Eredivisie
06/12/2019

Bookmakers speculeren volop op uitslag: PSV – Fortuna Sittard

Bookmakers speculeren volop op uitslag: PSV – Fortuna Sittard
Veel mensen vragen zich af hoelang de crisis bij PSV nog voortduurt en nog meer mensen vragen zich af hoelang de positie van trainer Mark van Bommel nog houdbaar is. Beide vragen zorgen ervoor dat er volop gespeculeerd wordt bij de bookmakers op uitslagen voor het Eredivisie duel PSV – Fortuna Sittard. Welke uitslag verwacht jij aanstaande zaterdag op het scorebord? VoetbalGokken blikt vooruit met quotes van beide trainers en een opsomming van alle relevante statistieken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je voorspelling doorgeven via onze bookmakerspagina!

Mark van Bommel: “Resultaat tegen Fortuna gaat helpen”

PSV-trainer Mark van Bommel weet ook dat een resultaat tegen Fortuna Sittard veel kan helpen in de huidige netelige situatie. Wanhopen zegt de trainer niet te doen. “We moeten vasthouden aan het goede voetbal dat we in de eerste helft tegen Heerenveen en Emmen hebben laten zien. Een resultaat bij Fortuna helpt dan natuurlijk. Want nu moeten we keihard blijven werken om dat niveau vast te houden en wel te gaan winnen”, zo doet hij uit de doeken bij VI.

“Passie en strijd”

Zolang PSV niet wint en er geen reeks van overwinningen wordt neergezet is PSV aangeschoten wild en ruikt elke tegenstander bloed. Van Bommel hoopt dat daar nu zaterdag een einde aan komt: “De onrust groeit en daardoor komen er veel vragen. Ik weet dat er veel dingen leven bij de achterban. Ik ben ook een van de jongens van de club. Als ik niet hier zat, zat ik op de tribune. Het gaat om passie en strijd.”

Denzel Dumfries: “Dit moet een keer ophouden”

Nieuwbakken aanvoerder Denzel Dumfries ziet ook dat hij en zijn teamgenoten wekelijks ploeteren: “Pijnlijk om te constateren”, zegt hij in gesprek met Voetbal International. Ook hij ziet in de wedstrijd tegen Fortuna een mogelijkheid om de ommekeer in gang te zetten: “We doen er alles aan, maar het komt er niet uit. Dit moet toch een keer ophouden?”

Sjors Ultee: “PSV zal gaan aanvallen”

Bij Fortuna Sittard hopen ze dat het antwoord op de vraag van Dumfries is: na de wedstrijd tegen Fortuna. Trainer Sjors Ultee weet heel goed dat nog best moeilijk gaat zijn, maar de voorbije wedstrijden liet zijn elftal zien prima te kunnen voetballen. “We moeten weer maximaal presteren. PSV zal in eigen stadion gaan aanvallen en dat biedt ons ruimte om zelf ook wat te gaan proberen”, aldus de trainer op FOX Sports.

“We proberen PSV te slopen”

De trainer van de Limburgse formatie wil PSV met eigen middelen gaan bestrijden: via de counter: Als ze in ons gebied komen, proberen we ze te slopen", zo besluit Ultee zijn voorbeschouwing op de wedstrijd van zaterdagavond in het Philips Stadion te Eindhoven.

Statistieken

Thuisploeg PSV staat momenteel op een derde plaats, maar voelt de hete adem van de achtervolgers steeds warmer worden. Willem II uit Tilburg staat maar twee punten achter de Eindhovenaren. Heracles, SC Heerenveen en Feyenoord slechts vier. Fortuna Sittard hangt juist aan de onderkant van de ranglijst. De Limburgers staan na vijftien speelronden op een veertiende plaats. De ploeg uit Sittard voelt op haar beurt PEC Zwolle (twee punten minder) en provinciegenoot VVV dichterbij komen en heeft dus de punten ook hard nodig.

Head 2 Head

Vorig seizoen had PSV geen kind aan Fortuna Sittard. Trainer Van Bommel zag zijn ploeg met speels gemak winnen van zijn voormalige Limburgse werkgever: 5-0. Aangezien Fortuna geruime tijd in de Eerste Divisie bivakkeerden is de een na laatste ontmoeting er één uit 2001. Ook toen viel er een ruime zege te noteren voor de thuisploeg: 3-0. Een jaar eerder – het seizoen 2000 / 2001 – werd het nog 1-1 en in 1999 won Sittard voor het laatst een duel in het Philips Stadion: 1-3 in het kader van de KNVB-beker.

Huidige vorm PSV Eindhoven

Van de laatste vijf wedstrijden die PSV speelde werd er maar één gewonnen: 2-1 tegen SC Heerenveen. Er werd drie keer (kansloos) verloren van achtereenvolgens LASK Linz (4-1), Willem II (2-1) en Sporting Portugal (4-0). Afgelopen weekend werden er in de Eredivisie opnieuw punten verspeeld doordat PSV in en tegen FC Emmen niet verder kwam dan 1-1.

Huidige vorm Fortuna Sittard

Fortuna Sittard mag dan onderin staan, de huidige vorm lijkt een stuk beter te zijn dan die van nummer drie PSV. Afgelopen weekend werd dat nog eens onderstreept dankzij een 1-0 overwinning op FC Groningen. De week ervoor kreeg het in Zwolle nog een pak slaag van direct concurrent PEC Zwolle: 3-1 verlies, maar thuis is Fortuna best op dreef. In speelronde dertien werd vakkundig afgerekend met ADO Den Haag: 1-0. Tussendoor eindigden het oefenduel tegen Helmond Sport overigens nog wel in 1-1.

Lappenmand

Bij PSV geen noemenswaardige blessures, al zal spits Sam Lammers nog niet in actie komen vanwege zijn langdurige blessure. Lammers is echter wel op de weg terug en kan wellicht toch al wel aansluiten bij de groep. Speelminuten maken zit er evenwel (voorlopig) nog niet in. Fortuna Sittard heeft twee belangrijke verdedigers in de lappenmand zitten. Cian Harries ontbreekt al een paar duels en de Portugees Pinto Mica ontbreekt vanwege een blessure aan het hoofd.

Prognose

Onze voorspelling voor PSV Eindhoven – Fortuna Sittard luidt: 2-0. Eindelijk weer een zege dus voor PSV. De bijbehorende odds zijn niet hoog, dus we kiezen ervoor om met een handicap te spelen van minimaal twee doelpunten verschil. Verwacht jij totaal iets anders of kies je voor andere speeltactiek? Check dan onderstaande bookmaker pre-wedstrijdquoteringen voor de actuele odds bij Koning TOTO!

Quoteringen PSV Eindhoven – Fortuna Sittard

Het thuisduel van PSV tegen het Limburgse Fortuna levert bij Koning TOTO hoge quoteringen op. In het 1X2 spelsysteem wordt winst van Fortuna met x 17.00 keer je inleg erg goed beloond. Aangezien de grillige tijden van beide teams zou deze odd maar zo uitgekeerd kunnen worden. Voor een gelijkspel wordt met x 9.00 keer de inleg nog een hoge beloning beloofd aan de spelers die dit vooraf hebben voorspelt. Voor winst van PSV moeten we het doen met een quotering van x 1.11 keer het speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – Fortuna Sittard wordt gespeeld op zaterdagavond om 19:45 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Krijgen de Eindhovenaren deze thuiswedstrijd over de streep of weet Fortuna wel raad met het wankelende team van trainer Van Bommel? Laat de TOTO weten wat jij verwacht van deze wedstrijd en profiteer van de hoogste odds en beste deals.

De beste Online Bookmakers