Eredivisie
31/10/2019

Bookies speculeren op Rotterdamse winst bij nieuwe start van Feyenoord

Bookies speculeren op Rotterdamse winst bij nieuwe start van Feyenoord
Feyenoord gaat deze zondag met haar nieuwe trainer Dick Advocaat op bezoek bij VVV Venlo dat eerder deze week uit de KNVB Bekertoernooi is geknikkerd. Beide ploegen moeten de knop zondagmiddag omzetten om van deze twaalfde speelronde van de Eredivisie een succes te maken. Wie durft er een gokje te wagen op een ommekeer bij Feyenoord? Gaat het Advocaat-effect ook dit keer wonderen doen of voetbalt VVV door alle voetbalwetten heen naar de zege?

Dick Advocaat: “Feyenoord is nog steeds goed”

Het was een rumoerige week voor Feyenoord waarin trainer Jaap Stam vrijwillig opstapte bij de club uit Rotterdam. De verloren wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam was de druppel voor de coach. Dick Advocaat neemt het stokje van Stam over en gaat met de ploeg komende zondag op pad naar VVV Venlo.

“Het wordt een gevecht”

Dick Advocaat heeft grootste plannen met Feyenoord, wil Europees voetbal gaan halen en ziet voldoende potentie om die doelstelling te verwezenlijken. Volgens Advocaat ontbreekt het bij de Rotterdamse club tot nu toe aan het goed invullen van de basisprincipes. Er moet meer strijd en beleving komen bij de spelers. Hij noemt daarbij onder meer het duel tegen FC Porto als voorbeeld hoe het moet en die passie hoopt hij tegen VVV ook weer op het veld te zien: “Het wordt een gevecht. Het belangrijkste is om nu de organisatie goed neer te zetten en instelling te veranderen. Individueel heeft Feyenoord nog steeds goede spelers en als dat gaat lopen dan is Feyenoord nog steeds een goede club.”

“Feyenoord moet altijd winnen”

Tegen VVV neemt hij dan ook met niets minder genoegen dan drie punten: “Een ploeg als Feyenoord moet altijd winnen, dat is het verschil tussen de subtop en een ploeg als Feyenoord. Hier moet je altijd voor de overwinning gaan en dat gaan we de komende tijd dan ook zoveel mogelijk proberen te doen.”

Robert Maaskant: ”Geen crisis in Venlo”

Net als bij Feyenoord verkeert ook VVV Venlo in crisis. De Limburgse ploeg werd deze week in de KNVB bekertoernooi uitschakeling door de amateurs van Groene Ster na strafschoppen (2-2). Ook in de Eredivisie verloopt het niet vlotjes voor de ploeg van Maaskant, maar de trainer zelf wil niet spreken over een crisis nu zondag Feyenoord voor de deur zal komen te staan. “Het is in Venlo pas crisis als het bier op is”, grapt de coach tegen FOX Sports.

“Zondag tegen Feyenoord moet alles anders”

Maaskant besefte dat zijn ploeg er een blamage van heeft gemaakt in deze bekerronde. “Het is een schande hoe we hebben gepresteerd. Normaal gesproken haal je hier vertrouwen uit. Je laat je aanvallers spelen die goals kunnen maken. Maar die laten niets zien. Het moet heel snel anders, daar hebben we zondag Feyenoord voor”, bekijkt de trainer de wedstrijd tegen van zondag positief.

Man en paard

De trainer beseft ook dat er bij Feyenoord harde maatregelen zijn genomen om drie punten vanuit Venlo mee te nemen. “We moeten heel hard werken om aanvallend tot betere resultaten te komen. We gaan dit flink bespreken met de spelers, man en paard mogen worden genoemd. Donderdag hebben we hard getraind in plaats van dat dit een vrije dag zal zijn”, aldus Maaskant.

Statistieken

Feyenoord en VVV Venlo moeten nog van heel ver komen. De Rotterdammers staan op plek twaalf met veertien punten in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben net zoveel punten als FC Groningen die een iets beter doelsaldo heeft. VVV staat pas zeventiende en heeft met negen punten er net zoveel als Fortuna Sittard (zestien) en ADO Den Haag (vijftiende).

Head 2 Head

De wedstrijden in Venlo kent een rijke historie met zeer uiteenlopende uitslagen. Begin dit jaar wist Feyenoord een driepunter uit het vuur te slepen bij VVV door de thuisploeg met 0-3 te verslaan. Het jaar daarvoor viel er voor de Rotterdammers (1-0) niets te halen in De Koel. Eind 2012 won Feyenoord nipt van de VVV’ers (2-3) terwijl de thuisploeg begin dat jaar de Rotterdammers met 2-1 winst wisten te overmeesteren. Een gelijkspel (1-1) kwam het laatst voor in 2010.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord verloor afgelopen weekend de Klassieker in Amsterdam. Tegen Ajax werd er met 4-0 verloren nadat midweeks de Europa Leaguewedstrijd tegen Young Boys (2-0) ook al geen succes was. Thuis tegen Heracles Almelo kwamen de Rotterdammers niet verder dat een 1-1 gelijkspel. Ook van Fortuna Sittard werd begin oktober met 4-2 dik verloren. De Europa Leaguewedstrijd tegen FC Porto (2-0) is daarmee nog altijd de laatste wedstrijd die de Feyenoorders winnend afsloten.

Huidige vorm VVV Venlo

Bij VVV hebben ze te kampen met een reeks van vijf verloren Eredivisiewedstrijden op rij. Achtereenvolgens verloor de ploeg van Maaskant van Willem II (1-0), SC Heerenveen (0-3), PSV (4-1) en Fortuna Sittard (4-1). Daarbij komt dan de verloren bekerwedstrijd tegen Groene Ster (3-2) die afgelopen woensdag gespeeld werd. Op 14 september staat de laatste overwinning van VVV genoteerd: destijds werd er thuis in de Koel met 2-1 gewonnen van FC Groningen.

Lappenmand

De lappenmand is bij Feyenoord niet helemaal leeg. Bij de Rotterdamse ploeg heeft de medische staf de handen vol aan het langdurige herstel van Sven van Beek (enkelblessure), maar met Edgar Ie is daar opnieuw een speler bij gekomen. De Portugese verdediger raakte tegen Ajax geblesseerd. VVV Venlo heeft Bram Verbong geblesseerd, maar de  19-jarige doelman heeft nog geen speelminuten gemaakt in de ploeg van Maaskant en zal tegen Feyenoord zondag niet direct gemist worden.

Prognose

Onze verwachting voor de wedstrijd in Venlo is dat Feyenoord onder leiding van Advocaat wint in De Koel. De vis zal niet vet zijn, maar wij verwachten en noteren een 0-1 overwinning van Feyenoord bij het wedkantoor.

Pre-wedstrijdquoteringen voor VVV Venlo - Feyenoord

Bij de TOTO worden er torenhoge pre-wedstrijdquoteringen gehanteerd voor de uitwedstrijd van Feyenoord bij VVV in Venlo. De odd voor winst van VVV krijgt in het 1X2 spelsysteem voor dit duel de hoogste quotering mee. Je inleg op de thuisploeg wordt x 6.00 keer meer waard als de ploeg van Maaskant de drie punten in eigen huis houdt.Voor een gelijkspel noteert de TOTO x 4.50 keer je inleg. Een eerste zege van Advocaat bij Feyenoord levert je x 1.50 keer de inleg op.
De Eredivisie-wedstrijd VVV Venlo – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 3 november 14:30 uur in De Koel te Venlo. Welke ploeg krijgt volgens jou de smaak te pakken en wint dit weekend van zijn tegenstander? Speel mee via VoetbalGokken en ga voor die hoogst mogelijke odds bij de TOTO.

De beste Online Bookmakers