EFL Cup
05/01/20203 reacties

Topaffiche in halve finale EFL Cup: Manchester United – Manchester City

Topaffiche in halve finale EFL Cup: Manchester United – Manchester City
De Engelsen voetballen zich helemaal suf deze dagen. De Premier League en FA Cup werden in de eerste dagen van 2020 al gespeeld en nu volgt ook nog de volgende ronde van de EFL Cup. En die bevat een regelrechte kraker: Manchester United – Manchester City. VoetbalGokken.nl blikt vooruit op deze stadsderby van Manchester!

Ole Gunnar Solskjaer: “We nemen de EFL Cup serieus”

Bij Manchester United snakken ze naar een concreet resultaat. De beker is daarvoor natuurlijk een uitgelezen kans, maar met City als tegenstander zal een finaleplaats allicht niet gemakkelijk worden: “We nemen de EFL Cup zeer serieus. We zullen meer onze stempel moeten drukken op het spel om zodoende City niet in hun favoriete spel te laten komen.“Solskjaer voegt er in de Engelse media aan toe dat City feitelijk wel de favoriet is. “Natuurlijk hebben we echt respect voor hen. Het is naar mijn mening het beste team in Engeland.“

Josep Guardiola: “United-game is onze finale”

Voor Manchester City tellen er meer zaken dan de bekertoernooien in Engeland. De landstitel lijkt misschien ver weg, maar trainer Josep Guardiola gaf aan dat het hun plicht is te blijven strijden. Ook in de Champions League wel de club scoren en dan is de Manchester-derby wellicht een tussendoortje? Guardiola: “Ik denk dat iedereen mij zal geloven als ik zeg dat deze wedstrijd niet de grootste is die we dit jaar zullen spelen, maar ik ga ons voorbereiden om het spel te winnen,” citeert Sport News hem. “Het is voor een echte finale.”

“United uit EFL Cup finale houden”

Guardiola vindt ook dat Manchester United nog steeds een topteam is dat zeker niet onderschat mag worden: “United laat elke week zien over kwaliteit te beschikken. Ze zullen er zijn om te vechten voor de Premier League-titel. Maar ze zullen ook graag doorstoten naar de finale van de EFL Cup. Aan ons om dat doel te beletten”, besluit de City-coach strijdvaardig.

Statistieken

Het betreft hier de heenwedstrijd in de halve finale van de EFL Cup. United versloeg in de kwartfinales het bescheiden Colchester met 3-0. Ook City trof een relatief gemakkelijke tegenstander aan en bereikte de halve eindstrijd door een 1-3 zege bij Oxford United.

Head 2 Head

De laatste twee keer dat United stadsgenoot City op bezoek kreeg, wist het niet te winnen van de bezoekers. Vorig seizoen werd het 0-2 voor The Cityzens en in december 2017 eindigde de Manchester-derby is 1-2.Buiten de 2-0 zege in de ICC cup, een zomers oefentoernooi, stamt de laatste zege van United op City uit de EFL Cup. In de editie van 2016 wist het op Old Trafford met 1-0 te winnen van de grote rivaal.

Huidige vorm Manchester United

Met de vorm van de thuisploeg zit het wel goed, al blijft de ploeg van trainer Solskjaer nog wat wisselvallig. Fraaie zeges op Newcastle United (4-1) en Burnley (0-2) worden afgewisseld met nederlagen tegen Watford (2-0) en Arsenal (2-0).Het is dan ook afwachten hoe de ploeg ervoor zal staan aanstaande dinsdag als City op bezoek komt voor deze halve finale in de EFP Cup.

Huidige vorm Manchester City

Wisselvalligheid zien we niet bij de ploeg van trainer Guardiola. City wint haar wedstrijden over het algemeen gemakkelijk. Op Nieuwjaarsdag versloeg het thuis met 2-1 Everton. Enkele dagen voor de jaarwisseling nam het de maat van Sheffield United: 2-0, maar op Boxing Day (2e Kerstdag) was daar ineens de nederlaag in en tegen Wolverhampton. De thuisploeg bleek 3-2 te sterk voor The Cityzens.Voordat Wolverhampton Wanderers wist te winnen van City was het uitgerekend Man. United die daar als laatste in geslaagd was: op 7 december 2019 wonnen The Mancunians met 1-2 van City.

Lappenmand

Kopzorgen voor Solskjaer op het middenveld, want daar ontbreken twee belangrijke schakels. Scott McTominay is tot eind februari uitgeschakeld vanwege een knieblessure en ook Paul Pogba zit nog altijd in de ziekenboeg. De 26-jarige vedette heeft spronggewricht problemen en hoopt eind deze maand weer aan te sluiten bij de groep. Onze landgenoot Timothy Fosu-Mensah zit net als zijn collega rechtervleugelverdediger Diogo Dalot voor onbepaalde tijd in de lappenmand.De bezoekers missen met Leroy Sané en Aymeric Laporte ook twee belangrijke spelers in de wedstrijdselectie. Linksbuiten Sané ontbreekt vanwege een gescheurde kruisband, Laporte heeft knieklachten die hem al sinds augustus 2019 aan de kant houden.

Prognose

Onze voorspelling voor deze bekermatch tussen de Manchester-rivalen is: 1-2. City lijkt net iets stabieler dan United en daarom kiezen we voor de uitploeg. Benieuwd welke quotering hierbij hoort? Of heb je een andere uitslag in je hoofd waarvan je de odds wilt weten? Check dan onderstaand overzicht van de quoteringen bij TOTO.nl!

Quoteringen Manchester United – Manchester City

De odds voor de halve finale van de EFL Cup zijn duidelijk in het voordeel van Manchester City. Een zege levert namelijk x 1,61 keer je inleg op. Een overwinning van United wordt een stuk hoger ingeschaald: x 5,00 het ingelegde speelbedrag als de thuisploeg dit duel naar zijn hand zet. Komt er dinsdagavond geen winnaar uit deze heenwedstrijd? Dan ontvangen spelers op een gelijkspel: x 4,60 keer het bedrag aan ingelegde euro’s.
De heenwedstrijd in de halve finale van de EFL Cup tussen Manchester United - Manchester City wordt gespeeld op dinsdag 7 januari om 21:00 uurop Old Trafford in Manchester. Op wie zet jij je geld in deze Manchester-stadsderby? Check de actuele odds op onze bookmakerspagina en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers