Eredivisie
30/10/20193 reacties

AZ Alkmaar verwelkomt FC Twente in Eredivisie

AZ Alkmaar verwelkomt FC Twente in Eredivisie
In de Eredivisie staat voor komende zaterdag het thuisduel van AZ Alkmaar tegen FC Twente gepland. De Alkmaarders spelen hun thuiswedstrijden nog altijd in het Cars Jeans stadion te Den Haag waar ook dit weekend de Enschedeërs verwelkomd gaan worden. De ploeg van Arne Slot staat op de tweede plek in de Eredivisie. Twente vinden we terug op plek negen. De TOTO heeft torenhoge odds over voor de wedstrijd in Den Haag en daar kun jij als speler via VoetbalGokken flink van profiteren.

Arne Slot: “Dit gevoel vasthouden voor FC Twente”

Het team van trainer Arne Slot loopt de laatste weken als een geoliede machine. De 0-4 overwinning bij PSV in Eindhoven gaf de ploeg uit Alkmaar nog meer zelfvertrouwen. Slot is dan ook zeer verheugd over zijn team. “Uit met 0-4 winnen bij PSV dat maak je niet veel mee. Ik ben enorm trots op mijn ploeg. Over sommige van deze spelers gaat nog jaren gesproken worden. Dit gevoel moeten we vasthouden voor de komende wedstrijden”, lacht Slot voor de camera van Fox Sports.

“Twente weer andere wedstrijd”

De uitzege in Eindhoven werd kort gevierd in Alkmaar, maar Slot richt zijn pijlen al snel weer op de volgende Eredivisiewedstrijd dat tegen FC Twente zal zijn. “We willen de overwinning op PSV doortrekken naar de thuiswedstrijd tegen FC Twente”, zegt Slot. Na de duels tegen PSV, FK Astana en niet te vergeten de thuiswedstrijd tegen Manchester United in de Europa League, is de ploeg uit Enschede wel een ander verhaal. Slot wil de Tukkers niet onderschatten. “Dat wordt weer een heel andere wedstrijd waar we ons deze week goed op gaan voorbereiden”, aldus de trainer van AZ.

Gonzalo Garcia: “AZ helder analyseren”

FC Twente-trainer Gonzalo Garcia kreeg veel kritiek te voortduren toen zijn ploeg viermaal op een rij verloor. Afgelopen weekend werd er dan eindelijk weer gewonnen. FC Emmen moest er in Enschede aan geloven en daarmee kreeg Garcia de ploeg weer op het spoor. “Als wij de dingen doen, die we in de eerste zeven wedstrijden hebben gedaan, dan komt de spirit wel weer terug. Als we gaan twijfelen, dan zie je meteen dat we kwetsbaar zijn”, legt de trainer van de Tukkers uit in de Tubantia.

“Niet in paniek door AZ”

Voor de Enschedeërs is het dan ook een hele uitdaging om zaterdag tegen het zelfverzekerde team van Slot te moeten gaan spelen. “We leven in een opportunistische wereld, maar we moeten niet in paniek raken als we zaterdag naar AZ toe gaan. Tegen Heracles hadden we ook zomaar kunnen winnen, net als tegen Sparta. Dan is er niets aan de hand. We moeten ook zaterdag bij AZ helder blijven analyseren. Het kan altijd twee kanten op, maar als ze in vorm zijn, is dat niet in ons voordeel”, aldus de Spaanse trainer van Twente.

Doelstelling

Twente staat momenteel met vijftien punten op de negende plek. Een plaats waar de Garcia vooraf voor zou willen tekenen. “De punten die wij hebben, zijn verdiend. Ons voornaamste doel is dat we dit seizoen in de Eredivisie willen blijven”, besluit de oefenmeester van de Tukkers.

Statistieken

Met de winst op PSV staat de ploeg van Slot nu op de tweede plek van de Eredivisie. Met 23 punten gaat AZ koploper Ajax (29 punten) achterna in de race naar kampioenschap. PSV (derde) en Vitesse (vierde) hebben net als AZ ook 23 punten. FC Utrecht volgt met twintig punten.FC Twente vinden we terug op de negende plaats. De Tukkers zijn de afgelopen weken behoorlijk wat plaatsen gezakt op ranglijst, FC Twente heeft vijftien punten uit elf wedstrijd behaald net als Sparta Rotterdam die op de tiende plek staat. SC Heerenveen is de nummer acht en is met zeventien punten niet ver van de plek van Twente vandaan.

Head 2 Head

De onderlinge duels tussen AZ en FC Twente levert vaak een driepunter op voor de thuisspelende ploeg. FC Twente promoveerde dit seizoen en daarom vinden wij de laatst gespeelde Eredivisiewedstrijd tussen deze teams eind 2017 pas terug. AZ tegen Twente werd toen 2-0 en ook begin dat jaar waren de Alkmaarders met 2-1 te sterk voor de Tukkers. Toch is een overwinning van de Alkmaarders niet altijd vanzelfsprekend. Eind 2012 trok Twente aan het langste eind door de thuisploeg met 0-3 te verslaan. Ook een jaar later wisten de Tukkers met 1-2 de baas te zijn in het AFAS stadion. Dat het duel eindigden met een gelijkspel is in 2014 voor het laatst gebeurd. AZ – Twente eindigden toen na een gelijk opgaande strijd in 2-2.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ heeft in zijn laatste twee gespeelde wedstrijden tien goals gemaakt. Afgelopen weekend werden er vier daarvan in het duel tegen PSV in Eindhoven gemaakt. De Eindhovenaren kregen geen kans om een tegendoelpunt te maken en AZ won dan ook met 0-4 van PSV. De andere zes doelpunten werden door AZ gemaakt in de Europa Leaguewedstrijd thuis tegen FC Astana: 6-0. Dat alles gebeurde nadat SC Heerenveen nog wist te winnen van AZ. De Friesen wonnen best wel verrassend met 2-4 van de in goede vorm verkerende Alkmaarders.

Huidige vorm FC Twente

FC Twente boekte na vier nederlagen op rij eindelijk weer een zege. Van FC Emmen werd gewonnen met 4-1. Achtereenvolgend waren het Heracles Almelo (2-3), Feyenoord (5-1), Sparta Rotterdam (2-1) en Willem II (0-1) die de Tukkers met lege handen lieten staan. Tot aan deze vier verloren wedstrijden had Twente in de Eredivisie nog geen wedstrijd verloren. Zo werd er eerder dit seizoen nog knap gewonnen van FC Utrecht met 3-1 en hielden de Tukkers een punt in huis door een gelijkspel (1-1) tegen PSV in de Grolsch Veste te spelen.

Lappenmand

Beide teams hebben slechts Ă©Ă©n speler in de ziekenboeg. Bij AZ is aanvaller Albert Gudmundsson nog steeds onder behandeling van zijn enkelblessure. Bij FC Twente is de Spaanse verdediger Jose Joaquin Matos Garcia door een knieblessure niet in staat om zaterdag tegen AZ te spelen.

Prognose

Het team van Slot wint zijn wedstrijden wel heel overtuigend. Een overwinning op FC Twente lijkt dan ook het meest logisch. Onze prognose is dat AZ met 3-0 wint van de Tukkers. Verwacht jij ook dat deze voorspelling uitkomt of denk je er heel anders over? Laat het de TOTO weten en deel je mening via VoetbalGokken.nl!

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar – FC Twente

De odds voor de wedstrijd van AZ tegen Twente lopen ver uit elkaar. Een overwinning van de Tukkers wordt door de TOTO het hoogst beloond. Speel jij op winst van FC Twente, dan wordt je inleg x 9.00 keer meer waard.Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem op x 5.50 keer je inleg. Zijn de Alkmaarders zaterdag volgens jou de baas? Speel dan op winst van AZ en ontvang x 1.30 keer het speelbedrag terug als de Alkmaarders winnen in Den Haag.
De Eredivisiewedstrijd AZ Alkmaar – FC Twente wordt gespeeld op zaterdag 2 november om 20:45 uur in het Cars Jeans Stadion te Den Haag. Kan AZ er na speeltijd weer drie punten beschrijven of nemen de Tukkers de volle buit mee naar Enschede? Grijp de hoogst mogelijke beloning bij de TOTO en zet in via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers