Eredivisie
05/03/20203 reacties

Ajax op jacht naar eerherstel bij SC Heerenveen

Ajax op jacht naar eerherstel bij SC Heerenveen
Aanstaande zaterdag gaat Ajax Amsterdam op bezoek bij SC Heerenveen in de Eredivisie. Een zorgeloze ontmoeting met de Friesen zal het niet worden, want de Amsterdammers hebben alleen nog maar oog voor het landskampioenschap nu ze in één week tijd zijn uitgeschakeld in de beker en de Europa League. Koning TOTO is alvast met de warming up begonnen en heeft de odds weer zeer hoog ingeschaald! Check hieronder de voorbeschouwing van VoetbalGokken.nl!

Johnny Jansen: “Ajax is nog steeds goed”

Het is ook SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen niet ontgaan dat Ajax op dit moment niet in zijn beste vorm steekt, maar de coach is op zijn hoede voor het verraderlijke spel van de Amsterdammers. “Ajax is misschien een beetje zoekende, maar ze zijn nog steeds erg goed. Ze kunnen zo goed voetballen in de kleine ruimtes.”

Kapot spelen

Jansen vervolgt: “Als het balletje eenmaal valt, maken ze de 1-0 en de 2-0 en dan gaat de tegenstander meer risico’s nemen want die denken van ‘potverdikkeme, we willen hier ook niet afgeslacht worden, we willen meedoen in die wedstrijd.’ Vervolgens worden de ruimtes groot op het veld en dan heeft Ajax het vermogen om het helemaal kapot te spelen”, aldus Jansen.

“Compact spelen”

Voor het treffen met de koploper van de Eredivisie in het Abe Lenstra Stadion heeft Jansen zijn voorbereidingen getroffen. “We moeten compact spelen en zorgvuldig met balbezit omgaan. We moeten durven meevoetballen. We moeten onder de druk van Ajax uit zien te komen en goed counteren. En op het moment dat die counter niet door kunnen zetten moeten we rustig blijven en de bal in de ploeg houden”, zo analyseert Jansen de wedstrijd van zaterdag.

Erik ten Hag: “De blik volledig op Heerenveen”

De week van trainer Erik ten Hag en zijn team verliep niet rooskleurig. Binnen twee weken tijd is zowel de Europa League als het bekertoernooi verkeken. Ten Hag wil nu meer dan ooit alles op alles zetten voor de landstitel. “Dit alles moeten we heel snel wegzetten, goed herstellen en dan richting zaterdag tegen Heerenveen. Daar moet de blik nu volledig op gericht worden”, zegt Ten Hag resoluut.

“Heerenveen is lastig”

Terugkijken heeft volgens de trainer dan ook geen zin. Zaterdag gaat het om drie cruciale punten. “De eerst volgende wedstrijd is de belangrijkste en dat is nu het duel tegen Heerenveen. We weten dat het bij Heerenveen lastig is, maar we moeten winnen. Het is aan ons om goed voorbereid te zijn om de strijd daar aan te gaan. Dat het een gevecht wordt, dat is zeker”, aldus Ten Hag.

Statistieken

Ajax moet er zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion hard tegen aan wil het AZ Alkmaar voorblijven. De Alkmaarders hebben net als Ajax 53 punten uit 24 wedstrijd bijeen gevoetbald. Op doelsaldo staan de Ajacieden op de eerste plek.SC Heerenveen vinden we terug op de tiende plek. De Friese ploeg heeft 33 punten en dat zijn er net zoveel als de nummer negen Heracles Almelo en nummer elf Sparta Rotterdam.

Head 2 Head

Het is bijna tien jaar geleden dat SC Heerenveen thuis nog eens kwam te winnen van Ajax. De Friese ploeg won in oktober 2010 met 5-2 van de Ajacieden. Een legendarisch moment die in Heerenveen nog lang net vergeten is. Afgelopen herfst won Heerenveen ook van Ajax met 1-0, maar dit was een vriendschappelijk duel. De laatste keer dat Ajax voor een Eredivisieduel naar Heerenveen afreisde werd het 0-4 voor de Amsterdammers.

Huidige vorm SC Heerenveen

Na lange periode geen wedstrijd gewonnen te hebben, wist de ploeg van trainer Jansen afgelopen weekend eindelijk weer eens te overwinnen. Van FC Twente werd gewonnen met 2-3 in de Grolsch Veste. Dat was voor Heerenveen pas de eerste Eredivisie-overwinning van dit jaar.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax kreeg het er de laatste weken flink van langs. Het seizoen van de UEFA Europa League was door de ontmoeting met Getafe CF snel voorbij. Dat weekend erna wist AZ de Ajacieden in de Johan Cruijff af te straffen door er met 0-2 te winnen. Afgelopen woensdag kwam daar de uitschakeling in de KNVB Beker nog eens bij. FC Utrecht wist in eigen Galgenwaard af te rekenen met de ploeg uit Amsterdam.

Lappenmand

Bij SC Heerenveen zijn middenvelder Jan Ras (gescheurde kruisband) en doelman Warner Hahn (knieblessure) de spelers waar de medische staf de handen aan vol heeft. Ras is al vanaf zomer vorig jaar vaste klant van de ziekenboeg. Eind januari kwam Hahn de middenvelder vergezellen.Centraal-verdediger Ibrahim Dresevic is de speler die bij Heerenveen vier gele kaarten achter zijn naam heeft staan.Bij Ajax zijn David Neres (knie), Zakaria Labyad (knie), Joël Veltman (knie) en Noussair Mazraoui (blessure) de spelers die door kwetsuren niet kunnen meespelen te Heerenveen.

Prognose

Onze verwachting is dat Ajax zaterdag een eind gaat maken aan de mindere reeks waarin de Ajacieden momenteel bivakkeren. Sterker nog, we verwachten aardig wat doelpunten te gaan zien van de Ajacieden. We vullen een 0-3 zege in bij Koning TOTO. We pakken hiermee niet de hoogste odds bij de online bookmaker. Wil jij dat wel? Kijk dan snel naar onderstaand odds overzicht en ontdek welke odd bij jou voorspelling past.

Quoteringen Heerenveen – Ajax

Koning TOTO houdt voet bij stuk en wijst Ajax voor deze wedstrijd aan als favoriet. Dat betekent extra hoge uitkeringen als Heerenveen thuis weet te winnen van de Ajacieden. Jouw inleg op een Friese zege wordt x 5.15 keer meer waard als SC Heerenveen in eigen Abe Lenstra Stadion wint. Een gelijkspel krijgt met x 4.50 keer de inleg ook een hoge quotering mee. Een uitzege van Ajax staat op x 1.51 keer jouw speelbedrag en dat is nog altijd niet mis.
De Eredivisie wedstrijd SC Heerenveen – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zaterdag 7 maart om 20:45 uur in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Gaan de Ajacieden met drie punten huiswaarts keren of profiteert ook Heerenveen mee van de mindere vorm van Ajax? Zet jouw voorspelling nu alvast in bij Koning TOTO en ga zelf ook op jacht naar een leuke beloning.

De beste Online Bookmakers