Eredivisie
24/12/2020

Eredivisie afsluiter 2020: FC Utrecht en AZ trappen jaar uit in Galgenwaard

Eredivisie afsluiter 2020: FC Utrecht en AZ trappen jaar uit in Galgenwaard
Aanstaande zondag wordt in de Eredivisie de inhaalwedstrijd FC Utrecht tegen AZ Alkmaar gespeeld. De eerste speelronde van dit seizoen werd uitgesteld omdat AZ in actie moest komen voor de Europa League. Het duel wordt in de Galgenwaard gespeeld en de quoteringen zijn het meer dan waard om dit jaar nog Ă©Ă©n keer mee te spelen via VoetbalGokken.nl!

René Hake: “Tegen AZ moeten we er staan”

Utrecht-trainer René Hake is na de kerstdagen volop in de voorbereiding om zijn team gereed te maken voor de inhaalwedstrijd tegen AZ. Het duel in de Galgenwaard is de laatste wedstrijd van dit jaar en Hake wil die goed van start gaan. “Zondag bij de laatste wedstrijd van dit Eredivisie-seizoen moeten we er staan tegen AZ”, zegt Hake in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite.

“We hebben veel dingen nog niet goed gedaan”

FC Utrecht weet nog moeilijk een ongeslagen reeks neerzetten, maar daar maakt Hake zich geen zorgen om. “We hebben veel dingen nog niet goed gedaan, maar ik ben daar blij mee, want hier leren we van. We zijn met iets bezig en hopelijk hebben we een goede wedstrijd tegen AZ om dat te onderstrepen”, aldus Hake aan het slot van zijn uiteenzetting.

Pascal Jansen: “We zullen er zondag staan”

Ook AZ heeft een wat wispelturige tijd gehad, maar met interim-trainer Pascal Jansen lijken de Alkmaarders nu goed op weg te zijn. “We zullen er zondag staan, daar hoef je je geen zorgen om te maken”, zegt de interim-trainer van de ploeg uit Alkmaar.

“tegen Utrecht weer tot het uiterste gaan”

Deze week begon AZ al met een zware thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Alkmaarders wonnen met 3-1 van de ploeg uit Arnhem. Jansen is blij met het doorzettingsvermogen dat zijn team uitte en dat geeft de trainer hoop op een goede start van de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in Eredivisie. “Ze hebben de mentaliteit getoond om tot het uiterste te gaan. Als je dat komende zondag ook op kunt brengen, maak je altijd kans op een goed resultaat”, aldus Jansen die weet dat AZ naar een gedeelde derde plaats stijgt als ze zondag met drie punten terugkeren in Alkmaar.

Statistieken

AZ Alkmaar is de nummer vijf Van de Eredivisie. De Alkmaarders hebben 26 punten bij elkaar geraapt. Daarmee hebben de ploeg van interim-trainer Jansen acht punten minder dan koploper Ajax dat 34 punten heeft.FC Utrecht staat tiende met zestien punten en draait mee in de middenmoot met Sparta Rotterdam, SC Heerenveen en PEC Zwolle.

Head 2 Head

AZ wist vorig seizoen met 0-3 af te rekenen met FC Utrecht. Een jaar eerder was het Utregt dat de punten binnen haalde: 2-1.Begin 2018 werd het voor het laatst een gelijkspel. Net na de winterstop werd het 1-1 tussen Utrecht en AZ. Begin augustus speelden de teams nog vriendschappelijk tegen elkaar en daarin bleek Utrecht wél de sterkste ploeg van de twee: 1-0.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht wist afgelopen dinsdag op het nippertje te winnen van nummer achttien FC Emmen. De ploeg van trainer Hake speelde afgelopen weekend in de Galgenwaard gelijk tegen Fortuna Sittard 1-1. Een week eerder ging de wedstrijd tegen PSV in Eindhoven met 2-1 verloren.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Afgelopen weekend wist AZ in Alkmaar met 5-3 te winnen van Willem II. Een paar dagen later kwam Vitesse uit Arnhem op bezoek. Dat duel werd met 3-1 gewonnen.De laatste keer dat de ploeg van interim-trainer Jansen verloor was de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Noorderlingen kwamen met 1-2 zegevieren in het AFAS stadion.

Lappenmand

FC Utrecht start tegen AZ zonder de Zweedse Emil Bergström die last heeft van een bovenbeenblessure. Doelman Maarten Paes heeft een hersenschudding en ook doelman Fabian Keijzer is er door een handblessure niet bij.Bij AZ doet middenvelder Jeremy Helmer (beenblessure) komende zondag nog niet mee. Ook Dani de Wit (enkelblessure) en Bruno Martins Indi hoeven we dit jaar niet op het veld terug te verwachten. Ook is het nog niet duidelijk wanneer Jordy Clasie weer aanwezig zal zijn. Door gezondheidsredenen kan de middenvelder niet meespelen tegen FC Utrecht.

Quoteringen FC Utrecht – AZ Alkmaar

De hoogste odds van dit duel is x 3.55 keer de inleg en wordt uitgekeerd door TOTO sportweddenschappen als het een gelijkspel wordt komende zondag.Een overwinning van AZ staat op x 2.43 keer je inleg ingeschaald. Een thuiszege van Utrecht wordt met x 2.58 keer je speelbedrag nog net ietsje hoger ingedeeld.
De Eredivisie wedstrijd FC Utrecht – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zondag 27 december om 14:30 uurin de Galgenwaard. Ben jij er via de TOTO bij als de laatste Eredivisie wedstrijd van dit jaar wordt gespeeld? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en sluit hij jaar af met een overwinning!

De beste Online Bookmakers