Eredivisie
19/02/20196 reacties

Ajax gaat op bezoek bij ADO Den Haag in Eredivisie

Ajax gaat op bezoek bij ADO Den Haag in Eredivisie
De meeste aandacht gaat dit weekend uit naar PSV – Feyenoord, maar uiteraard zijn ook de verrichtingen van Ajax van belang voor de titelstrijd. De Amsterdammers reizen af naar Den Haag om te proberen bij ADO drie punten te pakken. De Hagenezen staan erom bekend de punten niet cadeau te geven en dus zal Ajax flink gas moeten geven om de volle buit mee te nemen uit de Residentiestad. Voetbalgokken neemt alvast een voorproefje op deze altijd enerverende Eredivisiewedstrijd.

Erik ten Hag: ”Goed spelen en winnen”

Ajax Amsterdam rekende afgelopen week behoorlijk af met hekkensluiter NAC door met 5-0 te winnen. Doordat PSV bij SC Heerenveen gelijkspeelde (2-2) is het gat met de Eindhovenaren nog maar vier punten. De Eindhovenaren ontvangen Feyenoord en dat kan nog weleens goed uitkomen voor de Amsterdammers die naar ADO in Den Haag trekken. Trainer-Erik ten Hag wil zich vooraf geen drie punten dichter bij de koploper rekenen. “Dat zou kunnen, maar daar zijn we ook zelf verantwoordelijk voor. Zolang wij maar goed blijven spelen en winnen. Dat moeten we tegen ADO weer laten zien”, aldus Ten Hag in Ajaxshowtime.

“Wij moeten winnen”

Het afgelopen seizoen was de situatie identiek: PSV en Feyenoord speelden tegen elkaar toen Ajax punten morste bij ADO. Ten Hag: “Dat ga ik zeker vooraf nog aanhalen in de voorbereiding op dit duel. Mentaal speelt dat zeker een rol. Onze taak is duidelijk. Winnen, en dan zien we daarna wel hoe het tussen PSV en Feyenoord afloopt”, aldus de trainer van Ajax.

Goede ‘schwung’

Ten Hag stapt wel met een goed gevoel in de spelersbus op weg naar Den Haag. “Ik denk dat we in een goede schwung zitten. Die moeten we vasthouden, sterker nog: die moeten we verbeteren. En dat doe je natuurlijk door elke keer te beteren en betere resultaten te halen. Je komt nu in een fase waar het allemaal steeds dichterbij komt. Die kan heel bepalend worden en dan moeten we er staan”, aldus Ten Hag die met een fitte selectie zondag naar Den Haag kan vertrekken.

Nicolás Tagliafico: “Elke tegenstander met dezelfde focus en concentratie tegemoet treden”

Ook Ajax-speler Nicolás Tagliafico wil weer met goede moed vertrekken richting Den Haag. “We moeten elke tegenstander met dezelfde focus en concentratie tegemoet treden; ik werk voor jou, jij werkt voor mij. Als we dat doen, dan hebben we een goed team en kunnen we zondag opnieuw winnen”, stelt de Argentijnse vleugelverdediger in een gesprek met Trouw. Voor Ajax staat na de wedstrijd tegen ADO midweeks het bekerduel met Feyenoord in De Kuip op het programma.

ADO Den Haag Alfons Groenendijk: “Ajax is een mooie uitdaging”

Met de tiende plek staat ADO Den Haag in de middenmoot van de Eredivisie. De concurrentiedruk is hoog, want het gat met de zes ploegen onder ADO is maximaal drie punten. Een wedstrijd verliezen kan dus voor behoorlijk wat opschudding zorgen in het rechterrijtje. ADO-trainer Alfons Groenendijk probeert zijn hoofd koel te houden nu Ajax zondag naar het Cars Jeans-stadion komt.  “Over het kwaliteitsverschil hoeven we niet moeilijk te doen, maar dit is voor ons een mooie uitdaging. We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen. Dat we het Ajax moeilijk kunnen maken, hebben we vorig jaar twee keer laten zien. We moeten er klaar voor zijn. Ik heb er alle vertrouwen in, de jongens werken keihard”, aldus Groenendijk in De Telegraaf. ADO won afgelopen weekend thuis van PEC Zwolle (1-0) door een doelpunt van Giovanni Troupee. Groenendijk kan ook tegen Ajax weer beschikken over geheel fitte basisselectie.

Statistieken

Bij elke wedstrijd tussen ADO en Ajax wordt de strijdbijl door beide teams extra geslepen. En dat zorgt lang niet altijd voor een winnaar. In september 2017 ging Ajax voor het laatst richting het Cars Jeans-stadion en dat duel eindigde toen in 1-1. Het jaar daarvoor was het Ajax die met 0-2 zege op zak naar onze hoofdstad terugging en in het seizoen daarvoor werd 0-1, eveneens in het voordeel van de Amsterdammers.In de wedstrijd van seizoen 2014/2015 werd er met 1-1 op het scorebord afgefloten. Ditzelfde gebeurde ook in 2012. De laatste overtuigende overwinning van Ajax dateert alweer uit 2013. In december van dat jaar maakte Ajax vier doelpunten in en tegen ADO (0-4). De laatste keer dat ADO thuis wist te winnen van de Ajacieden is inmiddels acht jaar geleden. De Hagenezen wisten toen met 3-2 winst de club uit Amsterdam af te troeven. Of dat dit weekend opnieuw gaat lukken is maar zeer de vraag.

Pre-wedstrijdquoteringen voor ADO Den Haag - Ajax

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers voor deze wedstrijd vallen weer hooguit! Een overwinning van ADO Den Haag wordt in het 1X2 spelsysteem met x 11.75 keer je inleg het best beloond. Een gelijkspel krijgt met x 7.00 keer de inleg ook nog een hoge odd mee voor deze wedstrijd in Den Haag. Verwacht je een zege van Ajax? Speel dan op winst van de Amsterdammers en ontvang je inleg x 1.17 keer terug als jij gelijk krijgt.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd ADO Den Haag – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 24 februari om 12:15 uur in het Cars Jeans-stadion in Den Haag. Kan Ajax winnen bij het altijd strijdvaardige ADO of laat de nummer tien van de competitie zich niet kisten door de Ajacieden? Maak dit duel nog spannender door je voorspelling achter te laten bij TOTO en ga voor de winst!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers