maak dan een deal bij VoetbalGokken.nl en ga voor de hoogste odd!

Ole Gunnar Solskjaer: “Blij dat we halve finale mogen spelen”

In de vorige speelronde moest Manchester United al flink aan de pak om door te kunnen naar de halve finale van deze Engelse bekercup. Er werd van Everton (0-2) gewonnen door de ploeg van onze landgenoot Donny van de Beek waardoor Manchester United nu kan strijden om de finale tegen stadsgenoot Manchester City. Trainer Ole Gunnar Solskjaer kijkt uit naar deze wedstrijd. “We zijn blij dat we in de halve finale staan en natuurlijk is deze halve finale tegen Manchester City een grote kans voor ons om naar de finale te gaan”, zo zegt Solskjaer op de clubwebsite.

“Verbeterd sinds vorig jaar”

Vorig jaar vochten Manchester City en Manchester United ook al onderling uit welke ploeg er doorging naar de finale. Manchester City wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Solskjaer hoopt dat dat geluk zijn team nu mee heeft. “Vorig jaar waren wij niet sterk genoeg om een ticket voor de finale te veroveren en verloren we in twee duels van Manchester City. Ik denk dat we sindsdien zijn verbeterd en we gaan het dit jaar dan ook opnieuw proberen”, aldus de trainer van Manchester United in zijn voorbeschouwing op het duel van woensdag.

Josep Guardiola: “Alles geven voor finaleplaats”

Manchester City kroonde zich de laatste drie jaar tot winnaar van de EFL Cup. Bij een vierde overwinning kan Manchester City evenaren met Liverpool die er viermaal op een rij de winnaar werd. Voor City-trainer Josep Guardiola een goede reden om op Old Trafford alles te geven. “We laten nooit een duel vallen en zeker deze match tegen Manchester United niet. We gaan alles geven voor een plek in de finale”, zegt Guardiola.

“United voorin ongelooflijk sterk”

In de Engelse Premier League staat Manchester United hoger geklasseerd dan Manchester City, maar dat is volgens de City-trainer geen reden dat United de favoriet van dit duel is. “De kwaliteit in de voorhoede van United is ongelooflijk. Ik heb het gevoel dat ze alles doen wat Ole ze vertelt en dat werkt.”, aldus de coach van The Cityzens.

Statistieken

Manchester United speelde in de kwartfinale tegen Everton. De ploeg van trainer Solskjaer won met 0-2 van The Toffees in Liverpool. De doelpuntmakers waren Edinson Cavani en Anthony Martial en daarmee was Manchester United verzekerd van de halve finale.Manchester City had het ook niet gemakkelijk in de vorige speelronde. De ploeg van trainer Guardiola moest de ticket zien binnen te hengelen met een uitwedstrijd tegen Arsenal. De ploeg van Nathan Aké kwam al snel op voorsprong door doelpunten van Gabriel Jesus. Phil Foden, Riyad Mahrez en Aymeric Laporte scoorden ook voor hun ploeg. Arsenal-speler Alexandre Lacazette maakte een doelpunt voor The Gunners, maar dat was niet genoeg om de halve finales te bereiken (1-4).

Head 2 Head

De duels tussen Manchester United en Manchester City op Old Trafford staan garant om veel voetbalsensatie. Beide teams willen nooit onderdoen voor de ander.Vorig jaar januari speelden de stadsgenoten ook al de halve finale tegen elkaar. De heenwedstrijd werd met 1-3 gewonnen door City. Enkele weken later volgende de terugwedstrijd in het Etihad Stadion waard Manchester United met een doelpunt van Nemanja Matic wist te winnen, maar het was City die naar de finale ging.

Huidige vorm Manchester United

De laatste wedstrijd van trainer Solskjaer en zijn team was de Premier League match tegen Aston Villa. Op nieuwjaarsdag wist de ploeg van Van de Beek en Fosu Mensah met 2-1 te winnen van Aston Villa. Een paar dagen ervoor werd in een rechtstreeks duel Wolverhampton Wanderers met 1-0 verslagen.

Huidige vorm Manchester City

Manchester City begon 2021 met een wedstrijd tegen Chelsea waar een andere oud-Ajacied, Hakim Ziyech voor uitkomt. In de Engelse Premier League werd het 1-3 voor The Cityzens.Net voor de jaarwisseling speelden City thuis tegen Newcastle United. De wedstrijd in het eigen Etihad Stadion werd met 2-0 gewonnen door de ploeg van trainer Guardiola.

Lappenmand

Trainer Solskjaer kan woensdag niet beschikken over Marcos Rojo die door een kuitblessure de wedstrijd tegen stadsrivaal Manchester City moet missen. Edinson Cavani is geschorst door de tuchtcommisie en mag woensdag niet in actie komen. Harry Maguire heeft vier gele kaarten en moet oppassen voor nog een prent.Manchester City reist zonder Eric Garcia, Gabriel Jesus en Kyle Walker naar Old Trafford. De drie spelers van City hebben allen te ernstige gezondheidsklachten. Philippe Sandler is geopereerd aan zijn knie en is nog steeds niet inzetbaar.

Prognose

Onze voorspelling is een 1-2 zege voor The Cityzens. Denk jij dat niet City maar juist United de finalist wordt van deze Carabao Cup? Check dan alle odds en peel mee via VoetbalGokken.nl om hoge winstbeloningen te scoren! Hoe hoog? Zie onderstaand overzicht voor gemiddelde pre-wedstrijd quoteringen in het 1x2 spelsysteem van TOTO.nl.

Quoteringen Manchester United – Manchester City

Een gelijkspel op Old Trafford wordt door de meeste bookmakers het hoogst ingeschaald. Zo levert een gelijkspel binnen de reguliere speeltijd jouw al snel x 3.55 keer het speelbedrag op. Koning TOTO noteert de odd voor een overwinning van Manchester United op x 3.45 keer de inleg en dat is niet veel minder dan de odd voor een zege van United.Een overwinning van Manchester City staat in het 1X2 spelsysteem ingedeeld op x 1.96 keer jouw inleg.
De halve finale van de EFL Cup Manchester United – Manchester City wordt gespeeld op woensdag 6 januari om 20:45 uurop Old Trafford te Manchester. Wil jij een graantje meepikken van deze topwedstrijd in de halve finale van de EFL Cup? Ga dan naar onze bookmakerspagina en maak een slimme online deal via VoetbalGokken!

De beste Online Bookmakers