Eredivisie
26/09/2019

Bookmakers zetten hoog in op stunt FC Groningen bij Ajax

Bookmakers zetten hoog in op stunt FC Groningen bij Ajax
Aanstaande zaterdag moet Ajax alweer aan de bak. De Amsterdammers hebben een druk programma de komende weken. Zaterdagavond wacht FC Groningen dat in vier dagen tijd uit speelt tegen Ajax en PSV. Van de Eindhovense formatie werd met 3-1 verloren, Ajax zal hier aanstaande zaterdag zeker niet onder voor willen doen. De TOTO geeft weinig voor de kansen van de bezoekers en rekent op de volle buit voor de Amsterdammers. Gaat Ten Hag weer drie punten kunnen bijschrijven of schieten de Groningers in de Johan Cruijff Arena uit hun slof?

Erik ten Hag: “Groningen is een lastige opdracht”

Ajax speelt volgende week woensdag de Champions League wedstrijd tegen Valencia, maar voordat het naar Spanje vertrekt moet er eerst nog afgerekend worden met FC Groningen. Volgens trainer Erik ten Hag is het voor zijn spelers niet lastig om zich eerst op die Eredivisiewedstrijd te concentreren: “We leven in het heden, de focus is nu op de Eredivisie. Groningen is een lastige opdracht, maar het ligt aan ons hoe lastig het wordt. Je moet elk duel mentaal klaar zijn om de strijd aan te gaan.”

Danny Buijs: “Topclubs verspelen thuis ook weleens punten”

FC Groningen-trainer Danny Buijs zag afgelopen woensdag zijn ploeg met 3-1 onderuit gaan bij PSV en weet dat zaterdag de volgende lastige uitwedstrijd op het programma staat: Ajax. De coach laat zich echter niet uit het veld slaan en geeft zich bij voorbaat niet gewonnen. Vooral ook omdat er in Eindhoven kansen waren op een gelijkspel: “Topclubs verspelen thuis ook weleens punten. Toen we tegen PSV terugkwamen tot 2-1 werd het ook voor hun even spannend. We gaan tegen Ajax opnieuw proberen zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven en dan weet je nooit wat er mogelijk is. We gaan naar Amsterdam met de intentie en het geloof er alles uit te halen”, zo vertelt hij aan RTV Noord.

Statistieken

Ajax staat fier aan kop in de Eredivisie. De Amsterdammers behaalden 17 punten uit zeven duels. Alleen tegen Vitesse en PSV werden punten verspeeld. Verliezen deed het sterrenensemble van Ten Hag deze jaargang nog niet. Groningen daarentegen verloor al vier keer, waarvan driemaal in de laatste vier duels. Alleen van PEC Zwolle werd gewonnen. Naast de nederlaag tegen PSV moesten de Noordelingen ook het onderspit delven tegen VVV uit Venlo en Heracles Almelo.

Head 2 Head

Ajax – FC Groningen eindigden vorig seizoen in 3-0. Een normale uitslag als we kijken naar de H2H historie. Ajax wint meestal als Groningen op bezoek komt en meer dan eens wordt de nul gehouden. Groningen heeft al sinds mensenheugenis niet meer gewonnen in Amsterdam. Deze eeuw nog geen één keer. In 2007 sleepte het wel een gelijkspel uit het vuur: 2-2. Vervolgens wisten ze het in de Euroborg Ajax ook nog meerdere keren lastig te maken, maar in onze hoofdstad hebben de Groningers dus al meer dan tien jaar geen resultaat meer weten te behalen.

Huidige vorm Ajax

Ajax versloeg woensdag Fortuna Sittard door na een 0-0 ruststand in de tweede helft vijf keer te scoren: 5-0. Quincy Promes was de grote man aan de Amsterdamse kant, hij scoorde een hattrick. Opvallend was dat – bij afwezigheid van Ziyech – er op het middenveld plaats was in geruimd voor Donny van der Beek als aanvallende middenvelder. Met Klaas-Jan Huntelaar als spits voor hem en Promes aan de zijkant leek het team van Ten Hag ineens veel beter te draaien. Wellicht wordt dit gegeven ook tegen Groningen weer meegenomen in de overwegingen.

Huidige vorm FC Groningen

Groningen verloor drie van zijn vijf laatst gespeelde duels. Tegen PEC Zwolle werd gewonnen: 2-0 en tegen AZ werd het 0-0. De 3-1 nederlaag tegen PSV mag geen verrassing heten, maar het 2-1 verlies in en tegen VVV uit Venlo wel. Ook de 1-2 thuisnederlaag tegen Heracles deed pijn in Groningen dat hierdoor is terug te vinden op een veertiende plaats met zeven uit zeven.

Lappenmand

Bij Ajax is het Marokkaanse duo Hakim Ziyech en Mazraoui onzeker voor de wedstrijd van zaterdag tegen Groningen. Ten Hag: “Hakim heeft nauwelijks vakantie gehad deze zomer en heeft bovendien na de interlandperiode met Marokko geen enkele dag rust gehad. Ziyech heeft rust nodig, hij is belangrijk voor ons en wij willen hem graag fris houden”, waarmee hij indirect aangeeft hem ook tegen Groningen te willen sparen voor de Champions League van aanstaande woensdag uit bij het Spaanse Valencia.De bezoekers hebben enkel te maken met een zieke Breij. Blessures zijn er Gudmundsson (hiel) en Memisevic (groeipijnen). Alle drie de spelers zouden wellicht op tijd fit kunnen zijn, maar de medische staf van Groningen heeft er komende dagen de handen vol aan om dat te bewerkstelligen.

Prognose

Onze voorspelling bij de bookmaker valt vast te raden: we gokken op een ruime zege voor de Amsterdamse formatie. De equipe van trainer Ten Hag zou weleens flink kunnen gaan uitpakken en daarom zetten wij in op 5-0, dezelfde uitslag als tegen Fortuna Sittard. Uiteraard liggen de odds hiervoor lager dan bij een gelijkspel of een zege van de bezoekers, maar ondanks de aankomende match tegen Valencia verwachten wij geen problemen voor de regerend landskampioen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam – FC Groningen

Voor de wedstrijd in Amsterdam schieten de pre-wedstrijdquoteringen alle kanten op. Winst van FC Groningen wordt met x 13.00 keer de inleg het hoogste beloond.Bij de TOTO wordt een gelijkspel ook behoorlijk hoog ingeschaald. Mochten de punten in de Johan Cruijff Arena verdeeld worden, dan wordt je speelbedrag hierop x 8.00 keer zoveel waard. Voor een thuisoverwinning van Ajax moeten we het doen met een quotering van  x 1.12 keer de inleg. Door bijvoorbeeld in te zetten op een speler waarvan jij denkt dat hij zal scoren kun je meer uit winst van Ajax halen. De slimste speeltrucs vind je bij de TOTO.
De Eredivisie-wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Groningen wordt gespeeld op zaterdag 28 september om 19:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Voorspel dit duel bij de TOTO en haal de hoogst mogelijke beloning eruit door slim in te zetten. Durf je te spelen op een stunt van Groningen of speel je op de winst van de Ajacieden? Wat je voorspelling ook is, speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers