Eredivisie
30/01/20195 reacties

Ajax gaat voor eerherstel tegen VVV Venlo

Ajax gaat voor eerherstel tegen VVV Venlo
Ajax speelde dit kalenderjaar twee competitiewedstrijden en beide werden niet gewonnen. Durf jij het om in je toto opnieuw voor puntverlies van Ajax te gaan? VVV Venlo komt naar de Johan Cruijff Arena en beseft dat Ajax niet geheel in vorm is. Kunnen de Venloërs daarvan profiteren of ontwaakt Ajax uit zijn dip en wint het simpel van de gasten uit Venlo? De bookmakers verwachten een ouderwetse Ajax-zege, maar wat denk jij?

Erik ten Hag: “Tegen VVV weer doen waar we goed in zijn”

De verloren klassieker in de Kuip blijft voorlopig nog wel even doorwerken bij Ajax. Toch moet het team van trainer Erik ten Hag zaterdag klaarstaan voor de twintigste speelronde van de Eredivisie. VVV Venlo staat dan voor de deur. “We moeten dit zo snel mogelijk weer goed krijgen. Je moet op het veld je taak uitvoeren en gemaakte afspraken nakomen”, aldus Ten Hag die met de komst van VVV Venlo de zon weer iets ziet schijnen. “We hebben dit seizoen laten zien dat we het wel kunnen, dat moeten we zo snel mogelijk weer oppakken. Je ziet ook dat een dun draadje is. We moeten tegen doen wat we moeten doen, wat we kunnen doen en waar we goed in zijn. Dan kunnen we tegen VVV weer een resultaat boeken”, aldus de Ajax-trainer in VI.

“Afspraken nakomen en taken uitvoeren”

Ten Hag gaat deze week met zijn ploeg terug naar de basis en verwacht op die manier het tij te keren. “Als we dat doen, zijn we een ploeg die heel goed voetbal kan spelen en resultaat kan halen.” Dan is volgens Ten Hag het gat van vijf punten met PSV nog te herstellen. “Dat is zo, maar dan moeten we wel de afspraken nakomen en onze taken uitvoeren. Op detailniveau kunnen er altijd dingen aangepast worden, maar we moeten vooral doen waar we goed in zijn. Dan zijn we moeilijk te kloppen”, aldus Ten Hag.

Lasse Schöne: “We moeten gewoon van VVV winnen”

Ook Lasse Schöne wil vooruitkijken en zaterdag een goed resultaat boeken tegen VVV om de laatste twee weken snel goed te maken. “We moeten leren van onze fouten. Gewoon volle bak gaan en als we een beetje in de buurt van ons oude niveau komen, moet het goed komen”, zegt Schöne hoopvol op de clubwebsite. Er is volgens de Deen dan ook geen andere optie dan drie punten binnen halen om PSV niet verder uit het oog te verliezen. “We moeten niet op zoek gaan naar smoesjes, we moeten de wedstrijd tegen VVV Venlo gewoon winnen.”

Maurice Steijn: “We gaan onze huid duur verkopen”

Ook VVV Venlo-trainer Maurice Steijn heeft de wedstrijd van Ajax in de Kuip op de voet gevolgd. Toch verwacht de trainer van de Limburgse club niet dat er nu heel gemakkelijk iets te halen valt in de Arena. “We gaan onze huid duur verkopen en we gaan er alles aan doen om te stunten in de Arena”, zo zegt Steijn tegen FOX Sports. VVV Venlo staat knap op de zevende plek van de Eredivisie, maar verloor vorige week in eigen huis met 2-3 van FC Emmen. Samen met Heracles Almelo (achtste) deelt VVV 26 punten. De Limburgers worden nauw achtervolgt door Willem II (25 punten) en Fortuna Sittard (23 punten). Een stunt in de Arena is voor de Venlonaren dan ook van groot belang. 

Statistieken

De laatste twee Eredivisiewedstrijden zijn er (met tien tegendoelpunten en slechts één punt) hard ingeslagen bij Ajax, maar als we terugkijken in de onderlinge duels met VVV Venlo heeft de club uit Amsterdam zaterdag weinig te vrezen. Het is Venlo deze eeuw nog nooit gelukt om in Amsterdam te winnen. Ook een gelijkspel is niet terug te vinden in de statistieken. Overigens verdiende Ajax zijn drie punten niet altijd met door VVV volledig weg te spelen. Vorig jaar werd het nog 4-1, maar in 2012 werd er twee keer thuis gewonnen met een ‘bescheiden’ 2-0 op het scorebord. In seizoen 2010/2011 was het nog magerder (1-0). Begin april 2010 was de vis duidelijk vetter. Ajax won toen met 7-0 van Venlo en ook twaalf jaar geleden wisten de Ajacieden met 6-1 al ruim te winnen van de ploeg uit Limburg.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax – VVV Venlo

De pre-wedstrijdquoteringen bij de online bookmakers schieten de pan uit voor deze thuiswedstrijd van Ajax. Mocht VVV Venlo een stunt uithalen – waar Maurice Steijn in geloofd - in de Johan Cruijff Arena, dan staat er voor elke euro die hierop wordt ingelegd een uitkering van x 26.50 het ingelegde bedrag tegenover. Hiermee pak je de hoogste odds van deze wedstrijd! In het 1X2 spelsysteem staat de quotering bij een gelijkspel op x 10.50 keer je inleg. Winst van Ajax – een 1 op het totoformulier – wordt bij de bookmakers x 1.06 keer je inleg beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd AFC Ajax Amsterdam – VVV Venlo wordt gespeeld op zaterdag 2 februari om 19:45 uur in de Johan Cruijff Arena. Gaat Ajax ook tegen VVV de mist in of zijn de Ajacieden er klaar voor om weer eens ouderwets keihard toe te slaan? Zet nu in en speel mee met Ajax – VVV!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers