Eredivisie
14/10/2020

Ajax treft onvoorspelbaar SC Heerenveen in Eredivisie

Ajax treft onvoorspelbaar SC Heerenveen in Eredivisie
In de Eredivisie staat aanstaande zaterdag een topduel tussen twee teams uit de top vijf gepland: Ajax krijgt in Amsterdam bezoek van SC Heerenveen; dat dit seizoen nog ongeslagen is. Bij de bookmakers levert dat hoge quoteringen op. Voetbalgokken heeft de gemiddelde odds van de TOTO voor je opgezocht en blikt vooruit op deze topwedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Erik ten Hag: “Moeten winnen van Heerenveen”

Ajax sloot de Eredivisie niet prettig af voordat de interlands van het Nederlands elftal van start gingen. Bij FC Groningen verloor de ploeg van trainer Erik ten Hag met 1-0. Met de komst SC Heerenveen staat de Amsterdammers opnieuw een duel tegen een ploeg uit het noorden te wachten. Ten Hag weet wat zijn ploeg te doen staat: “We moeten winnen van Heerenveen, dat is heel simpel”, zegt de trainer van Ajax.

“Werken aan dingen die mis gingen”

Volgens Ten Hag moet er gewerkt worden aan de punten waar het fout ging toen zijn team in de Euroborg tegen FC Groningen verloor. “We kijken elke dag heel kritisch in de spiegel. Wat gaat er verkeerd? Waar moeten we aan werken? We creëren te weinig kansen. We maken onnodige fouten in de opbouw en in de spelhervattingen. Dat mag zaterdag tegen Heerenveen niet meer gebeuren”, stelt Ten Hag aan het einde van zijn voorbeschouwing op het duel tegen Heerenveen vast.

Johnny Jansen: “Waakzaam zijn tegen Ajax”

De zaken draaien lekker bij SC Heerenveen al werd er voor de interlandbreak niet gewonnen bij FC Utrecht: 1-1. De Friese ploeg van trainer Johnny Jansen staat wel derde en heeft een punt meer dan de Amsterdammers. Toch is Jansen op zijn hoede voor de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. “We moeten waakzaam zijn tegen Ajax. We zullen heel goed en nauwkeurig moeten zijn in balbezit. Maar als we de bal verliezen, dan moeten we ervoor zorgen dat de restverdediging goed staat. Discipline is ongelooflijk belangrijk”, zegt Jansen op het digitale clubkanaal.

“Niet op 80 procent spelen tegen Ajax”

Ajax verlies in eigen huis maar zelden van Heerenveen en dat weet Jansen ook. “We moeten realistisch blijven. Wij kunnen niet op 80 procent spelen in Amsterdam. Zo goed zijn wij niet. We moeten alles geven en blijven geloven in het plan dat we samen hebben gemaakt?”, zo besluit Jansen.

Statistieken

In de Eredivisie heeft SC Heerenveen tien punten en de Friesen zijn niet de enige die dit puntenaantal hebben behaald. PSV en Feyenoord hebben er ook tien, maar de ploeg uit Rotterdam staat eerste, de Eindhovenaren tweede en de derde plek is momenteel voor Heerenveen. Ajax staat vijfde in het rijtje met negen punten en moet Vitesse uit Arnhem (ook negen punten) nog voor zich dulden.

Head 2 Head

In de Johan Cruijff Arena is Ajax in de meeste ontmoetingen de baas over Heerenveen geweest. September vorig jaar wonnen de Ajacieden met 4-1 en ook in 2018 kwamen die cijfers op het scorebord te staan toen de Friese ploeg op bezoek kwam. Begin 2019 was Ajax ook aan de winnende hand, maar wist Heerenveen nog terug te vechten en uiteindelijk werd het 4-4 in Amsterdam. De laatste keer dat de ploeg uit Heerenveen ook echt won in Amsterdam was in 2009. Ruim elf jaar geleden werd het 0-1 in de Amsterdam Arena.

Huidige vorm Ajax

Net voor de interlandbreak liet Ajax dure punten liggen bij FC Groningen. De Amsterdammers verloren in de Euroborg met 0-1 door een treffer van Groningen-speler Remco Balk in de 68e minuut van de wedstrijd. Die nederlaag kwam hard aan, want de Ajacieden waren al geruime tijd ongeslagen.

Huidige vorm SC Heerenveen

Bij Heerenveen leven ze op de spreekwoordelijke ‘roze wolk’. Zo belabberd als de voorbereiding ging, zo goed ging het tot nu toe in de competitie. Drie duels werden er gewonnen, maar de laatste wedstrijd voordat Oranje een oefenwedstrijd tegen Mexico speelde, was het even iets minder. Bij FC Utrecht wist de ploeg van trainer Jansen niet te winnen. Er werd met 1-1 gelijk gespeeld in de Galgenwaard.

Lappenmand

Op het moment van schrijven zijn er bij Ajax weinig blessuremeldingen bekend. Het is nog afwachten hoe fit spelers die interlandverplichtingen hadden weer terugkeren bij hun ploeg. Begin oktober raakte Mohammed Kudus geblesseerd en kan zaterdag ook niet tegen Heerenveen spelen.SC Heerenveen-speler Rein Smit is geschorst voor de wedstrijd in Amsterdam. De centrumspits van de Friese ploeg kreeg twee gele kaarten voorgeschoteld in het duel tegen FC Utrecht. Verder zijn er geen geblesseerde spelers bij SC Heerenveen.

Prognose

Ajax wil de nare smaak van het duel tegen FC Groningen zo snel mogelijk wegspoelen en dat gaat ze volgens ons ook wel lukken. Een ruime overwinning wordt het volgens ons niet. Wij voorspellen een 1-0 in de Johan Cruijff Arena. Denk jij het beter te weten? Ga dan direct naar TOTO.nl en laat je voorspelling achter!

Quoteringen Ajax – SC Heerenveen

De duels in de Eredivisie krijgen van de bookmakers altijd hoge quoteringen mee. Bijvoorbeeld bij Koning TOTO wordt er al x 11.25 keer je inleg uitbetaald als Heerenveen wint van Ajax. Een gelijkspel staat genoteerd op een hoge odd van x 7.10 keer je inleg. Mocht Ajax winnen, dan kun je rekenen op een quotering van gemiddeld x 1.18 keer het ingelegde bedrag.Dit betreffen de gemiddelde quoteringen in het 1X2 spelsysteem. Met de under/over, handicap of live betting speeltechnieken kun je wellicht nog meer uit je speelbedrag halen.
De Eredivisie wedstrijd Ajax  Amsterdam – SC Heerenveen wordt gespeeld op zaterdag 17 oktober om 18:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Gaan de Ajacieden winnen of houden de Friesen de Amsterdammers van de punten? Jouw voorspelling kan met een beetje geluk een fortuin waard zijn. Speel dan ook slim mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers