Eredivisie
06/02/20202 reacties

Eredivisie duel Groningen – Vitesse: hoogste odds van deze speelronde

Eredivisie duel Groningen – Vitesse: hoogste odds van deze speelronde
Het Eredivisie duel tussen Vitesse Arnhem en FC Groningen wordt in de schaduw van AZ – Feyenoord en Ajax – FC Utrecht gespeeld. Maar de twee ploegen uit de subtop zorgen er wel voor dat de bookmakers diep in de buidel moeten tasten: de odds zijn namelijk hoger dan bij de andere duels waar TOTO telkens voor één favoriet en één underdog kiest. Bij Groningen – Vitesse liggen de kansen vooraf gelijk en de uitkeringen zijn daarom bij elke uitslag minimaal het dubbele van je inleg!

Danny Buijs: “Vitesse is nog onverslaanbaar”

FC Groningen trainer Danny Buijs maakt vreemde weken mee: eerst winnen van Ajax en vervolgens met 1-0 onderuit gaan bij PEC Zwolle. De oefenmeester van de Noordelingen moet nu proberen tegen Vitesse weer dat positieve gevoel na de zege op Ajax terug te krijgen: “Vitesse is een bekende tegenstander voor ons. In Groningen hebben we het altijd moeilijk, Vitesse staat hoog en heeft enkele ex-Groningen speler in de selectie. Maar ze zijn zeker niet onverslaanbaar.”

“Hopelijk derde winst op rij”

Vorig seizoen speelde Buijs vier keer tegen Vitesse, maar moest in play-offs zijn meerdere erkennen in de Arnhemse formatie: “Dat was een apart seizoen met al die wedstrijden tegen Vitesse. In Arnhem verloren we tweemaal, in Groningen versloegen we ze beide keren. Hopelijk zijn we dit keer goed genoeg om weer te winnen en drie op een rij te pakken.”

Edward Sturing: “We hebben wat goed te maken”

Voor Vitesse Arnhem is een overwinning op FC Groningen hard nodig. In de afgelopen twee Eredivisie duels werd er telkens gelijkgespeeld en trainer Edward Sturing wil daar zo snel mogelijk mee afrekenen: “We hebben wat goed te maken tegen FC Groningen”, stelt hij op de clubwebsite vast.

“Vitesse moet altijd voor de winst gaan”

Dat in de wedstrijden tegen ADO en FC Emmen een punt misschien te weinig of juist te veel was voor de Arnhemse formatie laat Sturing in het midden, maar komende zaterdag neemt hij daar in elk geval geen genoegen meer mee: “Wij zijn Vitesse en wij moeten dit soort wedstrijden gewoon winnen. Klaar, einde discussie.”

Statistieken

FC Groningen begint dit duel als de nummer acht op de ranglijst. De Trots van Noorden verzamelde tot nu toe 29 punten. Dat zijn er exact zes minder dan Vitesse. De Arnhemmers staan zesde en hebben dankzij tien competitiezege en vijf gelijke spelen nu 35 punten. En dat slechts één punt minder dan bijvoorbeeld PSV.

Head 2 Head

Vitesse-coach Sturing gaf het al aan in zijn analyse: Vitesse wint niet vaak in Groningen. De afgelopen drie keer dat de Gelderse formatie naar Noord-Nederland afreisde ging het met lege handen terug. Groningen zal dankzij de 3-1 en 2-1 overwinningen die het vorig jaar op Vitesse behaalde dan ook met vertrouwen toewerken naar het duel van aanstaande zaterdag.

Huidige vorm FC Groningen

Biedt de huidige vorm ook houvast voor de Groningers? Helaas is het antwoord daarop moeilijk te geven. Ja, er werd nog geen twee weken geleden van Ajax gewonnen. Maar afgelopen weekeinde ging het mis: bij PEC Zwolle werd er met 1-0 verloren. Ondanks een bal op de paal van debutant Slor geen punten dus in de vorige speelronde. Tel daarbij de 0-0 in en tegen FC Twente op en de vorm is op zijn minst wisselvallig te noemen.

Huidige vorm Vitesse Arnhem

Ook Vitesse is niet in bloedvorm. Het vertrek van Foor doet zich nog voelen in Arnhem. Er werd van laagvliegers ADO Den Haag en FC Emmen niet gewonnen. Beide duels eindigden in een gelijkspel. Voor een ploeg in de Top-6 geen goede resultaten. Het enige waar Sturing zich aan vast kan houden zijn de zeges op Heracles in de beker (0-2) en Fortuna Sittard (1-3).

Lappenmand

Er is voor FC Groningen nog wel wat nieuws te melden vanuit de lappenmand. Behalve de tegenvaller voor Sierhuis bevat de ziekenboeg slechts één basisspelers: Gabriel Gudmundsson. Mike te Wierik stond op scherp, maar de middenvelder vertrok op het laatste moment naar Derby Country, de ploeg van trainer Philippe Cocu.Charly Musonda speelt vanwege een operatie aan zijn knie niet mee bij Vitesse. Vanwege het vertrek van Foor zal nieuwe aanwinst Sondre Tronstad waarschijnlijk voor het eerst zijn opwachting maken in de basiself. Datzelfde geldt ook voor de van Hoffenheim overgenomen linksback Joshua Brenet.

Prognose

Wij denken dat dit een typisch 1-1 wedstrijd wordt. Twee ploegen die duidelijk nog zoekende zijn en diverse zaken dienen te overwinnen om in topvorm te komen. Vandaar dat wij ons geld zetten op een gelijkspel. Welke uitslag verwacht jij? Check onderstaande odds van TOTO.nl en speel ook mee!

Quoteringen FC Groningen – Vitesse Arnhem

Een zege van de thuisploeg staat bij TOTO.nl momenteel op: x 2,32! Een ruime verdubbeling dus van je inleg! Bij een overwinning van Vitesse wordt dat zelfs bijna het drievoudige: x 2,95. Wordt het een gelijkspel, zoals wij verwachten, dan schieten de odds zelfs over de drie heen: x 3,25! Absolute topodds dus bij elke uitslag. Pak die kans, laat je voorspelling achter en maak Groningen – Vitesse spannend tot en met de laatste seconde!
De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – Vitesse Arnhem wordt gespeeld op zaterdag 8 februari om 18:30 uurin stadion Euroborg in de stad Groningen. Doe jij mee? Ga dan snel naar onze bookmakerspagina en pak de hoogste odds die TOTO.nl in petto heeft voor deze spannende Eredivisie confrontatie!

De beste Online Bookmakers