Eredivisie
15/01/20203 reacties

Bookmakers zien AZ als favoriet in duel tegen Willem II

Bookmakers zien AZ als favoriet in duel tegen Willem II
Normaal gesproken is het niet zo verrassend als de TOTO AZ bombardeert tot topfavoriet in een duel tegen Willem II. Dit seizoen is dat echter anders, omdat de Tilburgers uitstekend presteren en zelfs de vierde positie hebben opgeëist. Maakt AZ de verwachtingen waar of weet Willem II nog een keer te stunten in de Eredivisie? VoetbalGokken.nl zet de wedstrijdstatistieken en odds voor je op een rij!

Arne Slot: “Willem II is gewoon lastige ploeg”

Voor AZ-trainer Arne Slot lijkt het waarschijnlijk soms alsof hij in een droom leeft. Want AZ doet het bijzonder goed tot nu toe. Slot: “Willem II is gewoon een lastige ploeg voor AZ, dat hebben we vorig seizoen ook twee keer gemerkt. En dit seizoen speelde we in Tilburg al gelijk tegen ze. Het wordt gewoon een moeilijke wedstrijd voor ons.”

“Elke wedstrijd is een leermoment”

Slot en zijn mannen kregen veel lof in de eerste seizoenshelft, maar Slot benadrukt in de aanloop naar de tweede helft dat AZ een jonge ploeg heeft. “Elke wedstrijd is voor ons een leermoment. Soms worden daarin fouten gemaakt, maar het gaat tot nu toe bijna altijd goed. Er komen natuurlijk ook momenten dat het mis kan lopen. Daar zijn we scherp op en trainen we goed voor. We zijn klaar voor de rest van dit seizoen.”

Adri Koster: “AZ proberen te ontregelen”

Ook in Tilburg leven ze op een roze wolk. Willem-trainer Adri Koster is echter de nuchterheid zelve en blijft dan ook voor het duel tegen AZ met beide benen op de grond: “Wij gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken. Ik kijk er naar uit. AZ is een ploeg die goed voetbal speelt en daar houd ik van. Maar wij moeten er alles aan doen om ze daarin te ontregelen.”

“Smaakmaker van de competitie”

“AZ is gewoon een hele goede ploeg”, blikt Koster vooruit tegenover het Brabants Dagblad. “Dat werd bijvoorbeeld tegen Manchester United bevestigd. Ook vorig seizoen was AZ één van de smaakmakers in de competitie, maar wist het tot drie keer toe niet van ons te winnen. Het gros van de spelers is hetzelfde, maar een aantal jongens heeft zich goed ontwikkeld. Of we ze kunnen gaan afstoppen, moeten we afwachten.”

Statistieken

AZ Alkmaar staat na 18 duels op een meer dan keurige tweede plaats! Na de zege op Ajax stonden ze zelfs even gedeeld eerste, maar vlak voor de winterstop verloor AZ van Sparta waardoor het nu 41 punten uit 18 wedstrijden heeft.Willem II vinden we terug op plek vier! Een knalprestatie die de Tilburgers behaalden door in de eerste seizoenshelft tien zeges te boeken en driemaal gelijk te spelen. Dat resulteert in 33 punten, slechts eentje minder dan PSV.

Head 2 Head

De Brabantse formatie kan extra vertrouwen putten uit de H2H-statistieken. Willem II wist vorig seizoen namelijk ook te winnen in Alkmaar. Dat duel eindigde in 0-2.De zege is overigens wel gelijk de enige overwinning die Willem II in Alkmaar wist te boeken in de afgelopen twintig jaar.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ beleefde een geweldig 2019. De ploeg leek in stijl af te sluiten door Ajax met 1-0 te verslaan en tegen Groene Ster de volgende bekerronde te behalen (3-0 winst), maar in de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar wist Sparta de AZ-code te kraken. De Rotterdammers stuurden de Alkmaarders met een kater het nieuwe jaar in. Het lijkt er echter op dat de Noord-Hollanders de draad weer hebben opgepakt. Het oefenduel in aanloop naar dit duel tegen Sparta verliepen namelijk uitstekend: 1-5 winst op het Belgische KV Mechelen.

Huidige vorm Willem II

Ook Willem II speelde een oefenduel om zich voor te bereiden op de reis naar Alkmaar. De Tilburgers brachten het er minder goed vanaf dan de tegenstrever van zondag. Willem II verloor afgelopen weekeinde met 1-2 van het Schotse Hibernian. De Tilburgers hopen tegen AZ op revanche voor de 0-0 tegen Fortuna Sittard waarmee het kalenderjaar 2019 werd afgesloten.

Lappenmand

Bij AZ is er natuurlijk de horrorblessure van Pantelis Hatzidiakos. De 22-jairge centrale verdediger liep eind november een kruisbandblessure op die hem de rest van het seizoen aan de kant zal houden. Ook doelman Marco Bizot ontbreekt tegen Willem II. De betrouwbare sluitpost, die intussen ook een vaste waarde in de selectie van bondscoach Ronald Koeman is, zit een schorsing uit nadat hij tegen Sparta een rode kaart ontving.Bij de Tilburgse formatie bivakkeert alleen Fernando Lewis in de lappenmand. De 26-jarige rechtervleugelverdediger heeft een kruisband gescheurd en ook hij zal dit seizoen niet meer in actie komen. Verder heeft trainer Koster geen problemen in de selectie.

Prognose

Dit is de topper van deze week! En dat maakt het voorspellen extra lastig. AZ is topfavoriet volgens de bookmakers, maar wij verwachten dat ook Willem II sterk voor de dag gaat komen. Wij spelen dan ook op een gelijkspel: 2-2. Wat verwacht jij? Check onderstaande odds en als je meespeelt, bedenkt dan dat je ook geld kunt verliezen. Speel verantwoord, houd het leuk en maak kans op mooie geldprijzen via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen AZ Alkmaar – Willem II

Voor de wedstrijd in Alkmaar is Koning TOTO zeer gul bezig. Voor een zege van het onvoorspelbare Willem II staat in het 1X2 spelsysteem met x 9.00 keer de inleg hoog genoteerd. Een gelijkspel bij de bookmaker is eveneens met een hoge x 5.00 keer je speelbedrag ook zeker de moeite waard om je voetbalkennis om te zetten tot een beloning bij de Nederlandse TOTO. Voor winst van thuisploeg AZ staat er met x 1.33 keer je inleg nog altijd een prima quotering voor je klaar via VoetbalGokken.nl!
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – Willem II wordt gespeeld op zaterdag 18 januari om 20:45 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Blijft AZ in de voetsporen van Ajax door Willem II in eigen stadion te verslaan of zijn het de onvoorspelbare Tilburgers die met de volle buit terug naar het Zuiden keren? Trap vandaag alvast het tweede deel van de Eredivisie af door jouw voorspelling achter te laten bij Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers