Eredivisie
08/11/20192 reacties

Brabantse derby zorgt voor hoge odds

Brabantse derby zorgt voor hoge odds
In de Eredivisie staat deze week een echte Brabantse derby gepland. PSV Eindhoven reist af naar Tilburg om het op te nemen tegen Willem II. Voor de thuisploeg is dit de wedstrijd van het jaar, terwijl de Eindhovenaren naarstig op zoek zijn naar hun topvorm van enkele weken geleden. Bij Koning TOTO levert deze ‘Slag van het zuiden’ zeer hoge odds op. VoetbalGokken.nl heeft de hoogste pre-wedstrijdquoteringen in deze voorbeschouwing alvast voor je op een rijtje gezet.

Mark van Bommel: “We kunnen Willem II niet onderschatten”

De voetbalweek van PSV verliep niet soepel. Van LASK Linz werd met 4-1 verloren in de Europa League en dat nadat er in de competitie ook al een aantal wedstrijden op rij die niet werd gewonnen. “We hebben wel een paar tikken gehad de laatste tijd”, zegt trainer Mark van Bommel tegen FOX Sports. De trainer van PSV moet zijn team weer gereed zien te krijgen om zondag naar Willem II te reizen. “Deze tik is hard en ik had het ook niet verwacht. We kunnen Willem II nu zeker niet onderschatten”, aldus Van Bommel.

“Bergwijn en Malen worden gemist”

Volgens de oefenmeester van PSV zijn er enkele verklaringen waarom het de laatste tijd niet makkelijk gaat. “Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn spelers van de buitencategorie, die mis je door blessures. In andere wedstrijden kregen we rode kaarten. Alleen, je moet eerlijk zijn: dan nog kan je niet vijf keer achter elkaar niet winnen”, stelt Van Bommel.

“Tonen wat we kunnen”

Voor de Brabantse derby gaat de trainer volgens eigen zeggen niets veranderen. “We moeten hetzelfde blijven doen. Het klinkt heel makkelijk als je vijf keer niet wint, maar het is niet zo dat we nu zeggen: laat maar lopen, wedstrijd zes of zeven op rij zonder zege maakt niet uit. De verwachtingen zijn hoog en we hebben ook regelmatig laten zien dat we daaraan kunnen beantwoorden. Het is nu zaak om dat in de komende wedstrijden weer te tonen”, aldus Van Bommel.

Denzel Dumfries: “Zondag knallen”

Ook Denzel Dumfries sprak tegen FOX Sports  over een moeilijke fase waarin PSV zich momenteel bevindt. “We hebben natuurlijk nog genoeg perspectief om door te gaan. Het is zaak om geconcentreerd te blijven met zijn allen. Zondag spelen we tegen Willem II en dan gaan we weer ouderwets knallen”, zo beloofd Dumfries.

Adrie Koster: “Topdag hebben tegen PSV”

Voor Willem II is de wedstrijd tegen PSV het duel van het jaar en wat is er mooier dan die ook winnend af te sluiten. Willem II-trainer Adrie Koster verwacht dat dit geen gemakkelijke opdracht wordt. Ook niet nu PSV niet op zijn best is. “In wedstrijden tegen ploegen als PSV moet je een topdag hebben en zorgen dat je de kansen die je krijgt afmaakt”, zo zegt de trainer van de Tilburgse ploeg via de officiële clubkanalen.

“Eerdere resultaten bieden geen garantie”

Vorig jaar wist Willem II met liefst 5-0 te winnen van de ploeg uit Eindhoven. Koster hecht daar geen waarde aan. “Eerdere resultaten bieden geen enkele garantie voor deze wedstrijd. Er staat nu een ander PSV en een ander Willem II op het veld dan toen”, zo zegt Koster over de Brabantse derby van zondagmiddag in het Koning Willem II Stadion.

Statistieken

PSV Eindhoven is vorig weekend op de ranglijst gepasseerd door AZ Alkmaar en staat nu derde in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben 24 punten en de Alkmaarders 26. De druk is hoog, want Ajax Amsterdam loopt met 32 punten al flink uit op de nummers twee en drie. Willem II heeft zich met negentien punten op een knappe zesde plaats weten te nestelen. Vitesse (vijfde) en FC Utrecht (vierde) hebben beide 23 punten. Van onderaf is de druk wat hoger. SC Heerenveen (zeven) en Heracles Almelo (acht) zijn de twee teams die het Willem II bij verlies op PSV direct moeilijk kunnen gaan maken.

Head 2 Head

Dit jaar kwam PSV heelhuids in Eindhoven terug nadat het tegen Willem II had gespeeld. De wedstrijd werd met 0-3 gewonnen, maar de PSV’ers weten nog heel goed dat dat een jaar eerder wel heel anders was. Begin 2018 werd het duel in Tilburg 5-0 voor Willem II en die uitslag was echt een uitzondering. In 2016 en 2015 wisten de Eindhovenaren ook al niet te winnen van de Tilburgers. De Brabantse derby werd twee jaar achtereen een gelijkspel 0-0 en 2-2. In 2014 en 2013 gingen de punten wel naar Eindhoven. PSV won die twee duels met twee keer hetzelfde resultaat 1-3.

Huidige vorm Willem II

Na vier ongeslagen wedstrijden verloren de Tilburgers afgelopen zondag het uitduel bij FC Groningen. Het werd het 2-0, nadat Willem II midweeks de bekerwedstrijd tegen de amateurs van HV & CV Quick met een 0-4 overwinning wel moeiteloos naar zich toe wist te trekken. In de Eredivisie werden ook RKC Waalwijk 2-1 en FC Twente 0-1 de voorbije weken al aan de zegekar gehangen.

Huidige vorm PSV

Bij PSV loopt het de laatste weken wat stroef. Nadat de Eindhovenaren verloren van FC Utrecht is de trein van trainer Van Bommel nog niet goed op de rails te krijgen. In de Europa League werd afgelopen donderdag verloren van LASK (4-1). Ook bij Sparta Rotterdam werd er afgelopen zaterdag niet volle buit binnengehaald (2-2).

Lappenmand

PSV is duidelijk niet helemaal in vorm en extra kracht vanuit terugkeerde spelers uit de lappenmand is dan ook een harde noodzaak. Of dat tegen Willem II al zo zal zijn, is nog afwachten. Steven Bergwijn en Donyell Malen waren er tegen LASK ook nog niet bij. Ook de langdurige blessure van Sam Lammers is nog niet verholpen. Voor Willem II is het uitkijken naar de terugkeer van de geblesseerde middenvelder Marious Vrousai. Ook aanvaller Fernado Lewis is tegen PSV nog niet inzetbaar.

Prognose

Wat ons betreft wordt PSV dit weekend weer eens een winnaar. Ook zonder Malen en Bergwijn moet de klus toch te klaren zijn voor de ploeg van trainer Van Bommel. Een vette vis wordt het volgens ons niet. Wij noteren een 0-1 zege voor PSV bij Koning TOTO. Laat deze oer-Hollandse bookmaker ook weten wat jouw voorspelling is en profiteer van de hoogste odds.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Willem II – PSV Eindhoven

De quoteringen zijn door de TOTO hoog ingeschaald en hoe dichter we bij zondag komen hoe actueler de odds zijn. Houd de quoteringen dus goed in de gaten voor de beste deal. Winst van Willem II krijgt voor deze wedstrijd gemiddeld de hoogste odd mee. Je inleg wordt x 4.50 keer meer waard als de Tilburgers thuis drie punten veroveren.Voor een gelijkspel heeft de TOTO met x 3.75 keer de inleg een net zo aantrekkelijke odd genoteerd. Verwacht je dat PSV winst in deze Brabantse derby? Speel dan op PSV en ontvang je inleg x 1.72 keer terug als PSV zondagmiddag weer eens een overwinning boekt!
De Eredivisie-wedstrijd Willem II – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 10 november om 14:30 uur in het Koning Willem II Stadion te Tilburg. Hoe gaat volgens jou deze Brabantse derby aflopen? Speel je save en vul je een 2 in op het wedstrijdformulier of ben je een waaghals en ga je voor een stunt van de Tilburgers? Koning TOTO maakt elke juiste voorspelling waardevol dus twijfel niet en speel mee!

De beste Online Bookmakers