Eredivisie
08/08/20196 reacties

Ajax jaagt op driepunter tegen FC Emmen

Ajax jaagt op driepunter tegen FC Emmen
Na een start vol verrassingen – de traditionele Top-3 speelden allemaal gelijk - wordt komend weekend de tweede Eredivisieronde afgewerkt. Ajax krijgt daarin bezoek van FC Emmen. De Ajacieden begonnen het competitieseizoen met een gelijkspel bij Vitesse (2-2) en gaan nu voor de volle lading in de Johan Cruijff Arena. FC Emmen verloor het eerste duel van FC Groningen (0-1) en wil niet in een negatieve spiraal terechtkomen. De Rood-Witten willen met niets minder dan een punt huiswaarts keren. De bookmakers wijken uiteraard uit naar een Amsterdamse zege en dat levert bizar hoge pre-wedstrijdquoteringen op bij een stunt van Emmen.

Erik ten Hag: “Op honderd procent spelen tegen FC Emmen”

De wedstrijd tegen FC Emmen wordt in Amsterdam vooral gezien als een voorbereiding op de Champions Leaguewedstrijd van komende week tegen PAOK. De Ajacieden speelden een gelijkspel 2-2 in de heenwedstrijd en trainer Erik ten Hag zag wat verbeterpunten die er tegen Emmen uitgewerkt moeten worden. “We moeten nog verbeteren en dit weekend zal dat al moeten gebeuren. Het stemt tevreden dat we zeventig minuten lang de betere ploeg zijn, maar uiteindelijk wil je de hele wedstrijd de overhand hebben. Daarom is het belangrijk dat we zaterdag tegen FC Emmen ook op honderd procent spelen,” zegt de trainer in NU.

“Als je zelf je werk goed doet, is het een voordeel”

Ook bij de wedstrijd tegen Vitesse in Arnhem werden dankzij een 2-2 gelijkspel punten verspeeld door de ploeg van Ten Hag. Ajax had ‘geluk’ dat ook titelconcurrenten PSV en Feyenoord hun eerste Eredivisieduel van dit seizoen niet wisten te winnen. Ten Hag wil echter alleen naar zichzelf kijken en focust zich dan ook volledig op een goed resultaat tegen FC Emmen. “Als je zelf je werk goed doet, is het een voordeel. Dan komt toch de druk bij de tegenstander te liggen”, aldus Ten Hag.

Dusan Tadic: “We moeten killers worden”

Ajax-speler Dusan Tadic wist tegen Vitesse te scoren en daarmee heeft de Serviër zijn eerste doelpunt van dit seizoen binnen. Vorig jaar maakte Tadic maar liefst 28 goals voor de halve finalist van de Champions League. Tegen PAOK Saloniki lukten het echter niet om te scoren. Tadic hoopt daar zaterdag tegen Emmen verandering in te brengen en zijn doelpuntentotaal ‘flink’ op te krikken. “We moeten killers worden in de afronding. Nu moeten we analyseren hoe dit kan, want we zijn Ajax en we willen altijd winnen”, aldus de 30-jarige Serviër op de clubwebsite.

Dick Lukkien: “We gaan er keihard voor vechten”

Bij FC Emmen begon het nieuwe seizoen in mineur. In eigen stadion werd er in de ‘Hondsrug-derby’ verloren van FC Groningen (0-1). Ondanks dat de nederlaag vervelend is, wil trainer Dick Lukkien er ook niet te zwaar aan tillen. Zaterdag moet zijn team er immers weer staan als zijn elftal het opneemt tegen de regerend landskampioen in de Johan Cruijff Arena. “Het liefst ben je zo snel mogelijk van de nul af. Nu beginnen we met een nederlaag. Dat is balen, maar ik heb al met al veel goede dingen gezien. Ugrinic, Chacon en ook Laursen speelden goed. We kunnen hier verder mee in onze voorbereiding op de wedstrijd tegen Ajax”, aldus Lukkien tegen RTV Drenthe.

“Voetbal is onvoorspelbaar”

Om van de nul af te komen zal Emmen moeten winnen of gelijkspelen in de Johan Cruijff Arena. Een moeilijke opgave, maar Lukkien weigert vooraf de handdoek in de ring te gooien. “Zaterdag winnen en de concurrenten punten zien verspelen. Daar gaan we keihard voor vechten. Of het realistisch is? Tja, in de competitie kan je nergens zomaar vanuit gaan. We weten hoe onvoorspelbaar het voetbal kan zijn”, blikt Lukkien hoopvol vooruit richting een mogelijke stunt tegen de Amsterdammers.

Statistieken

Volgens de statistieken heeft die ambitieuze misse van FC Emmen weinig kans van slagen. De Drentse ploeg wint bijna nooit in de Johan Cruijff Arena. Een jaar geleden walste Ajax met 5-0 winst nog met het grootste gemak over Emmen heen. De Ajacieden hebben iets met die cijfer vijf, want in april van dit jaar werd het 2-5 voor Ajax tijdens de uitwedstrijd in de Drentse stad. Het vriendschappelijke duel die beide ploegen onlangs met elkaar aangingen eindigde al in 0-5 voor het elftal van Ten Hag.Zou dit cijfer ook zaterdag weer op het scorebord komen te staan? Ajax kan in ieder geval met een geheel fit elftal van start gaan. Bij FC Emmen staat alleen middenvelder Tom Hiariej aan de kant wegens een knieblessure die hij in de eerste Eredivisiewedstrijd tegen FC Groningen opliep.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax – FC Emmen

De pre-wedstrijdquoteringen bij de verschillende bookmakers zijn torenhoog ingeschaald voor deze thuiswedstrijd van Ajax. Krijgt FC Emmen het voor elkaar om met drie punten uit de ArenA te vertrekken? Voor een stunt van FC Emmen wordt bij TOTO maar liefst een waanzinnige hoge quotering van x 17.00 keer je inleg uitgekeerd.Een gelijkspel krijgt met x 10.00 keer het speelbedrag nog een zeer hoge odd mee voor dit duel. Winst van Ajax staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 1.10 keer je inleg, niet heel hoog maar gezien de statistieken wel de meest voor de hand liggende uitslag.
De Eredivisie-wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Emmen wordt gespeeld op zaterdag 10 augustus om 19:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Durf je te spelen op een stunt van Emmen of twijfel je nergens over en gaat Ajax gewoon winnen voor eigen publiek? Sla je slag in de tweede speelronde van de Eredivisie en laat je voorspelling achter bij TOTO!

De beste Online Bookmakers