Eredivisie
30/09/20202 reacties

Ajax favoriet voor uitduel bij FC Groningen

Ajax favoriet voor uitduel bij FC Groningen
Aanstaande zondag gaat Ajax een bezoekje brengen aan FC Groningen. De ploeg uit Amsterdam verloor vorig seizoen in de Euroborg en heeft dus nog een appeltje te schillen met de Noorderlingen. De Groningers moeten het nog zonder sterspeler Arjen Robben doen, maar dat maakt de wedstrijd niet minder interessant. De quoteringen zijn bij de TOTO weer hoog ingeschaald. Bereid je dus via VoetbalGokken.nl voor op Groningen – Ajax.

Danny Buijs: “Ook tegen Ajax kunnen we resultaat halen”

Vorig seizoen wist FC Groningen knap te winnen van Ajax met 2-1 toen het in eigen Euroborg tegen de ploeg uit Amsterdam speelden. Groningen-trainer Danny Buijs kan alleen maar hopen dat er weer een zege in zit voor zijn team, maar gaat daar vooralsnog niet vanuit. “Vorig seizoen hadden we drie punten. Dat geeft des te meer aan dat je, als je met elkaar een hoop dingen goed doet, ook tegen een topclub als Ajax een resultaat kunt halen”, zegt Buijs.

“Ajax veruit de beste ploeg”

Een gemakkelijke klus heeft zijn team niet te klaren. “Ajax is al lange tijd veruit de beste ploeg van Nederland. Voetballend is het een hele goede ploeg met veel individuele kwaliteiten”, aldus Buijs die het ook dit keer weer zonder Arjen Robben en Gabriel Gudmunsson zal moeten doen. “Zij waren er het afgelopen weekend ook niet bij. Voor de rest gaan we er vanuit dat iedereen beschikbaar is.”

Erik ten Hag: “We mooeten van Groningen winnen”

Ajax-trainer Erik ten Hag kan zich de laatste wedstrijd in de Euroborg nog goed herinneren en hoopt dat het zondag anders zal gaan. “Deze ploeg moet gewoon van Groningen winnen”, zegt de trainer van Ajax strijdvaardig.

“Geen punten laten liggen”

Ajax won vorige week met gemak van RKC Waalwijk met 3-0. Ook de voorgaande duels werden in zeges omgezet, maar voor Ten Hag zegt dat niets nu zijn ploeg naar het altijd verraderlijke FC Groningen trekt. “Je ziet dat nu het er echt om gaat, het voetbal een andere intensiteit met zich meebrengt. Daar moeten we aan werken om in topconditie te komen. Dat is ook logisch. Het is weliswaar september, we zijn eigenlijk pas net begonnen, maar we mogen nu al geen punt meer laten liggen”, aldus Ten Hag.

Statistieken

Ajax gaat met SC Heerenveen aan kop in de Eredivisie. Beide teams hebben negen punten en ook het doelsaldo is gelijk. Gaat daar dit weekend verandering in komen als Ajax naar FC Groningen trekt? De Groningers hebben drie punten uit drie duels gehaald en staan pas twaalfde op het ranglijstje van de Eredivisie.

Head 2 Head

Vorig seizoen wist Groningen de punten thuis te houden door Ajax in eigen Euroborg te verslaan met 2-1. Dankzij doelpunten van Kaj Sierhuis (speelt nu voor Reims) en Ramon-Pascal Lundqvist kwamen de Noordelingen zelf op voorsprong. Donny van de Beek die inmiddels naar Manchester United is vertrokken scoorde aan het eind van de wedstrijd nog voor zijn team, maar kon de schade niet herstellen. Vorig seizoen won Ajax met een magere 0-1 zege in de Euroborg. Klaas-Jan Huntelaar was toen de speler die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Huidige vorm FC Groningen

Afgelopen vrijdag speelde FC Groningen uit bij FC Twente en dat duel werd met 3-1 verloren. Een week eerder leverde het bezoekje bij ADO Den Haag nog wel drie punten op doordat Groningen er met 0-1 won. De seizoenopener tegen PSV ging ook al met 1-3 verloren. Arjen Robben viel toen na dertig minuten al geblesseerd uit.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax wist afgelopen zaterdag met 2-1 af te rekenen van Vitesse uit Arnhem. Die week daarvoor werd RKC Waalwijk al naar de slachtbank geleid: 3-0. Ook Sparta Rotterdam had op Het Kasteel niets te vertellen tegen de ploeg van trainer Ten Hag. In Rotterdam werd het 0-1 voor Ajax.

Lappenmand

Het duel tegen Ajax zal Arjen Robben nog vanuit de lappenmand bekijken. De sterspeler, die bij Groningen nog maar een paar minuten kon meespelen, heeft een liesblessure. Het is nog niet bekend wanneer Robben weer hersteld is van dit kwetsuur. Ook Gabriel Gudmundsson kan wegens een enkelblessure niet aantreden tegen Ajax.Trainer Ten Hag kan zondag niet beschikken over Ryan Gravenberch. De middenvelder is positief getest op het coronavirus. Ook Noa Lang zal niet meereizen naar de Euroborg. De linksbuiten speler van Ajax heeft een blessure.

Prognose

FC Groningen is altijd een lastige tegenstander voor de Ajacieden, maar de goede flow waarin Ajax zit lijkt maar niet stuk te kunnen. Ook dit weekend voorspellen wij bij de bookmaker een zege van trainer Ten Hag en zijn ploeg. Weet jij het beter? Bij TOTO.nl is er voor elke voorspelling een gepaste quotering te vinden!

Quoteringen FC Groningen – Ajax Amsterdam

Bij Koning TOTO levert een thuisoverwinning van FC Groningen de hoogste quotering van dit duel op. Mochten de Noorderlingen ook dit keer winnen van de Ajacieden, dan wordt jouw inleg op winst van FC Groningen x 6.35 keer meer waard.Voor een gelijkspel staat er met x 4.80 keer je inleg ook een zeer fraaie odd voor je klaar. Wint Ajax volgens jou? In het 1X2 spelsysteem levert een overwinning van Ajax jou x 1.40 keer het speelbedrag op.
De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 4 oktober om 12:15 uur in het Euroborg Stadion te Groningen. Weten de Ajacieden hun appeltje te schillen met de Groningers of slaat het team van trainer Buijs opnieuw toe in eigen huis? Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is en win leuke geldprijzen met Groningen tegen Ajax.

De beste Online Bookmakers