AZ Alkmaar treft SC Heerenveen in Eredivisie

Dit bericht delen
16 oktober 2019     1 REACTIE

Na de voortreffelijke EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje is het weer tijd om de Eredivisie te herstarten. Voor AZ Alkmaar begint dat met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen die zaterdagavond in het Cars Jeans stadion wordt gespeeld. Bij de TOTO verwachten ze dat de Alkmaarders er goed vanaf gaan komen, maar daar denken ze in Heerenveen anders over. Het resultaat gaan we zondag zien, maar daar kun jij als speler van VoetbalGokken alvast op inzetten bij de TOTO.

Arne Slot: “We hebben veel plezier als we voetballen”

AZ-trainer Arne Slot beleeft mooie tijden in Alkmaar. “De ploeg ontwikkelt zich en jonge spelers als Stengs en Boadu laten zich goed zien. Maar we houden ook veel de nul en die credits moeten we de defensie geven.” Het middenveld met Midtsjø en Koopmeiners wordt wellicht onderschat, maar volgens Slot zijn juist die spelers heel belangrijk, ook straks tegen SC Heerenveen: “We presteren ons dit seizoen als ploeg die veel aan de bal is en daar veel kansen uithaalt. En als we niet aan de bal zijn, dan zetten we agressief druk. Omdat we dat combineren met compact staan, kunnen we ook toeslaan via de counter”, aldus de hoofdtrainer in gesprek met Fox Sports.

AZ Alkmaar wint de wedstrijd
1.53
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.33
SC Heerenveen wint de wedstrijd
5.50

“Iedere ploeg heeft het hier lastig”

Ook denk Slot dat zijn ploeg tegen SC Heerenveen opnieuw de favoriet is: “Het is mooi dat we dominant kunnen spelen in onze ‘thuiswedstrijden’ en dan heeft iedere ploeg het lastig tegen ons.”

Johnny Janssen: “AZ wordt zeker geen makkie”

Voor sportclub Heerenveen is het in deze fase van de competitie punten sprokkelen. AZ is normaal gezien de betere, maar ook SC Heerenveen beschikt over een getalenteerde spelersgroep die op een goede dag AZ aan zou moeten kunnen. Trainer Johnny Janssen: “Er zit nog veel meer in het vat van SC Heerenveen, maar het wordt zeker geen makkie tegen AZ”, vertelt de trainer aan Omroep Friesland.

“Knokken en strijden met elkaar”

Jansen hamerde in de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen AZ telkens op het teambelang: “Er is één ding dat voorop staat en dat is het teamgebeuren. Het team moet bij elkaar blijven en daar komt niemand aan. Als je dan ziet hoe ze als team knokken en strijden met elkaar, en hoe de bank betrokken is, dan denk je ‘ja man, we zijn echt een goed team met elkaar’. En dat is eigenlijk voor mij het allerbelangrijkste. En het winnen.”

Statistieken

AZ doet het onder Slot geweldig dit seizoen. De Alkmaarders speelden officieel nog geen enkel thuisduel, maar staan wel gewoon keurig derde in de Eredivisie. SC Heerenveen valt deze jaargang iets tegen en wint maar moeizaam. De Friezen staan momenteel ‘pas’ achtste.

Head 2 Head

AZ heeft nog een appeltje te schillen met de Friezen. Vorig jaar gaven de Alkmaarders de drie punten weg aan de uitspelende ploeg. SC Heerenveen wist in de slot van de wedstrijd de volle buit te pakken te krijgen door AZ met 2-3 te verslaan. Dat was in 2017 heel anders. Net voor de kerst wisten de Alkmaarders met 3-1 Heerenveen te kloppen. Diezelfde uitslag werd ook twee jaar eerder behaald. Tussendoor werd er dan weer eens gelijk gespeeld. In 2016 werd AZ – Heerenveen 2-2.

Huidige vorm AZ

Door het gelijkspel (1-1) tegen Willem II staat AZ net als Vitesse op twintig punten. De Alkmaarders staan nog op de derde plek, maar voelen de hete adem van de Arnhemmers in de nek. Om in het spoor te blijven van de koplopers Ajax en PSV mogen er dus geen punten blijven liggen, want de eerst daaropvolgende wedstrijd is tegen een koploper (PSV 27 oktober). Het wordt dus een zware week voor de Alkmaarders die tussendoor ook nog in de Europa League tegen FC Astana moeten aantreden.

Huidige vorm SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft een iets minder druk schema dan zijn tegenstander van zaterdag. Na het duel tegen AZ wacht de strijd in het Noorden tegen FC Groningen. Tussendoor hebben de Friezen geen wedstrijd af te werken en daardoor kan de focus geheel op de wedstrijd tegen AZ worden gericht. Helemaal zonder gezonde spanning zal dat niet zijn, want Heerenveen wil de concurrentie met de andere ploegen graag voorblijven. Met de achtste plek wordt de Friese ploeg achterna gezeten door Feyenoord en Willem II die net als Heerenveen dertien punten hebben. Ook Heracles (zevende) en FC Utrecht (zesde) zijn mede met winst op de Alkmaarders te overmeesteren.

Lappenmand

Zo goed als de resultaten zijn, zo goed gaat het ook met de fitheid van de AZ-spelers. Er zit momenteel bijna niemand in de lappenmand. Alleen aanvaller Albert Gudmundson ontbreekt. Bij SC Heerenveen ook weinig personele problemen. Jansen kan met zijn beoogde basiself beginnen.

Prognose

Gezien de huidige vorm van AZ gaan wij ervanuit dat de Alkmaarders ook dit keer er weer met de winst vandoor gaan. Heerenveen zal geen gemakkelijke prooi zijn en daarom is onze voorspelling geen vetpot voor de Alkmaarders: 2-1. Denk jij dat de wedstrijd anders gaat verlopen of ben je het helemaal met ons eens. Zet je eigen voorspelling in bij de TOTO en zorg dat je wint.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar – SC Heerenveen

Het duel van AZ en Heerenveen wordt door de TOTO zwaar beladen met hoge pre-wedstrijdquoteringen. De hoogste odd van deze wedstrijd x 5.50 keer je speelbedrag wordt er uitbetaald als de Friese ploeg aan het langste eind trekt.

Krijgen beide ploegen geen kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken en wordt het een gelijkspel in het Cars Jeans stadion? Speel dan op een puntenverdeling, kruis een X aan bij de TOTO en ontvang je inleg x 4.33 keer terug bij de bookmaker als het inderdaad een gelijkspel wordt tussen AZ en Heerenveen. Voor winst van de Alkmaarders noteert de TOTO x 1.53 keer je speelbedrag.

De Eredivisiewedstrijd AZ Alkmaar – SC Heerenveen wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober om 18:30 uur in het Cars Jeans stadion te Den Haag. Welke ploeg herstart de competitie na de duels van Oranje met een overwinning? Denk je het te weten of wil je gewoon meespelen voor de winkansen bij de TOTO? Laat je voorspelling dan achter via VoetbalGokken.nl en profiteer van de hoogste odd tijdens AZ – Heerenveen in Den Haag.


Reacties

lexxiei...
18 oktober 2019

Heerenveen speelt aardig de laatste tijd, maar AZ gaat het zaterdag net even iets beter doen

9 maanden geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

14 juli 2020     0 REACTIES

TOTO zet halve finales FA Cup in de spotlights

In Engeland wordt dit weekend de halve finales van de FA Cup gespeeld. Arsenal, Manchester City, Manchester United en...

Lees meer
10 juli 2020     1 REACTIE

Noord Londense derby: Tottenham Hotspur – Arsenal

Aanstaande zondag wordt er in de Premier League een stadsderby gespeeld. Tottenham Hotspur, met Steven Bergwijn in de...

Lees meer
9 juli 2020     2 REACTIES

Serie A-topper: Juventus ontvangt Atalanta Bergamo

De absolute topper van dit weekend is Juventus – Atalanta Bergamo. Dit duel uit de Italiaanse Serie A is er één tusse...

Lees meer
7 juli 2020     2 REACTIES

Athletic Bilbao treft Sevilla met Luuk de Jong in La Liga

Aanstaande donderdag staat voor Luuk de Jong met Sevilla FC de uitwedstrijd tegen Athletic Club de Bilbao op het prog...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën