Eredivisie
25/10/20193 reacties

Amsterdam decor voor Klassieker Ajax - Feyenoord

Amsterdam decor voor Klassieker Ajax - Feyenoord
Het was deze week al smullen geblazen met de spectaculaire Champions en Europa League duels, maar dit weekend krijgen we nog een flink toetje voorgeschoteld. De Klassieker Ajax tegen Feyenoord wordt zondagmiddag gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Zowel Ajax als Feyenoord verloren hun Europese wedstrijd en hopen zondag die wrange smaak weg te poetsen door een zege op de aartsrivaal. Welke ploeg sluit de week af met een overwinning in de Klassieker? Lees alvast deze voorbeschouwing en speel vandaag alvast mee bij TOTO.nl!

Erik ten Hag: “Feyenoord als rode lap bij stier”

Ajax verloor afgelopen donderdag van Chelsea met 0-1 in de Champions League, maar moet de rug weer rechten voor de Klassieker die deze zondag gespeeld gaat worden in Amsterdam. Trainer Erik ten Hag weet hoe het eraan toe gaat in de wedstrijd tegen de eeuwige aartsrivaal die momenteel op de tiende plek in de Eredivisie staat. “In welke fase wij en zij zitten, speelt minder mee. Ajax is voor Feyenoord de rode lap voor een stier. De Klassieker maakt bij hen grote krachten los, die móét gewonnen worden, dat eist hun achterban. Het zorgt in extreme mate voor agressiviteit bij hun spelers en daar zullen wij ons tegen moeten wapenen. Na Chelsea is het duel met Feyenoord weer een wedstrijd van Champions League-niveau, waarbij wij gewoon weer van eigen kracht zullen uitgaan en gaan aanvallen. Wij passen ons aan geen enkele tegenstander aan”, aldus Ten Hag in VI.

“Feyenoord heeft enorme potentie”

Dat het bij Feyenoord niet rooskleurig gaat, is ook bij Ten Hag bekend. “Van de buitenkant kan ik niet oordelen over de interne processen bij Feyenoord. Ik weet wel dat het een club met een enorme potentie is, maar ook dat er twee directeuren en een trainer zijn vertrokken en dat alles anders is dan vorig seizoen. Ik heb ze in de Europa League echt heel goede wedstrijden zien spelen en ze vervolgens in de Eredivisie weer door de ondergrens zien gaan. Wat dat betreft is Jaap niet te benijden. Hij moet het proces zien te keren, dat hoort bij het trainersvak. Maar dat is geen gemakkelijke job. De situatie bij Feyenoord toont eens te meer dat rust en duidelijkheid bovenin heel belangrijk zijn bij een club”, aldus Ten Hag.

Jaap Stam: “Geen poep in de broek voor”

Feyenoord maakte deze week een uitstapje naar het Zwitserse Bern waar het tegen de Young Boys speelde in de Europa League. Die wedstrijd werd met  2-0 verloren van Young Boys en met die extra teleurstelling op zak moeten de Rotterdammers zich klaarstomen voor de Klassieker in de Johan Cruijff Arena. Feyenoord-trainer Jaap Stam laat weten over stalen zenuwen te beschikken als hij zondag met zijn ploeg naar Amsterdam trekt. “Poep in de broek? Nee, helemaal niet”, zegt Stam die ook van het drukke programma geen excuus wil maken. “We willen iedere wedstrijd het zo goed mogelijk doen en resultaat halen. Dan is het mooi dat je veel wedstrijden achter elkaar kunt spelen, zodat je je hopelijk kunt herstellen, het beter kunt doen en eraan kunt werken”, aldus Stam bij Fox Sports.

“Wij moeten scherp en gefocust zijn”

Vorig weekend speelde Feyenoord thuis tegen Heracles Almelo en dat werd 1-1. Stam denkt dat er meer in die wedstrijd had kunnen zitten. “We kunnen concluderen dat we het onszelf moeilijk maken”, zegt Stam tegen FOX Sports. Volgens hem is de druk nu zijn ploeg naar Ajax afreist niet groter dan anders: “Iedere wedstrijd is voor ons zwaar. Wij moeten scherp en gefocust zijn zodat we winnend uit de strijd kunnen komen”, aldus een nuchtere Stam.

Statistieken

Ajax is de enige ploeg in de Eredivisie die nog ongeslagen is. PSV liet bij FC Utrecht (3-0) drie dure punten liggen en daarmee is er tussen de nummer een (26 punten) en twee (23 punten) een kloof van drie punten ontstaan.De Feyenoorders hobbelen daar ver achteraan. De ploeg van Stam staat op de tiende plek van de Eredivisie met veertien punten. Er moet van Ajax gewonnen worden wil Feyenoord niet verder naar beneden zakken, want FC Groningen (dertien punten) en FC Twente (twaalf punten) kunnen deze plek dit weekend al overnemen.

Head 2 Head

De Ajacieden zijn door de Feyenoorders maar moeilijk te verslaan op eigen bodem. De laatste jaren stapte de thuisploeg als winnaar van het grasveld. Dat de Klassieker een gelijkspel werd, gebeurde vier jaar geleden nog eens. Met 0-0 werd er in die wedstrijd door beide teams niet gescoord. In 2011 werden de punten ook verdeeld, maar toen werd het publiek met wat meer doelpunten (1-1) getrakteerd. De laatste keer dat de Rotterdammers drie punten vanuit Amsterdam meenamen was in seizoen 2005/2006. De Klassieker werd eind augustus gespeeld en die eindigde in 1-2 winst van Feyenoord.

Huidige vorm Ajax

Ajax had afgelopen zondag erg veel moeite om RKC Waalwijk in hun stadion te verslaan. De Ajacieden kwamen er met 1-2 winst nipt vanaf, maar moesten een paar dagen later toch het hoofd buigen voor Chelsea (0-1) in de Champions League. Met 26 punten staat de ploeg van Ten Hag wel op de eerste plek en is de concurrentie met PSV iets afgezakt. De ploeg uit Eindhoven heeft drie punten verloren bij FC Utrecht en telt nu 23 punten.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord heeft in de Eredivisie de laatste twee duels niet gewonnen. Heracles Almelo speelde in de Kuip een gelijkspel 1-1 tegen de Rotterdammers. Die week ervoor wist Fortuna Sittard met 4-2 winst de Feyenoorders pijn te doen. Maar Stam en zijn ploeg wisten die week daarvoor wel weer met 5-1 van FC Twente te winnen. Het gaat dus van de hak op de tak bij de ploeg uit Rotterdam.

Lappenmand

Bij de Ajacieden is de lappenmand voor als nog leeg, maar dat geldt niet voor de Feyenoorders. Met Rick Karsdorp, de langdurig geblesseerde Sven van Beek, Yassine Ayoub en Nicolai Jorgensen is de ploeg van Stam niet geheel compleet.

Prognose

Onze prognose zal je niet vreemd in de oren klinken. Wij verwachten dat Ajax zondag de bovenliggende partij gaat zijn. Ook de diverse wedkantoren denken er zo over! Een 3-1 overwinning van de Amsterdammers lijkt ons heel goed mogelijk gezien de huidige situaties van beide ploegen in de Eredivisie.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam

De TOTO is door de dolle heen als zondagmiddag het startsignaal te horen zal zijn voor weer een mooie Klassieker in de Johan Cruijff Arena. De pre-wedstrijdquoteringen zijn alvast hoog ingeschaald. De hoogste beloning van dit duel x 9.00 keer je inleg staat gereed bij winst voor Feyenoord.  Ook voor een gelijkspel houdt de TOTO de hand niet op de knip. Er wordt x 5.75 keer je inleg uitbetaald als de Klassieker aanstaande zondag als een gelijkspel de boeken in gaat. Voor een thuiszege van de Ajacieden noteert Koning TOTO x 1.28 keer je speelbedrag.
De Klassieker Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam wordt gespeeld op zondag 27 oktober om 16:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Wint thuisploeg Ajax van zijn grootste aartsrivaal of is het juist de Feyenoorders die de Ajacieden weten af te remmen? Speel mee via de TOTO op de Klassieker Ajax – Feyenoord!

De beste Online Bookmakers