Eredivisie
29/10/20192 reacties

Boekt Ajax een ruime uitzege tegen PEC Zwolle?

Boekt Ajax een ruime uitzege tegen PEC Zwolle?
Na de klassieker is het aankomende vrijdag weer business as asual voor Ajax. De Amsterdammers moeten op het kunstgras in Zwolle proberen de ongeslagen status te behouden. Heel lastig lijkt dat niet, want PEC Zwolle verkeert niet in haar beste doen. Koning TOTO staat bij dit duel in de Overijsselse hoofdstad weer gerant voor zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen, vooral als Ajax niet wint! VoetbalGokken heeft de hoogste odds alvast voor je opgezocht.

Erik ten Hag: “PEC heeft nu onze volle focus”

Het was afgelopen weekend groot feest in Amsterdam toen Ajax de Klassieker tegen Feyenoord met maar liefst 4-0 won. Omdat eerste achtervolger PSV thuis verloor van AZ (0-4) werd en passant de koppositie ook nog een flink verstevigt. Trainer Erik ten Hag is dan ook trots op zijn team, maar weet dat er vrijdag wel een vervolg moet komen om ook na de wedstrijd tegen Zwolle nog in jubelstemming te blijven. “Tegen Feyenoord spelen is een wedstrijd op zich. Dit is gewoon een fantastische prestatie van ons. We mogen er even van genieten, maar het is nog een hele lange weg. We moeten onze focus houden en ons nu richten op de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle”, zegt de trainer van Ajax op de clubwebsite.

“We moeten aan het team blijven bouwen”

Dat het op rolletjes loopt in de Eredivisie, maar ook in de Champions League wil volgens Ten Hag niet zeggen dat het hoogste niveau is bereikt. “We moeten aan het team blijven bouwen. We hebben nog heel veel te realiseren, we spelen nog in de Champions League en daar willen we ook overwinteren. Het is nog een hele lange weg in zowel Europa als in de competitie”, besluit Ten Hag in Ajaxshowtime.

Daley Blind: “PEC Zwolle wordt een test voor ons”

Ajax speelt pas vrijdag weer een duel en dat is uit tegen PEC Zwolle dat een zeer wisselvallig seizoen draait en op de dertiende plaats staat. Ajax-speler Daley Blind is waakzaam voor de ploeg in Zwolle. “PEC Zwolle wordt zeker weer een test voor ons. Je kunt het vergelijken met Heracles-uit vorig seizoen (1-0-nederlaag). We hebben vorige week ook bij RKC (1-2-zege, red.) laten zien dat we daar kunnen verliezen. Het hangt allemaal af van hoe we zelf erin staan”, zegt Blind op NU.nl.Ajax speelt na het treffen met PEC de belangrijke uitwedstrijd tegen Chelsea in de groepsfase van de Champions League. Het weekend daarna treffen de Amsterdammers FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena.

John Stegeman: “We hebben het lek nog niet boven”

PEC Zwolle kwakkelt wat af dit seizoen. De ene keer wordt er gewonnen en de andere keer verliest de ploeg van trainer John Stegeman weer de broodnodige punten. Afgelopen weekend lukten het ook niet om met drie punten op zak terug te keren vanuit Almelo. In de streekderby tegen Heracles werd verloren nadat PEC die week ervoor nog wist te winnen van ADO Den Haag. Stegeman: “Dit is heel erg teleurstellend. Ik hoopte na vorige week tegen ADO dat we het lek boven hadden”, zegt de trainer van PEC bij Fox Sports.

“Je kunt Ajax altijd pijn doen”

Het wordt normaal gesproken een hele klus om Ajax in het MAC3PARK te overbluffen, maar de trainer denkt daar toch iets anders over en heeft hoopt op een stunt. “We zullen deze week harde woorden met elkaar moet spreken. Je kunt Ajax altijd pijn doen, maar als we zo blijven voetballen elke wedstrijd, maak ik me grote zorgen om PEC Zwolle. Dit was gewoon niet best”, aldus Stegeman die met zijn ploeg op de dertiende plek van de Eredivisie staat. Na de thuiswedstrijd tegen Ajax staat er een uitwedstrijd tegen provinciegenoot FC Twente op het programma voor de Blauwvingers uit Zwolle.

Statistieken

Met de eerste plaats en 29 punten lijkt de ploeg van Ten Hag door te denderen naar het winterkampioenschap. Het is tot nu toe geen enkele Eredivisieclub gelukt om de ongeslagen reeks van Ajax te doorbreken. De eerste achtervolgers AZ en PSV (beide 23 punten) zijn momenteel geen directe gevaren voor de koploper.PEC Zwolle moddert onderin de ranglijst op de dertiende stek. De ploeg van Stegeman heeft tien punten uit elf wedstrijden gehaald. Samen met FC Emmen (veertiende) concurreert Zwolle zich met Feyenoord en FC Groningen die beide veertien punten hebben. Tot aan de zeventiende plek ligt er gevaar op de loer. VVV Venlo staat zeventiende en heeft samen met Fortuna Sittard (zestiende), ADO Den Haag (vijftiende) negen punten. EĂ©n wedstrijd winnen of verliezen kan dus voor heel wat opschudding zorgen.

Head 2 Head

PEC Zwolle lukt het vaak niet om het Ajax moeilijk te maken als de Amsterdammers op bezoek komen in het MAC3PARK-stadion. Vorig jaar werd PEC – Ajax 1-4 en begin dat jaar 0-1 in het voordeel van Ajax. In 2017 namen de Ajacieden drie punten mee naar Amsterdam door de Blauwvingers met 1-3 te verslaan. In april 2015 werd het een gelijkspel 1-1in het MAC3PARK, evenals in 2014. De laatste keer dat Zwolle aan het langste eind trok is in deze eeuw in de Eredivisie nog niet voorgekomen. Wel zijn er natuurlijk die memorabele overwinningen van PEC op Ajax in de bekerfinale van 2015 (5-1) en een paar maanden later opnieuw in de Johan Cruijff Schaal. Zal dat vrijdag weer lukken?

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Op papier is Ajax de favoriet van de wedstrijd in Zwolle. De Ajacieden zijn in de Eredivisie nog ongeslagen en dat geeft de ploeg uit Amsterdam alle vertrouwen op weg naar PEC. De Klassieker tegen Feyenoord werd met 4-0 gewonnen nadat de ploeg van Ten Hag in de week ervoor nog de grootste moeite had om RKC Waalwijk te verslaan (1-2). In de Champions League werd vorige week in het slot van de wedstrijd verloren van Chelsea: 0-1. Maar de Ajacieden staan er in de poule nog altijd zeer goed voor en de kans op overwinteren in Europa lijkt dan ook groot.

Huidige vorm PEC Zwolle

Voor PEC Zwolle loopt het allemaal wat stroever dan voor de Amsterdammers. Afgelopen zaterdag werd met 4-0 verloren van Heracles in Almelo. De Zwollenaren hadden net een week ervoor drie punten bij elkaar geraapt door ADO Den Haag met 3-1 te overmeesteren. Daarvoor werd achtereenvolgens verloren van SC Heerenveen (1-0), PSV Eindhoven (0-4) en FC Groningen (2-0). De ruime overwinning op RKC Waalwijk (6-2) is daarmee allang vergeten.

Lappenmand

Ondanks het drukke schema van Ajax is de ploeg van Ten Hag blessurevrij en kan het met een fitte basiskern naar Zwolle afreizen. Bij de ploeg van Stegeman is het afwachten wanneer verdediger Sai van Wermeskerken weer kan aantreden. De Japanner kampt met een achillespeesblessure. In het middenveld zijn Etienne Reijnen (enkel) en Mike van Duinen (teen) tegen Ajax waarschijnlijk niet inzetbaar.

Prognose

De ongeslagen reeks van Ajax wordt een keer doorbroken, maar wij van VoetbalGokken denken niet dat dat dit weekend al gaat gebeuren. De ploeg van Ten Hag liet ook tegen Feyenoord zien over kwaliteiten te beschikken die elke ploeg in de Eredivisie kan weerstaan. Onze voorspelling is dan ook best uit de kluiten gewassen: 0-5 winst voor Ajax. Laat ons jouw voorspelling ook weten. Door dit in te vullen maak je kans op een fraaie uitkering door koning TOTO! Voorspel de juiste uitslag bij de bookmaker en win.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PEC Zwolle – Ajax Amsterdam

De TOTO heeft voor deze uitwedstrijd van Ajax bij PEC de pre-wedstrijdquoteringen behoorlijk hoog opgeschroefd. Voor een stunt van PEC in eigen stadion wordt met x 17.00 keer je inleg de hoogste odds van dit duel uitbetaald.Nog een hoge odd vinden we bij een gelijkspel. Denk je dat beide teams een punt overhouden aan deze wedstrijd in het MAC3PARK? Vul dan een X in bij de TOTO en ontvang je inleg x 8.50 keer terug als het echt een gelijkspel wordt vrijdagavond in Zwolle. Voor een zege van Ajax staat x 1.12 keer de inleg genoteerd.
De Eredivisie-wedstrijd PEC Zwolle – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op vrijdag 1 november om 20:00 uurin het MAC3PARK stadion te Zwolle. Boeken de Ajacieden opnieuw een zege in de Eredivisie of is het juist PEC die de koploper afremt? Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is voor de vrijdagavondwedstrijd van dit weekend.

De beste Online Bookmakers