Eredivisie
08/11/20192 reacties

Ajax ontvangt FC Utrecht in Eredivisie

Ajax ontvangt FC Utrecht in Eredivisie
Na de knotsgekke Champions Leaguewedstrijd tegen Chelsea kan Ajax zich gaan opmaken voor de komst van FC Utrecht. De Domstedelingen komen zondag naar de Johan Cruijff Arena voor de dertiende speelronde in de Eredivisie. Brengt dit ongeluksgetal een donkere buien mee naar Amsterdam? Of kan Ajax de Utrechtse wervelstorm overleven? Bij de TOTO zijn de pre-wedstrijdquoteringen bijzonder hoog ingedeeld. Speel mee met Ajax – FC Utrecht!

Erik ten Hag: “Utrecht vierde club van Nederland”

Na de uitwedstrijd tegen Chelsea op Stamford Bridge moet Ajax zich al snel weer focussen op de Eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht. Ajax-trainer Erik ten Hag is op zijn hoede voor de ploeg van trainer John van den Brom. “We kunnen onze borst natmaken, maar dat geldt ook andersom”, blikt Ten Hag vooruit op de wedstrijd van zondag in de Johan Cruijff Arena. “Utrecht is de vierde club van Nederland en als ze een goede dag hebben, kunnen ze zich meten met de top. Wij moeten ervoor zorgen dat ze die goede dag komende zondag niet gaan hebben”, analyseert de trainer de tegenstander op de clubwebsite.

“Zondag volle bak geven”

Na de drukke week die de Ajacieden achter zich hebben wil Ten Hag thuis graag afsluiten met een overwinning. “Dit is een ontzettend belangrijke wedstrijd om een succesvolle reeks goed af te sluiten”, doelt Ten Hag op de krachtmeting met de ploeg uit Utrecht. “We hebben fantastische prestaties geleverd, maar die moeten ook weer een vervolg krijgen. We hebben veel mooie dingen om naar vooruit te kijken, maar we moeten zondag eerst nog een keer volle bak gaan”, aldus Ten Hag in De Telegraaf

John van den Brom: “Bij Ajax lef en vertrouwen tonen”

FC Utrecht is bezig aan een goed seizoen en heeft net als Ajax ook een knappe reeks achter haar naam staan. Trainer John van den Brom heeft – zeker na de ruime zege op PSV – veel vertrouwen in zijn elftal: “Je kijkt altijd naar boven. Dat moet je ook altijd blijven doen, daar ben je topsporter voor”, zegt de trainer van FC Utrecht tegenover Fox Sports. “We staat nu drie punten achter op AZ, dat is te overzien. We zijn wel aangehaakt bij de groep die voor de mooiere posities speelt dan waar wij nu staan. Dan moet je dat ook durven uitspreken.”

“Resultaten zijn ontzettend belangrijk”

Van den Brom verwacht dat zijn ploeg een goed resultaat kan halen in de Johan Cruijff Arena. “Altijd! Als je denkt dat daar niets te halen valt, dan blijf ik liever thuis. Het vertrouwen en het gevoel zijn goed. We moeten daar het lef en vertrouwen tonen dat we de laatste wedstrijden hebben laten zien. Dan heb je altijd kans, ook tegen Ajax. Daar geloof ik absoluut in”, zo zegt Van den Brom. “We zitten gewoon in een lekkere fase. Het elftal begint steeds meer te lijken op hoe je denkt dat het moet zijn. De resultaten zijn natuurlijk ontzettend belangrijk, maar ik kijk vooral naar de manier waarop we die resultaten halen. En ik zie steeds meer plezier, vastigheid en ook hele mooie doelpunten. Het kan eigenlijk niet beter”, zo besluit de coach van FC Utrecht.

Statistieken

Ajax heeft in de Eredivisie nog altijd de eerste plek te pakken. Met 32 punten laten de Ajacieden de nummer twee AZ Alkmaar met 26 punten en de nummer drie PSV Eindhoven met 24 punten ver achter zich. Achterover leunen kunnen de Ajacieden niet, want vooral AZ knalt als een vuurpijl hoger de ranglijst in. De Eindhovenaren hebben al drie wedstrijden op een rij niet meer gewonnen en zijn voor FC Utrecht de directe prooi. De ploeg van trainer Van den Brom staat vierde met 23 punten en heeft daarmee een punt minder van de Eindhovenaren, maar voelt ook de hete adem van Vitesse (vijfde met 23 punten) in de nek.

Head 2 Head

Ajax tegen FC Utrecht staat bekent om zijn felbevochten duels.  Beide teams willen niet voor elkaar onder doen en dat resulteert vaak in mooie wedstrijden. In mei van dit jaar kwamen de Domstedelingen voor het laatst in de Johan Cruijff Arena en de thuisploeg wist voor eigen publiek te winnen met 4-1. De Eredivisiewedstrijd van het seizoen daarvoor was een prooi voor FC Utrecht: 1-2. In april 2016 eindigde het duel voor het laatste in een gelijkspel. Het werd toen 2-2 in de Arena.

Huidige vorm Ajax

Ajax Amsterdam heeft een zware dobber aan Chelsea gehad in de Champions League. De Amsterdammers stonden (2-4) voor op de Engelse ploeg toen Daly Blind en Joël Veltman door een rode kaart het veld moesten verlaten. Voor de negen overgebleven mannen was het extra hard werken om nog ruim twintig minuten die voorsprong vast te houden. Chelsea sloeg met twee treffers nog toe (4-4). Die helse wedstrijd werd gespeeld nadat de Ajacieden PEC Zwolle een paar dagen daarvoor in de Eredivisie uitschakelden. Van de Blauwvingers werd op het Zwolse kunstgras met 2-4 gewonnen. Ook Feyenoord werd die week ervoor – bijna letterlijk - aan het spit geregen. De Klassieker van dit seizoen in Amsterdam werd met 4-0 simpel gewonnen door de Ajacieden.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht heeft geen Europese verplichtingen en kan zich de gehele week al voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Ajax. De ploeg van trainer Van den Brom staat met vier overwinningen op een rij stevig in de schoenen. Eén wedstrijd daarvan was die tegen PSV in de Galgenwaard. De Eindhovenaren moesten er met drie doelpunten van FC Utrecht (3-0) aan geloven. Ook afgelopen zondag werd Fortuna Sittard met een 6-0 overwinning volledig van het veld geveegd. Tussendoor speelden de Utrechtenaren in de KNVB Beker waar het tegen de amateurs van Excelsior ‘31 moest spelen en ook dat duel werd met 1-4 overtuigend gewonnen door de Domstedelingen.

Lappenmand

Ondanks de intensieve wedstrijd tegen Chelsea is de ploeg van trainer Ten Hag ongeschonden gebleven. De trainer hoeft dus niet te puzzelen met zijn selectie voor de komst van Utrecht. Ook Van den Brom heeft te maken met dit luxeprobleem. Er zijn tot nu toe nog geen meldingen over blessureleed bij de Utrechtse ploeg.

Prognose

Onze voorspelling gaat dit keer tegen de richting in van wat de TOTO ervan verwacht. Wij denken dat een gelijkspel heel goed mogelijk is in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd tegen Chelsea moeten de Ajacieden ergens toch iets gedaan hebben en FC Utrecht heeft dit seizoen wel vaker laten zien over kwaliteiten te beschikken. Wij voorspellen een gelijkspel 2-2 bij de bookmaker. Eens of juist niet? Speel mee via de TOTO met jouw eigen voorspelling voor Ajax - Utrecht.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam – FC Utrecht

De TOTO laat er geen gras over groeien en ziet het helemaal zitten met Ajax die deze week wil afronden met een overwinning op de Utrechtenaren. De quotering voor een zege van FC Utrecht staat met x 12.00 keer je inleg voor dit duel dan ook het hoogst genoteerd.Denk je dat het een gelijkspel wordt in de Johan Cruijff Arena. Wees dan niet getreurd, want een gelijkspel levert jouw als speler hierop x 8.00 keer de inleg op. In het 1X2 spelsysteem van de TOTO staat winst van Ajax genoteerd op x 1.16 keer je speelbedrag. Ontdek bij de TOTO hoe je nog slimmer kunt spelen om een beloning op winst van de Ajacieden meer waard te laten worden.
De Eredivisie-wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Utrecht wordt gespeeld opzondag 10 november om 12:15 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Laat de TOTO vandaag alvast weten wat jouw voorspelling is. Speel jij op Ajax of ga je voor de hoogste odd en vul je winst van FC Utrecht in? Ga via VoetbalGokken.nl voor de beste deals!

De beste Online Bookmakers