Eredivisie
16/10/20192 reacties

Ajax gaat dit weekend eropuit bij RKC in Waalwijk

Ajax gaat dit weekend eropuit bij RKC in Waalwijk
Voor Ajax Amsterdam staat er dit weekend een uitwedstrijd gepland tegen RKC in Waalwijk. Voor de Amsterdammers is dit het begin van een zeer drukke week waarin de ploeg van trainer Erik ten Hag ook de loodzware Champions League wedstrijd tegen Chelsea moet spelen. Mede daardoor kan RKC Waalwijk een kansje maken op een stunt tegen het grote Ajax, maar hoe het echt gaat lopen zullen we zaterdagavond in het Mandemakers stadion zien. Koning TOTO heeft zich alvast voorbereid en schaalt de odds hoog in.

Erik ten Hag probeert niet naar Chelsea en Feyenoord te kijken

Ajax-trainer Erik ten Hag weet dat er iedere week prestaties van hem en zijn team worden verwacht. Zelfs in drukke periodes waarin wedstrijden als die tegen Chelsea hun schaduw vooruitwerpen moet Ten Hag ervoor zorgen dat zijn elftal ook tegen teams als RKC Waalwijk gefocust blijven en dat is nog een hele klus: “We missen tegen RKC Waalwijk onze linkervleugelverdediger Tagliafico vanwege een schorsing (vijf gele kaarten, red.) en Hakim Ziyech is nog altijd geblesseerd en dus onzeker voor de wedstrijd tegen RKC.”

“Brede selectie hard nodig nu”

“Dan zullen anderen het dus moeten gaan doen. We hebben een brede selectie en dat hebben we, gezien het aantal wedstrijden die we nu spelen met achtereenvolgens RKC, Chelsea en Feyenoord ook wel nodig”, aldus de Ajax-trainer.

“Onze spelers zijn gretig en hongerig”

“We hebben een goed, variabel aanvalsplan. Daarnaast speelt de mentaliteit. Spelers die gretig en hongerig zijn voor de goal van de tegenstander. En bovendien hebben we kwaliteit. Individueel, maar ook in het samenspel. Spelers met creatieve ingevingen, die een goal kunnen maken”, zo besluit hij zijn voorbeschouwing op de Eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Fred Grim: “Hebben beetje geluk nodig tegen Ajax”

RKC kreeg bij Sparta en PEC Zwolle uit flink wat klappen te verwerken, maar herpakte zich tegen FC Groningen enigszins. Maar of dat genoeg is om Ajax partij te bieden is maar de vraag. Trainer Fred Grim: “Je moet soms beetje geluk hebben, soms gaan ze via de been van de tegenstander erin en hopelijk hebben wij ook een beetje geluk”, vertelt hij bij Fox Sports.

“Hopen op ommekeer tegen Ajax”

Grim vervolgt zijn voorbeschouwing op zondag met een vleugje hoop: “Zolang we er veel energie in stoppen, moet het ergens een keer mee gaan zitten. We moeten er keihard aan werken, positief blijven en hopen op een ommekeer. Het zou mooi zijn als dat uitgerekend tegen Ajax zal zijn.”

Lappenmand

Ajacied Hakim Ziyech is zondagmiddag niet ongeschonden uit de strijd gekomen tegen ADO Den Haag (0-2 zege). Trainer Erik ten Hag wisselde de hangende vleugelspits in de slotfase uit voorzorg, zo bevestigt de oefenmeester tegenover de NOS. “Die heeft klachten”, reageert Ten Hag op de vraag waarom Ziyech werd gewisseld voor Edson Álvarez nadat David Neres na een vlijmscherpe counter de stand op 0-2 had gebracht. “Zodra de stand het toeliet, hebben we hem direct gewisseld. We moeten even kijken hoe het uitpakt. De exacte diagnose weet ik niet. We zullen moeten afwachten.”

Statistieken

Ajax deelt zijn eerste plek in de Eredivisie met PSV dat met 23 punten er evenveel heeft dan de Ajacieden. De Amsterdammers hebben drie doelpunten meer gemaakt dan de ploeg uit Eindhoven en daarmee staat Ajax op kop. Die resultaten zien er bij RKC Waalwijk heel anders uit. De Waalwijkse ploeg staat helemaal onderaan de Eredivisielijst.

Head 2 Head

In ruim 21 jaar tijd is het RKC niet gelukt om thuis de ploeg uit Amsterdam te verslaan. De Ajacieden winnen de duels in Waalwijk wel, maar in die tijd is het RKC wel een keer gelukt om er een punt aan over te houden. In 2002 werd het duel tussen RKC en Ajax met 1-1 een gelijkspel afgefloten en ook in 2007 werd het 2-2. Dit zijn dan ook absolute hoogtepunten voor de fans van de Waalwijkse ploeg.

Huidige vorm Ajax

Met de uitwedstrijd tegen RKC kan Ajax de ongeslagen reeks in de Eredivisie behouden. Afgelopen week toen Oranje zijn interlands speelde, verloor Ajax de oefenwedstrijd tegen Heerenveen (1-0). Uiteraard werd dit duel gespeeld zonder de sterkhouders binnen de ploeg van Ten Hag.

Huidige vorm RKC Waalwijk

Dit seizoen werd er nog maar een punt binnengehaald en dat was uit tegen FC Twente 1-1. FC Groningen is de laatste ploeg die RKC trof voordat de Eredivisie even stil werd gelegd voor de EK-kwalificatiewedstrijden waarbij Oranje Noord-Ierland en Wit-Rusland versloeg. RKC ging met 3-0 verlies onderuit in Groningen terwijl het die week ervoor met 1-2 thuis verloor van Vitesse. Sparta Rotterdam was met 4-0 veel te sterk voor de Waalwijkers en ook bij PEC Zwolle kreeg de ploeg er goed van langs (6-2). Alles bij elkaar hebben de spelers van RKC het niet vet en winnen van Ajax zal dan ook weleens een lastige klus kunnen worden. Maar als het lukt om de Amsterdammers punten af snoepen zal dat flink gevierd gaan worden.

Prognose

Onze verwachting is dat RKC haar eigen publiek niet gaat trakteren op drie punten tegen het sterrenteam van Ten Hag. Wij denken dat Ajax zijn doelmachine nog steeds op volle toeren draait, waardoor het doel van de Waalwijkse ploeg regelmatig bestookt gaat worden met Ajax-aanvallen. Een 0-6 zege van Ajax is wat ons betreft een logische uitslag. Weet jij het beter of verwacht je ook een simpele zege? Check dan onderstaande odds en scoor ook!

Pre-wedstrijdquoteringen voor RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam

De pre-wedstrijdquoteringen worden hoog ingeschaald bij de wedkantoren voor de uitwedstrijd van Ajax in Waalwijk. Een thuiszege van RKC wordt in het 1X2 spelsysteem met x 26.00 keer de inleg het hoogst beloond.Verwacht je een gelijkspel in het Mandemakers stadion van RKC? Zet dan in bij de TOTO op een puntenverdeling en ontvang je inleg x 13.00 keer terug als dit gaat gebeuren. Voor winst van de Ajacieden moeten wij het doen met een odd van x 1.05 keer het speelbedrag.
De Eredivisiewedstrijd RKC Waalwijk – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober om 18:30 uurin het Mandemakers stadion te Waalwijk. Blijven de Ajacieden ook na de wedstrijd in Waalwijk leider van de Eredivisie of heeft RKC een valstrik bedacht om de ploeg van Ten Hag te overmeesteren? Speel via de TOTO mee met de uitwedstrijd van Ajax in Waalwijk.

De beste Online Bookmakers