Eredivisie
20/12/20192 reacties

Bezorgt Sparta Rotterdam vs. AZ Alkmaar jou een fraaie kerstbonus?

Bezorgt Sparta Rotterdam vs. AZ Alkmaar jou een fraaie kerstbonus?
De Eredivisiewedstrijd Sparta – AZ zal zaterdag in het teken staan van het overlijden van Spartaan Jules Deelder. De bekende dichter was elke thuiswedstrijd aanwezig om zijn ploeg bij te staan. Wellicht motiveert het de ploeg van trainer Henk Fräser extra om vol gas te gaan tegen koploper AZ? De Alkmaarders zullen met veel vertrouwen afreizen naar het Rotterdamse Kralingen, want vorige week werd er met 1-0 gewonnen van Ajax. Kan de ploeg van trainer Slot die lijn doortrekken en met een zege de winterstop ingaan? VoetbalGokken.nl zet alle feiten rondom dit duel op een rijtje.

Henk Fräser (Sparta): “AZ net zo goed als Ajax”

Sparta begon het seizoen sterk, maar kende daarna een dipje. Zaterdag volgt er weer een serieuze test als AZ op bezoek komt bij de ploeg van trainer Henk Fraser: “AZ is in de hele verre toekomst in alle opzichten een voorbeeld voor deze club. Qua opleiding, visie en uitstraling. Momenteel zijn ze minstens zo goed als Ajax”, aldus Fraser in gesprek met RTV Rijnmond.

Spelopvatting AZ

Fräser vindt dat AZ niet alleen qua spel te vergelijken is met Ajax, ook qua selectie kan AZ zich meten aan de regerend landskampioen: “Zij hebben minstens zo vaardige spelers. Ook de spelopvatting - de backs die opkomen en aan de binnenkant positie kiezen, de buitenspelers die aan de binnen- of buitenkant positie kiezen - zijn vergelijkbaar.”

“AZ aanvallend sterk”

Voor zijn eigen spelers betekent dit dat er zaterdag voor eigen publiek veel druk op komt te staan: “We moeten durven voetballen”, blikt Fräser vooruit. “Daar hebben we bewust de spelers voor gehaald. Op het moment dat we de bal krijgen, moeten we voetballen naar onze kwaliteiten. Maar we zullen waarschijnlijk ook behoorlijk geduldig moeten verdedigen. Dat moeten we met heel veel focus doen tegen een aanvallend gevaarlijk AZ”, besluit de trainer.

Arne Slot: “Energie in wedstrijd tegen Sparta steken”

AZ mag dan wel bovenaan aan en nog op drie fronten (competitie, beker, Europa League) meedoen, toch is trainer Arne Slot kritisch over het vertoonde spel in de afgelopen weken. Tegenover het Noordhollands Dagblad uit Slot zijn ongenoegen over de prestatie van zijn team tegen Groene Ster in het KNVB-bekertoernooi. Slot: “Het was niet leuk om naar te kijken en er is geen enkele reden om tevreden te zijn over vanavond”, zei Slot na de wedstrijd. “Totaal niet agressief genoeg. Er waren wel loopacties, maar meestal op een manier van 'als het niet nodig is, dan loop ik maar liever niet'. Tsja, als je geen energie in een wedstrijd steekt, is het zaterdag ook tegen Sparta heel moeilijk om te winnen.”

Puzzelen

Door de rode kaart zal Clasie komend weekend tegen Sparta Rotterdam niet inzetbaar zijn. Dat is een probleem voor AZ, dat achterin ook al Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos mist. “Ja, dat wordt even puzzelen. Maar we hebben veel goede spelers, dus we gaan het opnieuw oplossen.”

“Op gelijk hoogte met Ajax winterstop ingaan”

Eén van de opties is middenvelder Fredrik Midtsjø als centrale verdediger te laten spelen. “Als iedereen verder fit blijft, dan hebben we zeker kans om op gelijke hoogte met Ajax de winterstop in te gaan. Om dat te bereiken moeten wij sowieso van Sparta winnen”, zei hij nog. “We gaan proberen Ajax ook in de tweede helft van het seizoen bij te houden. We staan niet voor niets na 17 wedstrijden in punten gelijk.”

Statistieken

De thuisploeg staat na 17 wedstrijden op een elfde plaats met 20 punten. De Spartanen behaalde dat aantal dankzij vijf overwinningen en vijf gelijke spelen. Nu de competitie precies op de helft is staat AZ ‘gewoon’ bovenaan. De Alkmaarse formatie heeft 41 punten en staat daarmee samen met Ajax aan kop in de Eredivisie. Op basis van het doelsaldo wordt de ploeg van trainer Slot echter net onder de Ajacieden gerangschikt. Wellicht kan er zaterdag aan dat doelsaldo gesleuteld worden?

Huidige vorm Sparta

In de laatste vijf wedstrijden kwam Sparta alleen tegen Vitesse tot winst. Op Het Kasteel werden de Arnhemmers met 2-0 verslagen. Daarna verloor het in de Eredivisie van Willem II: 4-0, speelde het gelijk tegen Heracles (0-0) en werd er uit in Emmen met 2-0 verloren. Midweeks kreeg Sparta nog een tik te verwerken: daags voor het overlijden van Sparta-icoon Jules Deelder werd de ploeg namelijk het bekertoernooi geknikkerd. Willem II was opnieuw te sterk voor de Rotterdammers. Dit keer won de Brabantse succesformatie van coach Koster met 3-0 van de mannen die Fräser in de wei had gestuurd.

Huidige vorm AZ

De zegekar van AZ zit propvol en dat zorgt er zo langzamerhand voor dat de kar ook iets begint te piepen en kraken. Schorsingen, blessures en soms wat tegenvallend veldspel zorgden nog niet voor puntverlies in de competitie, maar in de Europa League kreeg het wel de deksel op de neus. Manchester United maakte gehakt van de Alkmaarders: 4-0. In de beker werd met 3-0 afgerekend met Groene Ster, maar ook dat was weinig overtuigend van de kant van AZ. De 1-0 zege van vorige week op Ajax was natuurlijk wel grote klasse.

Lappenmand

Bij Sparta zit centrale verdediger Suently Alberto in de lappenmand met achillespeesproblemen. De 23-jarige Spartaan is het enige pijnpuntje in de selectie van de Rotterdammers die ook geen spelers herbergt die een schorsing uitzitten. Bij AZ is de Griek Pantelis Chatzidiakos voor lange tijd uitgeschakeld. De centrale verdediger miste al zes duels vanwege een zware kruisbandblessuren. De 22-jarige Chatzidiakos is vermoedelijk de rest van het seizoen onderdeel van de ziekenboeg bij AZ. Slot kon verder over iedereen beschikken.

Prognose

De voorspellingen voor Sparta – AZ laten een duidelijk beeld zien: AZ is favoriet. Wij gaan echter voor de verrassingen en gaan voor een 1-1 gelijkspel. Denk jij ook dat er geen winnaar komt? Check dan onderstaande odds bij de voetbal goksites. Verwacht je een andere uitslag dan 1-1, bekijk dan de actuele quoteringen voor winst Sparta en/of AZ.

Quoteringen Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar

Het kerstfeest begint al vroeg bij de TOTO, want de quoteringen zien er alvast veelbelovend uit. In het 1X2 spelsysteem wordt een thuiszege van Sparta het hoogst beloond. Er wordt x 5.50 keer je inleg uitbetaald als de Rotterdammers hun eigen publiek trakteren op een zege in Het Kasteel.Inzetten op een gelijkspel kan je x 4.33 keer de inleg opleveren als er geen winnaar uit de bus komt rollen in de havenstad. Wint AZ volgens jou? Aarzel dan niet en laat Koning TOTO je de inleg x 1.53 keer retour betalen als de Alkmaarders winnen.
De Eredivisie wedstrijd Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zaterdag 21 december om 19:45 uur op Het Kasteel te Rotterdam. Welke ploeg sluit dit jaar af met een klinkende overwinning? Speel mee en zorg dat jij het jaar uitgaat met een prijs van Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers