Eredivisie
13/02/2020

AZ gaat topvorm zoeken bij FC Twente

AZ gaat topvorm zoeken bij FC Twente
Zaterdagavond treffen FC Twente en AZ Alkmaar elkaar op het voetbalveld in de Grolsch Veste. Een fraai affiche, zeker als het over de quoteringen gaat. De odds bij TOTO zijn weer aantrekkelijk om op te spelen. De pre-wedstrijd quotering van AZ loopt langzaam op en bij een zege van Twente wordt het zakken vullen! VoetbalGokken blikt vooruit op Twente – AZ.

Gonzalo Garcia Garcia: “Intensiteit belangrijk tegen AZ”

FC Twente trainer Gonzalo Garcia Garcia is nog een beetje op zoek naar de ideale opstelling van zijn team. De ene keer speelt hij met drie aanvallers, de andere keer weer met twee. Afgelopen week leverde dat tegen RKC geen goed resultaat op. Garcia vraagt zich dan ook hardop af wat de beste tactiek zal zijn tegen AZ: “Dat is moeilijk om te zeggen”, reageert de oefenmeester in gesprek met RTV Oost. “Als we met twee buitenspelers beginnen, maar zonder intensiteit dan kom je ook in de problemen tegen een ploeg als AZ.”

“Instellingen proberen te veranderen”

Garcia is geen trainer die met de vuist op tafel slaat om die intensiteit af te dwingen, dat moet volgens hem uit de spelers zelf komen. En wedstrijden tegen AZ kunnen dan juist de motivatie geven die nodig is: “Ik kan wel boos worden, maar ik moet kijken wat ik moet doen om die instelling te veranderen. De laatste drie wedstrijden voor RKC speelden we op een goede manier. Misschien geen negentig minuten, maar we gaven niets weg. Dat hoop ik tegen AZ weer terug te zien”, zo besluit de Spaanse trainer zijn voorbeschouwing op zaterdag.

Arne Slot: “Verwacht zaterdag vanuit hele ploeg een reactie”

Ook AZ trainer Arne Slot moet nog wat repareren binnen zijn elftal om zaterdag in Enschede weer goed beslagen ten ijs te komen. Slot zint op revanche in het duel tegen FC Twente: “We moeten laten zien dat we het wel kunnen, die reactie moet er zaterdag tegen Twente komen vanuit de hele ploeg”, begint Slot zijn relaas op de AZ Fanpage.

“Zaterdag koste wat kost winnen”

Slot zegt daar dat hij zo snel mogelijk het duel tegen NAC wil vergeten en daarvoor is winst tegen FC Twente broodnodig: “We moeten laten zien dat het een incident was. Ik denk dat er zaterdag een ploeg moet staan die koste wat kost alles wil doen om dit een klein beetje weg te spoelen”, luidt de duidelijke analyse van de Alkmaarse oefenmeester.

Statistieken

De ploeg uit Enschede bezet momenteel een dertiende positie in de Eredivisie. De Tukkers behaalden tot nu toe 24 punten uit 22 duels. AZ is de nummer twee van de huidige ranglijst. De Alkmaarse formatie staat nog altijd maar drie punten achter koploper Ajax. AZ-trainer Slot pakte met zijn elftal dit seizoen al 47 punten.

Head 2 Head

De laatste vier keer dat AZ op bezoek kwam in Enschede keerde het telkens met minimaal één punt huiswaarts. In 2018 werd de reis Alkmaar – Enschede voor het laatste gemaakt en toen kon de AZ-bus met een 0-4 overwinning terugrijden naar de kaasstad.FC Twente won in 2015 nog in de beker van AZ, maar boekte haar laatste competitiezege op AZ in 2014. Destijds werd er met 2-1 gewonnen.

Huidige vorm FC Twente

De kans dat Twente opnieuw drie punten kan bijschrijven lijkt klein, want de vorm is de afgelopen weken ver te zoeken. Afgelopen dinsdag verloor de ploeg van Garcia Garcia met 2-0 bij FC Emmen. Thuis tegen Sparta werd er een week geleden wél gewonnen, maar dat zijn tot nu toe de enige drie punten van 2020. De eerste twee duels van het nieuwe kalenderjaar eindigden namelijk in een gelijkspel: 0-0 tegen FC Groningen en 1-1 bij PSV.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Waar Twente nog zoekende is naar de absolute topvorm, geldt dat voor AZ ook. De 1-3 bekernederlaag tegen AZ staat niet op zichzelf. Waar in de eerste seizoenshelft vrijwel elke wedstrijd winnend werd afgesloten, is het nu wekelijks knokken voor elk punt. De uitschakeling in de beker door NAC is misschien wel het beste bewijs voor de kwakkelende vorm. Tegenover de overwinningen op RKC, SC Heerenveen en Top Oss (KNVB beker) staat namelijk ook nog de nederlaag tegen Willem II in de allereerste wedstrijd na de winterstop.

Lappenmand

FC Twente treedt zaterdag aan zonder spits Emil Berggreen. De 26-jarige Deen van Kroatische komaf is net als rechtbuiten Aitor Gantalapiedra dusdanig geblesseerd dat meespelen tegen AZ onwaarschijnlijk is. Linkervleugelverdediger Matos speelt sowieso niet mee bij de Tukkers. Hij heeft zijn kruisband gescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie.Ook bij AZ missen ze de rest van het seizoen een belangrijke basisspeler. Pantelis Hatzidiakos zal door een kruisbandblessure zeer waarschijnlijk geen minuut meer maken in het lopende seizoen. Die hoop is er nog wel voor Albert Gudmundsson. Zijn enkelblessure houdt hem ook al bijna een half jaar aan de kant, maar wellicht hersteld hij wel tijdig om nog een rol te spelen dit seizoen. De wedstrijd tegen Twente komt echter te vroeg.

Prognose

Onze tip voor dit duel is een gelijkspel. Beide elftallen hebben veel moeite om hun wedstrijden te winnen en Twente kan in een volle Grolsch Veste soms boven zichzelf uitstijgen en daar heeft AZ de laatste tijd juist moeite mee. Wij spelen dan ook op 2-2. Wat verwacht jij zaterdag? Speel mee via TOTO, check onderstaande top odds en ga naar onze bookmakers voor de actuele quoteringen die bij jouw voorspelling horen!

Quoteringen FC Twente – AZ Alkmaar

In De Grolsch Veste wordt het een groot feest als FC Twente wint van AZ, maar ook de spelers van de TOTO die dit vooraf hadden voorspeld hebben dan wat te vieren. Bij Koning TOTO wordt je inleg x 5.15 meer waard als Twente zaterdag de Alkmaarders kan verslaan. Nog een hoge odd vinden wij in het 1X2 spelsysteem bij een gelijkspel: x 4.25 keer de inleg. Voor een zege van AZ staat er een odd van x 1.53 keer je speelbedrag te wachten.
De Eredivisie wedstrijd FC Twente – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zaterdag 15 februari om 18:30 uur in De Grolsch Veste te Enschede. Speel mee via Koning TOTO op deze uitwedstrijd van AZ bij de Tukkers en bekroon jezelf met een leuke beloning via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers