EK 2021
08/06/2021 4 reacties

EK Voetbal: België start toernooi met ‘thuiswedstrijd’ tegen Rusland

EK Voetbal: België start toernooi met ‘thuiswedstrijd’ tegen Rusland
Aanstaande zaterdag gaat België van start op het EK 2021 met een wedstrijd tegen Rusland. Onze zuiderburen staan op de eerste plek van de FIFA ranglijst. Er wordt dan ook heel veel verwacht van de ploeg van bondscoach Roberto Martinez. Denk jij dat de Rode Duivels in Sint-Petersburg direct van start gaan met een overwinning in Groep B? Bij VoetbalGokken.nl vindt je de hoogste pre-odds voor het EK 2021 duel van België tegen Rusland!

Roberto Martinez: “Scherpte en concentratie nodig tegen Rusland”

De oefencampagne verliep wat stroef bij de ploeg van bondscoach Roberto Martinez, maar de Rode Duivels hebben vaker bewezen dat zij een zeer sterke formatie zijn en dus is er geen sprake van paniek in het Belgische kamp. “De oefenwedstrijden waren een goede gelegenheid om onze scherpte en concentratie terug te vinden. Dat zullen we tegen Rusland ook nodig hebben”, zegt de Spaanse bondscoach.

“We moeten efficiënter zijn”

Voor de wedstrijd tegen de Russen die in de Gazprom Arena te Sint-Petersburg gespeeld zal worden heeft de bondscoach nog wat kleine punten die beter moeten. “We moeten iets efficiënter zijn. Soms waren we in balverlies te slordig, en daar moeten we nog wat aan werken voordat we Rusland treffen”, aldus bondscoach Martinez aan het slot van zijn vooruitblik op het openingsduel in Groep B.

Stanislav Cherchesov: “België is zwaar favoriet”

Rusland kan zijn borst nat maken voor de komst van de Belgen. Rusland staat zelf op de 38ste plek van de FIFA Ranglijst. De Russische bondscoach Stanislav Cherchesov, had dan ook liever niet meteen tegen de op papier sterkste tegenstander getroffen. “Beginnen tegen België is niet gemakkelijk, want zij zijn zwaar favoriet”, zegt de bondscoach van Rusland.

“We zullen het nu anders aanpakken”

De ploeg van bondscoach Cherchesov speelde in 2019 de EK kwalificatiewedstrijden tegen de Belgen en zijn ploeg verloor toen tweemaal kansloos van de Rode Duivels. De bondscoach is waakzaam voor een herhaling van die wedstrijd. “We zullen het anders aanpakken. Verdedigend? Nee, laten we zeggen dat ik voor meer balans in het elftal zal zorgen. Dat hoeft niet noodzakelijk verdedigend te zijn. Een beter evenwicht tussen aanval en verdediging”, besluit de Russische bondscoach zijn voorbeschouwing met een klein inkijkje in het tactische plan.

Statistieken

België en Rusland zijn ingedeeld in Groep B samen met Zwitserland en Finland. De Zwitserse ploeg staat op de dertiende plek in de FIFA ranglijst. De Finse ploeg staat pas 54ste. Theoretisch gezien zijn België en Zwitserland de twee sterkste teams in de poule en dus maken zij volgens de bookmakers de meeste kans door te stoten naar de knock-outfase van dit EK voetbal.

Head 2 Head

Onze zuiderburen speelden op 16 november 2019 voor het laatste tegen Rusland. Dit betrof toen de EK kwalificatieronden. De Belgen waren in de Gazprom Arena te Sint-Petersburg met 1-4 al te sterk voor de Russen. Ook de kwalificatiewedstrijd in Brussel werd simpel gewonnen. Op 21 maart 2019 wonnen de Rode Duivels met 3-1 van de Russische nationale elf.

Huidige vorm België

In de WK kwalificatiereeks van afgelopen maart wist België met 8-0 te winnen van Wit-Rusland. Ook werd er met 3-1 van Wales gewonnen. Het gelijkspel 1-1 tegen Tsjechië kwam wat onverwachts, maar naar drie speelronden staan de Belgen dik eerste in Groep E van de WK kwalificaties. De twee oefenwedstrijden voor het EK 2021 waren een stuk minder overtuigend. Tegen het Griekenland van bondscoach John van ’t Schip werd het 1-1 en er werd ook maar nipt gewonnen van Kroatië: 1-0.

Huidige vorm Rusland

De Russen wisten tweemaal te winnen in de WK kwalificaties van afgelopen maart. De ploeg van bondscoach Cherchesov won met 1-3 van Malta en met 2-1 van Slovenië. De derde wedstrijd van de kwalificaties ging met 2-1 verloren van Slowakije. De oefencampagne verliep voor de Russen ook wat moeizoen. Er werd gelijkgespeeld tegen Polen 1-1 en gewonnen met 1-0 van Bulgarije.

Prognose

België wordt met Frankrijk, Duitsland en Engeland als favoriet voor de finale bestempeld en dat is ook niet zo gek. Het Belgische team barst van de topspelers en wij verwachten dan ook dat de wedstrijd tegen Rusland gewonnen wordt. Onze wedtip bij Toto.nl is 3-1 voor België. Onderstaand bookmaker odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde quoteringen die Koning TOTO hanteert voor dit EK duel.

Quoteringen België - Rusland

De hoogste quotering van deze wedstrijd wordt door de bookies uitgekeerd als Rusland wint. Gemiddeld kan je x 4.85 keer je inleg terug verwachten als de Russen winnen. In het 1X2 spelsysteem staat de odd voor een gelijkspel op x 3.60 keer je speelbedrag ingedeeld. Wint België volgens jou? De quotering voor winst van de Belgische formatie staat bij de online bookmakers op x 1.68 keer het aantal ingelegde euro’s genoteerd.
De EK 2021 match België – Rusland wordt gespeeld op zaterdag 12 juni om 21:00 uur in de Gazprom Arena te Sint-Petersburg waar maximaal 33.900 supporters aanwezig mogen zijn. Denk jij dat onze zuiderbuurtjes de poulefase ‘simpel’ doorkomen en Rusland gaan verslaan in de eerste groepswedstrijd? Laat uw voorspelling achter via VoetbalGokken.be voor de hoogste pre-odds en/of speel zaterdagavond live mee voor de beste live betting winstkansen!

De beste Online Bookmakers