Eredivisie
29/01/20204 reacties

AZ Alkmaar ontvangt RKC uit Waalwijk

AZ Alkmaar ontvangt RKC uit Waalwijk
De Eredivisie begint deze week met een vrijdagavondwedstrijd in Alkmaar waar AZ hekkensluiter RKC Waalwijk ontmoet. De Alkmaarders lopen nog in de voetsporen van koploper Ajax en willen thuis natuurlijk niets liever dan winnen. RKC smacht naar punten, maar kunnen zij de kaas van het brood eten bij de Alkmaarders thuis? Bij Koning TOTO is AZ favoriet en dat betekent een torenhoge uitkering als RKC toch wint.  

Arne Slot: “Focussen op RKC Waalwijk”

Na twee verloren wedstrijden op rij heeft AZ-trainer Arne Slot de touwtjes weer stevig in handen. Afgelopen weekend werd er gewonnen van SC Heerenveen en omdat Ajax verloor van FC Groningen kan AZ het angstzweet van de Amsterdammers alweer ruiken. In de komende speelronde van de Eredivisie treft AZ het bescheiden RKC uit Waalwijk, maar ondanks de lage klassering van de Brabander blijft Slot op zijn hoede. “De focus bij de jongens ligt op die wedstrijd, omdat Fred Grim bekend staat om verzorgd en aanvallend voetbal met zijn teams. We moeten zien of dit ons ligt”, blikt Slot voorzichtig vooruit.

“Nu doorpakken tegen RKC”

Nadat AZ twee duels op rij verloor kwam het voor Slot en zijn mannen goed uit dat er afgelopen weekend wel werd gewonnen. SC Heerenveen moest eraan geloven. ”Of we die wedstrijd terecht hebben gewonnen weet ik niet, maar we moeten nu doorpakken tegen RKC”, aldus de trainer van AZ.

Fred Grim: “Natuurlijk wordt AZ moeilijk voor ons”

Bij RKC Waalwijk wordt er hard gewerkt om van de achttiende plek te komen, maar dat gaat nog maar moeizaam voor de ploeg van trainer Fred Grim. De punten zijn hard nodig maar of AZ daar nou de juiste uitwedstrijd voor is? Grim houdt in ieder geval hoop. “Natuurlijk wordt het moeilijk tegen AZ. Ik heb ze dit seizoen meerdere keren zien spelen. Ze zijn nu wat wisselvallig, maar maakten tegen SC Heerenveen weer een heel goede indruk.

“Kan een mooi potje worden”

Grim vervolgt zijn analyse op de clubwebsite: “Ze hebben een goed positiespel met positiewisselingen en willen echt vanuit een goede organisatie voetballen. Daarom kon het weleens een mooi potje worden”, aldus Grim over de wedstrijd van komende vrijdag.

Statistieken

AZ Alkmaar greep afgelopen weekend de kans om weer wat in te lopen op koploper Ajax. De Alkmaarders wonnen hun duel tegen SC Heerenveen en Ajax verloor uit tegen FC Groningen waardoor het puntenaantal van AZ nu op 44 staat en dat van de Amsterdammers is momenteel 47.Over de nummers drie en vier -  Feyenoord en Willem II - hoeft AZ zich voorlopig geen zorgen te maken. Beide teams hebben tien punten minder dan AZ.De zorgen bij RKC zijn vele malen groter. De ploeg van Grim staat met elf punten op de achttiende plek. ADO Den Haag staat daar met zestien punten als eerste ploeg boven en heeft dus al vijf punten voorsprong op de Brabantse formatie.

Head 2 Head

RKC Waalwijk promoveerde afgelopen zomer na de Eredivisie nadat het in 2014 daaruit was gedegradeerd naar de Keukenkampioen Divisie. Het is dus al even geleden dat RKC een trip maakte naar de Kaasstad in Noord-Holland. In het voorjaar van 2014 werd het 4-0 voor de Alkmaarders die twee jaar daarvoor verrassend genoeg niet wisten te winnen: 3-3. Dit seizoen heeft AZ al wel een bezoekje gebracht aan RKC in Waalwijk. Dat uitduel leverde dankzij een 0-2 overwinning drie punten op voor de ploeg van Slot.

Huidige vorm AZ

Net voor de kerst kreeg AZ een tik van Sparta in Rotterdam. De Alkmaarders hadden weinig in te brengen tegen de ploeg van Henk Fraser en verloren met 0-3. De eerste wedstrijd van het jaar ewerd in het AFAS Stadion ook een verloren duel. De verrassing van dit seizoen, Willem II, was met 1-3 veel te sterk voor de Alkmaarders. Tegen SC Heerenveen kwam dan eindelijk weer die bevrijdende overwinning: 1-2.

Huidige vorm RKC Waalwijk

Voor RKC Waalwijk is de laatste gewonnen wedstrijd tegen FC Twente geweest. Net voor de feestdagen versloeg Grim met zijn team met zeer veel overtuiging de Enschedeërs met 3-0. Aan het begin van het tweede deel van het seizoen werden er direct weer punten gemorst. Bij ADO den Haag verloor RKC met 1-2. Afgelopen weekend was dit het van hetzelfde laken een pak uit bij VVV in Venlo: 1-2.

Lappenmand

Er is weinig nieuws te melden vanuit de AZ-lappenmand. Albert Gudmundsson (enkel) en Pantelis Chatzidiakos (kruisband) zijn nog altijd niet inzetbaar. Teun Koopmeiners moet oppassen voor een prent. Met vier gele kaarten dreigt er een schorsing aan te komen voor de middenvelder van AZ.Bij RKC zijn het Stanley Elbers (hamstring) en Henrico Drost (knie) die de lappenmand bezetten. Daan Rienstra en Sylla Sow moeten beiden uitkijken voor een mogelijke schorsing.

Prognose

Onze prognose is dat RKC weinig kans maakt in het AFAS Stadion tegen het team van Slot. AZ kan wat ons betreft vrijuit spelen, maar het zal niet de eerste keer zijn dat een team onderin het rijtje een ploeg uit de top drie verslaat. Verwacht jij dat dit vrijdag ook gaat gebeuren of heb je een andere voorspelling? De TOTO wil het graag weten en beloont de juiste voorspelling altijd.

Quoteringen AZ Alkmaar – RKC Waalwijk

De quoteringen worden voor deze wedstrijd zijn bij Koning TOTO opnieuw lekker hoog ingeschaald. De hoogste beloning wordt door TOTO uitgekeerd als RKC Waalwijk een stunt uithaalt in het AFAS Stadion tegen AZ. Je inleg wordt x 15.00 meer waard als je vooraf hebt gespeeld op een winnend RKC. De beloning voor een gelijkspel is met x 8.00 keer je inleg ook niet mis. Voor een thuiszege van AZ staat er in het 1X2 spelsysteem van de TOTO een odd van x 1.14 keer de inleg genoteerd.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – RKC Waalwijk wordt gespeeld op vrijdagavond 31 januari om 20:00 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Grijpt RKC juist op bezoek bij AZ naar de broodnodige punten of toont AZ geen berouw en verslinden ze de Waalwijkers met huid en haar? Speel mee via Koning TOTO en sla alvast vroeg toe in de Eredivisie wedstrijden van dit weekend.

De beste Online Bookmakers