Eredivisie
10/09/2019

AFC Ajax Amsterdam ontvangt SC Heerenveen in Johan Cruijff Arena

AFC Ajax Amsterdam ontvangt SC Heerenveen in Johan Cruijff Arena
Aankomende zaterdag pakt ook Ajax de competitiedraad weer op. Om 18:30 uur spelen de Godenzonen een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De Friese formatie staat momenteel negende, terwijl Ajax de tweede positie inneemt op de huidige ranglijst van de Nederlandse Eredivisie. De bookmakers hebben zin in deze herstart en belonen echte gokkers met top-quoteringen! Ook spelers op Ajax worden niet vergeten, waardoor iedere speler een winnaar kan worden. Weet jij de juiste uitslag van Ajax – Heerenveen nu al te voorspellen? Ga dan naar ons bookmakerspagina en cash via Koning TOTO!

Erik ten Hag: “Heerenveen in uitwedstrijden niet sterk”

Ajax-trainer Erik ten Hag staat bekend om zijn goede voorbereiding en analyses. Ook SC Heerenveen heeft Ten Hag eens goed bekeken en om de spelers van voetbalgokken een handje te helpen heeft hij de statistieken er alvast bijgepakt: “De statistieken tonen dat SC Heerenveen in uitwedstrijden niet sterk is en wij zijn juist in thuiswedstrijden op ons best”, luidt zijn conclusie.Ten Hag ziet ook dat de ploeg uit de schaatshoofdstad van Nederland moeilijk scoort, maar maakt zich vooral zorgen om zijn eigen spits: Dusan Tadic. De Serviër viel tijdens de laatste interland voor zijn land geblesseerd uit, maar de laatste berichten zijn dat de schade meevalt. Tadic zijn zaakwaarnemer vertelt aan Ajax-showtime: “Het is een overbelaste spier, niks ernstigs. De wedstrijd tegen Luxemburg is uit voorzorg overgeslagen, zodat hij klaar is voor de vele wedstrijden die Ajax de komende tijd moet spelen.” Het lijkt er dus op dat Tadic zaterdag tegen Heerenveen gewoon van de partij kan zijn.Het lijkt er overigens ook op dat Daley Blind tegen Heerenveen terugkeert op zijn oude, vertrouwde stek achterin, waar hij ook in het Nederlands elftal speelt. De ervaren verdediger zegt hierover in VI: “We hebben met z'n allen gesprekken gehad over de samenstelling van het elftal. Ik sta er al jaren hetzelfde in: ik speel waar de trainer me nodig heeft. Ik denk dat ik het elftal in deze fase van de competitie, waarin het team nog moest groeien, meer kan helpen van achteruit”, aldus Blind met het oog op de wedstrijd van zaterdag.

SC Heerenveen-trainer Jansen: “Nu is het de kunst om goals te maken”

Johnny Jansen maakt dit seizoen zijn debuut als trainer in het betaald voetbal. En dat debuut verloopt met horten en stoten, vooral als het gaat om doelpunten maken schiet de Friese formatie tekort. En dan moet de ploeg ook nog op bezoek bij Ajax, de meest scorende ploeg uit de Eredivisie. Jansen laat aan Dagblad van het Noorden weten dat die statistiek hem niet uit het veld slaat: “Het is positief dát we zoveel kansen krijgen en uiteindelijk komt het goed. We gaan wel scoren. Ajax heeft dit seizoen 93 keer op doel geschoten, wij 88. Alleen hebben wij te weinig rendement. Nu is het de kunst om goals te gaan maken.”

“In gevecht gaan met Ajax”

Op de clubwebsite laat de trainer weten dat zijn spelers komende zaterdag tegen Ajax wel uit een ander vaatje moeten tappen om een kans te maken: “Het één-op-één-verdedigen moet beter. Het moet agressiever. We moeten, zowel aanvallend als verdedigend, veel energie leveren, letterlijk en figuurlijk het gevecht aangaan met de tegenstander, met Ajax in dit geval.  Dat is een individueel verhaal, maar natuurlijk ook een collectieve opdracht.”

Statistieken

De competitiestart van AFC Ajax was dankzij een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse in Arnhem niet bijster goed, maar de Amsterdammers herstelde zich daarna razendsnel door drie overwinningen op rij te boeken en zich probleemloos te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. SC Heerenveen daarentegen won slechts eenmaal, in het openingsduel, en liet daarna bijna alleen maar gelijke spelen noteren met een achtste plaats als gevolg. Gedurende de interlandbreak oefenden Heerenveen op Papendal nog een geheime oefenwedstrijd uit tegen Vitesse dat in 1-1 eindigden en waarin nieuwe aanwinst Alen Halilovic zijn debuut maakte.

Head 2 Head

Het geval vier komt de laatste edities tussen Ajax en SC Heerenveen steeds weer terug. Vorig seizoen leverde de bekerwedstrijd tegen Ajax en Heerenveen vier treffers op: 3-1. De laatste competitiewedstrijd in Amsterdam tussen beide elftallen eindigden in 4-4. De laatste zege van Ajax in Friesland leverde een 0-4 eindstand op en de laatste keer dat Ajax in eigen huis won van SC Heerenveen werd het 4-1. Ook de uitslagen uit 2017 trekken die lijn door: In Friesland werd het 0-4 voor de Amsterdammers en in de Arena stond na 90 minuten 5-1 op het scorebord, een verschil van vier doelpunten.

Uitzondering

EĂ©n ding is zeker: wedstrijden tussen Ajax en Heerenveen staan garant voor veel goals! Alleen de wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion in 2016 vormt hierop een uitzondering: 0-1 winst voor Ajax. In alle overige duels moest het telraam erbij gepakt worden, waarbij er vaak gestopt moest worden bij vier of een veelvoud daarvan.

Huidige vorm

De huidige vorm waarin Ajax steekt zorgt ervoor dat de bookmakers weer veel doelpunten verwachten, terwijl Heerenveen dus juist moeite heeft met scoren. Ajax maakte in de laatste twee competitiewedstrijd acht goals: vier tegen Sparta (1-4) en vier tegen VVV (1-4). SC Heerenveen daarentegen liet zijn Friese fans in de laatste vijf wedstrijden twee keer juichen: eenmaal tegen Feyenoord (1-1) en eenmaal tegen Fortuna Sittard (ook 1-1). De 0-0 tegen FC Twente illustreert de machteloosheid voor het doel wellicht nog het meest.

Prognose

Onze verwachting is dat Ajax dit weer simpel gaat winnen. Ook dit jaar zal het getal vier weer een rol spelen: 5-1 is onze voorspelling, met vier treffers van Tadic. De odds voor winst van Ajax staan natuurlijk niet superhoog, dus voor spelers die mikken op een hoge uitkering is een stunt van Heerenveen interessant. Dit is echter niet direct onze eerste ingeving als we vooruitkijken naar het treffen van komende zaterdag. De Friese ploeg zal ongetwijfeld aan het scoren raken, maar Ajax is daarvoor allesbehalve een goede sparringpartner.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax - Heerenveen

Voor de wedstrijd van zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena hebben de wedkantoren de pre-wedstrijdquoteringen zeer hoog ingecalculeerd. Is het SC Heerenveen die er met drie punten vandoor gaat, dan mag jij je als speler hierop ook als winnaar bekronen. Friese winst staat namelijk genoteerd op x 21.00 keer je inleg.Voor een gelijkspel wordt met x 9.00 keer de inleg ook een hoge beloning uitbetaald via onze oer-Hollandse bookmaker TOTO. Een overwinning van Ajax wordt natuurlijk het meest verwacht en daarom zal spelen op de Amsterdammers geen vetpot worden. Maar met een odd van x 1.10 keer het speelbedrag is inzetten op winst van Ajax nog wel het overwegen waard.
De Eredivisie-wedstrijd Ajax Amsterdam – SC Heerenveen wordt gespeeld op zaterdag 14 september om 18:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Pakken de Ajacieden weer een overwinning op eigen bodem of is het Heerenveen die wint in de zesde speelronde van de competitie. Check de hoogste odds bij de TOTO op jouw favoriete club en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers