Eredivisie
08/03/2020

[AFGELAST!] AZ Alkmaar in Eredivisie op pad naar VVV Venlo

[AFGELAST!] AZ Alkmaar in Eredivisie op pad naar VVV Venlo
In de Eredivisie gaat AZ Alkmaar aanstaande zondag op pad naar VVV in Venlo. Met nog acht wedstrijden te gaan heeft AZ de handen vol om koploper Ajax niet uit het oog te verliezen. VVV Venlo is vanzelfsprekend niet van plan om daar aan mee te werken en wil graag winnen voor eigen publiek. Koning TOTO maakt het duel in Venlo extra spannend door de quoteringen hoog in te schalen. VoetbalGokken.nl laat beide trainers aan het woord en zet de wedstrijdfacts alvast voor je op een rijtje.

Hans de Koning: “We gaan tegen AZ niets anders doen”

VVV Venlo tankten het afgelopen weekend geen vertrouwen tegen FC Emmen voor de thuiswedstrijd tegen AZ dat aanstaande zondag wordt gespeeld. Het 3-0 verlies in Emmen hakten er behoorlijk in bij VVV, maar trainer Hans de Koning is niet van plan het tegen AZ heel anders aan te gaan pakken. “We gaan het tegen AZ niet anders doen dan in de afgelopen weken”, zegt De Koning.

Degradatiespook

Het doel van de trainer is duidelijk. “We hebben nog acht wedstrijden en een paar puntjes nodig om erin te blijven. Ik geloof dat ons dat lukt. We moeten zorgen dat VVV erin blijft”, aldus de trainer van VVV die niet al te veel druk op zijn team wil liggen nu AZ de volgende tegenstander is.

“Resultaten komen vanzelf weer”

Genieten van het spel staat voor De Koning voorop. “Mijn spelers zijn ooit met voetballen begonnen omdat ze het leuk vonden. Plezier, daar gaat het dus vooral om. En dan komen de resultaten vanzelf.”

Arne Slot: “VVV zal het ons moeilijk maken”

AZ-trainer Arne Slot mag dan de jongste weken weer zegevieren met zijn team, de trainer is op zijn hoede als zondag AZ naar Venlo trekt. “Ze zullen er alles aan doen om het ons moeilijk te maken”, bevestigt Slot alvast.

“Proberen voor de bal te spelen”

Slot wil zijn wapens dan ook weer in de strijd gooien en wil vol op de aanval gaan. “Wij proberen met veel mensen voor de bal te spelen en heel aanvallend te voetballen. Als we de bal verliezen, willen we die zo snel en diep mogelijk op de helft van de tegenstander weer veroveren. De afstand naar onze goal is voor de tegenstander dan het grootst. Wij hebben spelers die bereid zijn zestig of zeventig meter terug te sprinten als het nodig is. Het is één van de redenen dat we zo vaak de nul houden”, analyseert Slot.

Statistieken

Het is bloedspannend scenario rondom de ploegen die dit seizoen de kampioensschaal weleens in handen kunnen krijgen. Ajax gaat nog aan kop van de Eredivisie, maar doordat AZ, net als de Amsterdammers 56 punten heeft, moet er voor elk punt gestreden worden.Dankzij een hoger doelsaldo staan de Ajacieden nog bovenaan. Hoewel Adcovaat er niets van wil weten, strijdt ook Feyenoord mee om de landstitel. De ploeg uit Rotterdam heeft vijftig punten en staat daarmee op de derde plek.VVV Venlo staat op een veilige dertiende plaats met 28 punten, maar om die plek te behouden is een thuiszege tegen Feyenoord een must. FC Twente (veertiende met 27 punten), PEC Zwolle en Fortuna Sittard (vijftiende en zestiende met beide 26 punten) kunnen het seizoen van VVV drastisch veranderen.

Head 2 Head

VVV Venlo heeft het de afgelopen jaren maar moeilijk gehad tegen AZ in De Koel. De ploeg uit Venlo degradeerden en promoveerden door de jaren heen, maar de laatste wedstrijd werd een gelijkspel 2-2 tegen de Alkmaarders. In 2017 won AZ met twee doelpunten 0-2 van VVV en ook in 2013 werd het 1-4 in het voordeel van de Alkmaarders.

Huidige vorm VVV Venlo

Afgelopen weekend heeft de ploeg uit Venlo niet wat zelfvertrouwen kunnen tanken voor het thuisduel tegen AZ. De ploeg van Driessen kreeg tegen FC Emmen geen kans om een punt binnen te halen. De Drentse ploeg won thuis met 3-0 van VVV. Tegen Fortuna Sittard werd een week eerder ook niet het gewenste resultaat gehaald. In De Koel bleef het 0-0 tegen provinciegenoot Fortuna. De wedstrijden tegen FC Groningen (0-1) en Heracles Almelo (1-0) werden die weken ervoor wel overwonnen.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Na een wat mindere periode heeft AZ de zaakjes weer op orde gekregen. De ploeg van trainer Slot won afgelopen zondag van ADO Den Haag (4-0) en ook Ajax werd in eigen Johan Cruijff Arena in de kou gezet (0-2). De uitschakeling in de Europa League en KNVB beker werd snel weggepoetst.

Lappenmand VVV Venlo – AZ Alkmaar

Bij VVV Venlo zijn Aaron Bastiaans (gebroken middenvoetsbeentje), Steffen Schäfer (blessure) en Christian Kum (kuitblessure) de spelers die er tegen AZ niet bij kunnen zijn. De drie spelers Lee Cattermole, Jerome Sinclair en Peter van Ooijen moeten zondag tegen AZ op hun tellen letten doordat ze al vier gele kaarten verzameld hebben.Bij AZ nog altijd geen Pantelis Hatzidiakos. De verdediger kampt met een kruisbandblessure die hem al vanaf november vorig jaar aan de kant houdt. Ook Stijn Wuytens (hamstring) en Ron Vlaar (dijbeen) reizen zondag niet mee naar Venlo. Teun Koopmeiners hangt een schorsing boven het hoofd als het in Venlo een gele kaart voorgeschoteld krijgt van scheidsrecher Jeroen Manschot.

Prognose

Wat ons betreft gaat AZ deze uitwedstrijd tegen VVV gewoon winnen. Met de huidige vorm en resultaten van de afgelopen weken, moet AZ toch in staat worden geacht om de drie punten mee naar Alkmaar te nemen. Maar iedere doorgewinterde TOTO-speler weet dat juist in deze fase van de competitie de lager geklasseerde elftallen kunnen verrassen!Ben je benieuwd wat een zege van AZ jou kan opleveren of wil je weten wat een andere uitslag bij de TOTO waard kan zijn? Neem onderstaand overzicht met de gemiddelde odds gerust door en grijp je kans!

Quoteringen VVV Venlo – AZ Alkmaar

De quoteringen zijn door Koning TOTO opnieuw lekker hoog ingeschaald. De beste odd bij deze wedstrijd is x 5.80 keer de inleg. Deze wordt uitgekeerd als VVV Venlo wint. Een gelijkspel levert met een odd van x 4.10 keer je speelbedrag ook een hoge beloning o!. Een uitoverwinning van AZ staat in het 1X2 spelsysteem van de TOTO op x 1.51 keer je inleg.
De Eredivisie wedstrijd VVV Venlo – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zondag 15 maart om 16:45 uur in Stadion De Koel te Venlo. Vul de juiste uitslag van dit duel in en laat Koning TOTO jouw voorspelling waardevol maken. Speel jij op VVV of AZ? Via VoetbalGokken.nl kun je de beste deals en hoogste odd direct vinden bij onze bookmakers.

De beste Online Bookmakers