Eredivisie
07/01/20213 reacties

Eredivisie start 2021 met kraker Ajax vs PSV

Eredivisie start 2021 met kraker Ajax vs PSV

Wie wint de eerste topper van 2021?

De Eredivisie start dit jaar met een echte kraker. Ajax en PSV spelen tegen elkaar in de Johan Cruijff Arena. Beide teams staan bovenaan de ranglijst en willen de concurrenten onder zich houden. Daar zijn wel drie punten voor nodig. Welke ploeg gaat dat volgens jou ook echt doen? Speel via VoetbalGokken.nl mee en zet in op jouw favoriet van deze eerste competitiewedstrijd van dit jaar.

Erik ten Hag: “PSV is een totaal andere ploeg aan het worden”

Ajax Amsterdam krijgt aanstaande zondag de kans om eerste achtervolger PSV van zich af te schudden. Ajax-trainer Erik ten Hag wil de koppositie in de Eredivisie behouden en daar is een overwinning voor nodig, want de Ajacieden hebben maar een punt meer dat de Eindhovenaren. “PSV beleeft een grote ombouw. Bij ons is de laatste jaren letterlijk het hart uit de ploeg gesneden. Dan moet je opnieuw beginnen. Maar wij zijn Ajax en wij flikken altijd wat eigenlijk niet kan”, zo zegt de trainer van Ajax op Showtime.

“PSV achterin houden”

Volgens Ten Hag ligt de kracht van PSV vooral voorin. “Als wij onze buitenspelers hoog druk kunnen laten zetten, dan komen Dumfries en Max niet naar voren en halen we de angel uit het spel van PSV. Als we PSV achterin houden kunnen wij ook ons spel spelen en dat zijn we op ons sterkst”, zo besluit Ten Hag zijn voorbeschouwing op de topper tegen PSV.

Dusan Tadic: “We moeten vertrouwen hebben in ons spel”

Ook Ajax-aanvoerder Dusan Tadic hoopt dat de Amsterdamse ploeg direct hun verantwoordelijkheid gaat nemen door te winnen van PSV. “Nu gaan we zien wie er uit welk hout gesneden is. We moeten tegen PSV opstaan en uitstralen dat we vertrouwen hebben in ons spel. Als we de simpele dingen goed doen dan kunnen we zeker winnen van PSV”, stelt de aanvoerder van Ajax standvastig.

Roger Schmidt: “Blij met sterke tegenstander als Ajax”

Ook voor PSV Eindhoven is de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena van groot belang. De ploeg van trainer Roger Schmidt krijgt zondag de kans om Ajax van de troon te krijgen. Daarvoor moet er wel gewonnen worden en volgens Schmidt maakt zijn team kans tegen de huidige koploper van de Eredivisie. “We zijn blij dat we bij het begin van het nieuwe jaar kunnen spelen tegen sterke tegenstanders als Ajax. Dan kunnen we zien hoe we ervoor staan, ook qua fitheid. We moeten er zondag klaar voor zijn”, aldus Schmidt in zijn voorbeschouwing bij FOX Sports.

“We hebben al veel zelfvertrouwen opgedaan”

Net voor de korte winterstop wonnen de Eindhovenaren in het Philips Stadion nog gemakkelijk van VVV Venlo met 4-1. Terugkijkend op dat duel geeft Schmidt dat een goed gevoel voor de wedstrijd tegen de Ajacieden. “We konden met een goed gevoel aan deze pauze beginnen. We hebben veel zelfvertrouwen opgedaan. We zijn nog steeds pas net begonnen, we hebben met de uitwedstrijd tegen Ajax nog twintig competitiewedstrijden te gaan”, zegt Schmidt.

Denzel Dumfries: “We moeten honderd procent geven”

Ook PSV-aanvoerder Denzel Dumfries heeft er veel zin in om naar Amsterdam te reizen voor de wedstrijd tegen Ajax. “Het is heerlijk om een topper te spelen. Het niveau is hoger en het gaat sneller. Het is fijn om zulke wedstrijden te spelen. Ik kijk ernaar uit”, zegt Dumfries die verwacht dat het een zware klus wordt om Ajax over de knie te krijgen. “We moeten allemaal honderd procent geven, maar het beste van dit PSV heeft nog niemand gezien”, zegt de aanvoerder van de Eindhovense ploeg in zijn bespiegelingen voorafgaand aan de topper in Amsterdam.

Statistieken

Ajax en PSV zijn de nummer één en twee van de Eredivisie. De ploeg uit Amsterdam heeft 34 punten en er één meer dan de nummer twee uit Eindhoven. Op de derde en vierde plek volgen Feyenoord en Vitesse die beide 29 punten hebben.De winnaar van dit duel zal dus bovenaan staan na deze speelronde. Er staat dus direct best veel op het spel. Al zegt Ten Hag nog: “Het seizoen is nog lang.”

Head 2 Head

De laatste vijf jaar is Ajax heer en meester in eigen arena als PSV Eindhoven op bezoek komt. Vorig jaar won de ploeg van Ten Hag dankzij een doelpunt van Quincy Promes met 1-0 van PSV.  Een seizoen eerder was dat nog 3-1. De grootste overwinning die Ajax de laatste jaren thuis boekte tegen PSV was in maart 2010. Toen wisten de Ajacieden met 4-1 te winnen van de Eindhovense ploeg.PSV won in oktober 2015 voor het laatst tijdens een bezoekje aan Ajax Amsterdam. Met 1-2 wist PSV drie punten mee te nemen naar Eindhoven. In 2016 werd er voor het laatst gelijkgespeeld 1-1 in de huidige Johan Cruijff Arena.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Net voor de korte winterbreak trof Ajax het Tilburgse Willem II in Amsterdam aan. De Ajacieden wisten niet te winnen 1-1 en dat viel rauw op het dak van de Amsterdammers. Een week eerder werd er nog gewonnen van ADO Den Haag 2-4. Ook werd er gewonnen van PEC Zwolle (4-0), maar dat kon de wrange smaak van de 1-2 nederlaag tegen FC Twente niet helemaal wegspoelen.

Huidige vorm PSV Eindhoven

PSV Eindhoven wist het jaar wel met een zege af te sluiten. De ploeg van trainer Schmidt won in het Philips Stadion van VVV Venlo met 4-1. PSV verloor voor het laatst in de Eredivisie op 25 oktober. De uitwedstrijd tegen Vitesse in Arnhem ging met 2-1 verloren.

Lappenmand

Ajax heeft met Mohammed Kudus (meniscusblessure), David Neres (enkelblessure), Lassina Traore en Noussair Mazraoui (beiden blessure) sowieso vier spelers die niet kunnen aantreden tegen PSV.Trainer Schmidt kan voor de eerste uitwedstrijd van het jaar niet rekenen op Erik Gutierrez (knieblessure), Armando Obispo (blessure), Maximiliano Romero (operatie knie), Ryan Thomas (blessure) en Richard Ledeza (gescheurde kruisband). De al lang geblesseerde Marco van Ginkel traint weer mee, maar het is nog niet bekend wanneer de centraal middenvelder weer inzetbaar zal zijn.Er zijn bij beide teams geen schorsingen te melden.

Prognose

Beide teams zijn in een goede vorm, maar Ajax geeft thuis weinig kansen weg voor de tegenstanders. Daarom voorspellen wij een overwinning van de Ajacieden. Onze wedtip is 1-0 voor Ajax. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde quoteringen die de bookmakers waaronder TOTO hanteren.

Quoteringen Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

De bookmakers wijzen Ajax aan als favoriet van deze wedstrijd. De hoogste odd wordt dus uitgekeerd als PSV wint in de Johan Cruijff Arena. Er wordt x 4.45 keer je inleg uitbetaald als PSV zondag wint.Een gelijkspel krijgt met x 4.30 keer je inleg een gelijkwaardige odd mee voor deze Eredivisie kraker in Amsterdam.In het 1X2 spelsysteem staat de quotering voor een zege van Ajax op gemiddeld x 1.60 keer je speelbedrag ingedeeld. Speel mee via live betting om je bonus te verhogen of ga voor een speelstrategie handicap, under/over.Ook kan je bij Koning TOTO inzetten op welke speler er als eerste scoort, hoeveel gele of rode kaarten komen er in dit duel. Er is een klein beetje voetbalkennis voor nodig, maar als jij dat bezit, kan je beloning nog weleens hoog oplopen.
De Eredivisie kraker Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 10 januari om 16:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Koning TOTO heeft de odds hoog ingeschaald voor deze kraker en daar kan jij via VoetbalGokken.nl van profiteren. Ga naar de bookmakerspagina en laat jouw voorspelling vandaag alvast achter voor Ajax – PSV!

De beste Online Bookmakers