Eredivisie
27/09/2019

AZ Alkmaar treft Heracles Almelo in achtste speelronde Eredivisie

AZ Alkmaar treft Heracles Almelo in achtste speelronde Eredivisie
Na de midweekse zege op Feyenoord mag AZ zondag weer afreizen naar Den Haag voor een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg uit Overijssel deed ook goede zaken door de streekderby in en tegen FC Twente met 2-3 te winnen. Beide elftallen verkeren dus in goede vorm en hebben vertrouwen opgedaan voor deze onderlinge ontmoeting. De bookmakers hebben echter het meeste vertrouwen in AZ en dat betekent dat winst van Heracles hoge uitkeringen gaat opleveren. Wie gaat er met de punten lopen zondagmiddag? Laat je voorspelling nu achter via VoetbalGokken bij TOTO.nl!

Arne Slot: “Thuis tegen Heracles bevestigen wat we kunnen”

AZ-trainer Arne Slot beleeft een meer dan prima vuurdoop als hoofdtrainer. AZ doet het goed in Europa en na een valse start draait het team uit Alkmaar ook in de Eredivisie op volle toeren, met als voorlopig hoogtepunt de 0-3 winst op Feyenoord afgelopen donderdag. Slot: “We hebben nu aangetoond dat we in De Kuip kunnen winnen, maar zondag spelen we een thuiswedstrijd tegen Heracles. Dan moeten we weer bevestigen wat we nu hebben laten zien”, vertelt hij aan de verzamelde pers.

“Europese duels zorgen voor vertrouwen”

Slot denkt dat de Europa League heeft geholpen om zijn team op de rails te krijgen: “De uitduels van dit seizoen in Europa met Partizan en Antwerp hebben ons heel veel zelfvertrouwen gegeven. De manier waarop we ons momenteel presenteren is precies zoals wij dat graag willen en dat nemen we weer mee naar de wedstrijd van zondag.”

Trainer Heracles: “Onze vechtlust is bepalend”

Heracles-trainer Frank Wormuth beseft dat een uitwedstrijd bij AZ dit seizoen geen gemakkelijke opgave is. Hij spoort zijn spelers dan ook aan om zondag weer dezelfde drive op het veld te brengen als in de gewonnen derby tegen FC Twente: “Je kunt zeggen dat het een gelukkige overwinning was, want ik vond FC Twente technisch beter. We speelden niet zoals we kunnen spelen, we kunnen namelijk veel beter. Maar een overwinning bestaat meestal uit meerdere factoren. Ditmaal was het niet onze kwaliteit, maar wel onze vechtlust en dat zullen we tegen AZ ook weer nodig hebben.”

“Genoeg hersteltijd richting AZ”

Toch liet de Duitse trainer het toe dat de spanning heel even van riem ging: “De jongens vroegen of ze dit in de stad mochten vieren. We hebben daar toestemming voor gegeven. Onze volgende wedstrijd is pas op zondag, dus dan is er genoeg tijd om te herstellen”, blikt Wormuth bij VI.nl vooruit op speelronde acht van de Eredivisie.

Statistieken

Thuisploeg AZ neemt de derde positie in nadat het donderdagavond Feyenoord in eigen stadion wist te verschalken. De Alkmaarders hebben Ă©Ă©n punt achterstand op koplopers Ajax en PSV. Heracles is leider van het rechterrijtje. De ploeg uit Almelo bivakkeert op de negende plaats met elf punten uit zeven wedstrijden.

Huidige vorm AZ

AZ steekt in bijzonder goede vorm. Niet alleen de Europese wedstrijden en het inhaalduel tegen Feyenoord werden gewonnen. Ook ADO Den Haag werd aan de zegekar gebonden: 0-1. Dat er verloren werd van Vitesse (1-2) en gelijkgespeeld tegen Groningen is dan ook allang vergeten bij de fans.

Huidige vorm Heracles

De overwinning op FC Twente – dat tot dan toe nog ongeslagen was – komt niet uit de lucht vallen. Heracles heeft al drie duels op rij gewonnen. Naast de Tukkers moesten ook Willem II (4-1) en FC Groningen eraan geloven (1-2). De zeges volgen overigens op een slechte seizoenstart, waarin de Heraclieten slechts twee puntjes pakten. De ploeg verloor in die beginfase ook tweemaal, maar die tijden lijken inmiddels (ver) achter de Overijsselse ploeg te liggen.

Lappenmand

Bij AZ wordt de van Ajax overgenomen Danny de Wit node gemist. De middenvelder heeft een gebroken neus en kan tegen Heracles nog niet in actie komen. Verder is de selectie van trainer Slot fit voor het duel tegen de ploeg uit Almelo. Wormuth heeft grotere problemen, want Heracles Almelo heeft een volle lappenmand. Drost speelt niet vanwege een knieblessure, maar twijfelachtig is ook het meespelen van Jakubiak (ook knieproblemen), Osman (last van zjin heup), Rossmann (spierblessure) en Szoke.

Prognose

Vanwege de blessuregevallen zal Wormuth waarschijnlijk moeten sleutelen aan zijn basisopstelling en reservebank. Voor Slot geldt dat niet, al kunnen er natuurlijk op het laatste momenten nog blessures bijkomen. En dat zeker gezien het drukke programma dat AZ momenteel heeft niet ondenkbaar. Toch krijgt AZ in dit geval het voordeel van de twijfel. De Alkmaarders lijken week na week beter te gaan spelen en met de enkele toptalenten in de selectie is het elftal voor iedere ploeg moeilijk te bespelen. Heracles mag dan een sterke reeks hebben neergezet in de voorgaande wedstrijden, wij denken dat AZ hieraan een einde gaat maken. Onze voorspelling: 3-1 voor AZ Alkmaar.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar – Heracles Almelo

De wedstrijd van AZ tegen Heracles levert bij de TOTO hoge pre-wedstrijdquoteringen op. De hoogste beloning wordt er uitgekeerd als de Almeloërs weten te winnen van het team van Slot. Bij de TOTO staat winst van Heracles op x 5.50 keer je inleg en is daarmee de hoogste van deze Eredivisiewedstrijd uit de achtste speelronde!Verwacht je een gelijkspel in het Cars Jeans Stadion? Vul dan bij de bookmakers een X in het 1X2 spelsysteem en ontvang van de TOTO x 4.20 keer je inleg terug als de punten ook daadwerkelijk worden verdeeld tussen AZ en Heracles. Voor diegenen die willen spelen op winst van AZ heeft de TOTO ook een keurige pre-wedstrijdquotering. Spelers kunnen hier met een odd van x 1.55 keer de inleg nog altijd een zeer leuke beloning aan overhouden, maar dan moeten de Alkmaarders het duel tegen het op stoom geraakte Heracles wel winnend afsluiten!
De Eredivisiewedstrijd AZ Alkmaar – Heracles Almelo wordt gespeeld op zondag 29 september om 16:45 uur in het Cars Jeans Stadion te Den Haag. Weten de Alkmaarders na Feyenoord ook Heracles van de mat te vegen of zijn de Almeloërs te sterk voor het team uit de Kaasstad? Laat vandaag nog je voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl, scoor die hoogste odd en speel zondagmiddag gezellig mee via de TOTO met de intrigerende voetbalpot tussen AZ Alkmaar en Heracles Almelo!

De beste Online Bookmakers