Eredivisie
04/02/2020

Brabantse derby PSV Eindhoven vs. Willem II zet TOTO op zijn kop

Brabantse derby PSV Eindhoven vs. Willem II zet TOTO op zijn kop
Het Phillips Stadion is komende zaterdag het decor voor de Brabantse derby tussen PSV en Willem II. Beide ploegen bivakkeren in de top zes, maar moeten hard aan de weg timmeren om koploper Ajax ook maar enigszins in zicht te houden. VoetbalGokken helpt je graag een handje bij het voorspellen van deze Eredivisie wedstrijd. Lees hoe coaches erover denken en gebruik de statistieken om te bepalen wie jou favoriet is.

Ernest Faber: “Zaterdag tonen dat we over kwaliteit beschikken”

Bij PSV wil het onder de vleugels van trainer Ernest Faber nog iet vlot verlopen. De Eindhovenaren laten dure punten liggen. De kraker van afgelopen week tegen Ajax Amsterdam ( leverde weer niet 1-0) op. Maar Faber wil niet moedeloos worden van de situatie bij PSV. “We mogen wel heel kritisch zijn, maar niet moedeloos. Dit is PSV-onwaardig, we hebben gewoon heel slechte resultaten. We moeten wat we op de training laten zien ook in het stadion laten zien. Dat is geen moeilijk verhaal, je moet gewoon je verantwoordelijkheid nemen. Een gebrek aan kwaliteit? Dat moet zaterdag tegen Willem II en de komende weken blijken. Maar als je het aan mij vraagt, dan gaat het goed komen”, aldus Faber in zijn bespiegelingen vooraf.

Mohamed Ihattaren: “Hopelijk tegen Willem II beter”

Ook Mohamed Ihattaren hoopt dat de trainingen effect gaan hebben op de wedstrijden vooral als ze in eigen stadion gespeeld gaan worden. “We hebben er wel de spelers voor, maar tot nu toe was het  heel matig, maar we kunnen het wel. Op de trainingen gaat het heel anders, maar we moeten het in de wedstrijden laten zien en hopelijk lukt dat al tegen Willem II”, zegt de 17-jarige Ihattaren voorafgaand aan de Brabantse derby.

Adrie Koster: “Er staat nu een ander PSV en Willem II”

Willem II staat een plaats hoger in de tabellen dan PSV, maar trainer Adrie Koster blijft op zijn hoede voor de ploeg van Faber dat thuis speelt. “In wedstrijden tegen ploegen als PSV moet je een topdag hebben en zorgen dat je de kansen die je krijgt afmaakt”, zegt Koster via de officiële clubkanalen.

“De beste zal zaterdag winnen”

Het is Willem II in geen tijden gelukt om nog eens een overwinning te boeken in het Phillips Stadion en met drie punten huiswaarts te keren. Volgens Koster heeft dat geen waarde en is de wedstrijd van zaterdag een nieuwe kans. “Eerdere resultaten zeggen niks over de wedstrijd van komende zaterdag. Er staat nu weer een ander PSV en Willem II dan voorheen. Uiteindelijk zal gewoon de beste winnen”, aldus Koster.

Statistieken

PSV zakt steeds verder weg in het linker rijtje van de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben 36 punten en dat zijn er inmiddels veertien minder dan Ajax. Het kampioenschap lijkt ver te zoeken voor de ploeg van Faber. Vitesse zesde (35 punten) en FC Utrecht zevende (34 punten) liggen de Eindhovenaren op de loer. Willem II staat vierde en heeft veertig punten en dat zijn er net zoveel als dat Feyenoord er bijeen heeft geraapt. Op de tweede plaats staat AZ met 47 punten.

Head 2 Head

PSV is in geen jaren verslagen door Willem II in het Phillips stadion. Ook voor een gelijkspel moeten we ver terug in de tijd. In 2000 werd PSV – Willem II nog eens een puntendeling 2-2. Wat dat betreft hebben de Eindhovenaren niets te vrezen, maar de ploeg van Koster stijgt dit seizoen boven zichzelf uit en zou deze lange reeks zaterdag in Eindhoven zomaar eens kunnen verbreken.

Huidige vorm PSV

Bij PSV lijkt de crisis elke week groter te worden. Faber heeft met zijn ploeg dit jaar nog geen duel gewonnen. De thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1) leek een ommezwaai te worden voor de ploeg uit de lichtstad, maar de verloren wedstrijd tegen Ajax (1-0) hakte er opnieuw in. Daar kwam nog eens bij dat sterkhouder Steven Bergwijn de ploeg verliet voor Tottenham Hotspur en heeft ook GastĂłn Pereiro zijn vertrek aangekondigd. De uit Uruguay afkomstige middenvelder vertrok naar Cagliari, dat uitkomt in de Italiaanse Serie A.

Huidige vorm Willem II

Willem II had het in de afgelopen wedstrijd wat beter voor elkaar door de Eindhovense collega’s. De Tilburgers wonnen van Heracles Almelo met 1-0 en dat nadat het een week eerder tegen PEC Zwolle niet verder kon komen dan een gelijkspel (0-0). Ook de midweekse KNVB-beker wedstrijd tegen SC Heerenveen werd verloren: 3-2.

Lappenmand

Bij PSV nog altijd geen Donyell Malen die hersteld van een knieoperatie. Voor Nick Viergever en Cody Gakpo dreigt er een schorsing. Willem II reist naar Eindhoven zonder de geblesseerde spelers Fernando Lewis (gescheurde kruisband) en Bart Nieuwkoop (blessure). Voor Jordens Peters is het oppassen geblazen: hij zal geschorst worden als hij tegen PSV een kaart pakt.

Prognose

Onze prognose is dat PSV zijn diepste dal wel betreden heeft. Vanaf zaterdag komen er weer wat punten binnen. Onze wedtip bij de bookmaker is: 1-0 voor de Eindhovenaren, maar ben jij het daar niet mee eens of heb je een andere voorspelling, alles kan bij Koning TOTO. Zorg wel dat je verantwoord meespeelt, want dan blijft meespelen op de wedstrijden in de Eredivisie leuk.

Quoteringen PSV Eindhoven – Willem II

De quoteringen van Koning TOTO maken de Brabantse derby de moeite meer dan waard om een gokje te wagen bij deze Nederlandse bookmaker. Een overwinning van Willem II levert je in het 1X2 spelsysteem de meeste euro’s op. De odd voor een Tilburgse overwinning staat op x 5.50 keer de inleg. Een gelijkspel is goed voor een quotering van x 4.50 keer je speelbedrag. Wint Faber volgens jou? Speel dan op PSV en ontvang je inleg x 1.53 keer terug als Faber en zijn mannen deze derby winnen.
De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – Willem II wordt gespeeld op zaterdag 8 februari om 19:45 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Welke ploeg mag dit weekend er weer drie punten bijtellen? Wordt dat volgens jou het troosteloze PSV of het wispelturige team uit Tilburg? Voorspel de Brabantse derby bij Koning TOTO en win!

De beste Online Bookmakers