Eredivisie
29/01/20203 reacties

Eredivisie Feyenoord treft Emmen in De Kuip

Eredivisie Feyenoord treft Emmen in De Kuip
De Rotterdamse Kuip wordt deze week klaargemaakt voor de Eredivisie wedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Dick Advocaat laat nog maar weinig steken vallen en dat geeft een goed vooruitzicht op de thuisduel tegen Emmen. Koning TOTO verwacht een zege van Feyenoord en dat levert hoge odds op voor een stunt van Emmen. VoetbalGokken.nl helpt je graag een eindje op weg door de trainers aan het woord te laten en statistieken en huidige vormen  erbij te halen.

Dick Advocaat: “We mogen niet verliezen van Emmen”

Bij Feyenoord groeit het vertrouwen week naar week nu trainer Dick Advocaat de touwtjes in handen heeft. Inmiddels zijn de Rotterdammers al acht competitiewedstrijden achtereen ongeslagen. Een behoorlijk lange reeks die Advocaat komende zaterdag tegen Emmen vast wil blijven houden. “Met alle respect, maar wij mogen thuis van FC Emmen niet verliezen”, zegt de trainer van Feyenoord.

Europees voetbal

Voor Advocaat blijft het doel hetzelfde en maakt het niet uit tegen welke club je speelt. “Ieder wedstrijden is belangrijk. We hebben nu twintig competitiewedstrijden gespeeld. In mijn ogen wordt de toon pas in mei gezet. Het blijft het doel om Europees voetbal te halen. Dat weten we pas aan het einde van de rit.”

“In de race blijven”

Ajax, PSV en AZ laten de afgelopen weken wat punten liggen door blessuren of andere pechgevallen. Advocaat beseft dat die tijd ook bij Feyenoord kan aanbreken. “Wij krijgen ook nog wedstrijden waarin het niet lukt. Dan haken we niet direct af, maar blijven nog gewoon in de race”, aldus Advocaat.

Steven Berghuis: “Met een goede reeks bezig”

Ook Steven Berghuis wil realistisch blijven en niet op een roze wolk gaan leven. “We zijn met een goede reeks bezig, maar dat kan ook zomaar anders zijn. Zaterdag begint de wedstrijd gewoon weer vanaf nul”, aldus Berghuis tegen Feyenoord TV.

Dick Lukkien: “Wij gaan altijd voor de winst”

Er staat voor FC Emmen een loodzware uitwedstrijd op het programma. Het wordt een hele klus om de reeks van Feyenoord te doorbreken. Trainer Dick Lukkien gooit de handdoek vooraf niet in de ring en gaat met zijn team met volle moed op weg naar de Rotterdamse Kuip. “Natuurlijk is het een loodzware wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip, maar wij gaan altijd voor de winst”, zo zegt de trainer van FC Emmen.

“Ik wil lef zien”

De trainer verwacht dan ook veel inzet van zijn ploeg. “Wat ik in ieder geval wil, zien is dat we met lef spelen. We moeten boven onszelf uitstijgen in een volle Kuip en dan zien we wel wat er gaat gebeuren”, aldus een optimistisch Lukkien voorafgaand aan de Eredivisie wedstrijd van zaterdagavond in Rotterdam-Zuid.

Statistieken

Feyenoord krabbelt zo zoetjes aan weer naar de top van de Eredivisie. Onder leiding van Dick Advocaat hebben de Rotterdammers nog geen competitieduel verloren. Dat betekent dat Feyenoord inmiddels op de derde plek staat. Net als de nummer vier Willem II heeft de ploeg uit Rotterdam 37 punten en houdt daarmee ook PSV Eindhoven (36 punten) net achter zich. Op de tweede plek staat AZ Alkmaar en met 44 punten is dat gat net even iets te groot om dat tegen FC Emmen te kunnen dichten. De ploeg uit Drenthe staat twaalfde met 22 punten en concurreert daar met Sparta Rotterdam (elfde met 24 punten) en FC Twente (dertiende met 21 punten).

Head 2 Head

FC Emmen speelden vorig seizoen ook al in de Eredivisie en bracht toen ook al een bezoek aan Feyenoord in Rotterdam. In maart vorig jaar walste Feyenoord met een 4-0 overwinning over het FC Emmen heen. Een half jaar later hadden de Rotterdammers het een stuk moeilijker in De Oude Meerdijk. Er werd veel gescoord, maar met een 3-3 gelijkspel was Feyenoord alles behalve tevreden. Met die wedstrijd nog in het achterhoofd zal het niet gek zijn dat Feyenoord gebrand is om het zaterdagavond beter te doen.

Huidige vorm Feyenoord

Zoals al gezegd heeft Feyenoord met Advocaat aan het roer nog niet verloren in de Eredivisie. Ook afgelopen weekend keerde de Rotterdammers met een overwinning terug naar de havenstad. Het bezoekje aan Heracles Almelo leverde met een 2-3 zege namelijk drie punten op.Eerder al werd thuis gewonnen van SC Heerenveen (3-1) en had ook FC Utrecht (1-2) in de Galgenwaard niets te vieren toen Advocaat met zijn ploeg vertrok. De laatste keer dat het een gelijkspel werd voor Feyenoord was begin december bij Vitesse. In Arnhem werd het 0-0.

Huidige vorm FC Emmen

Het resultatenlijstje van FC Emmen ziet er totaal anders uit. Afgelopen zondag werd het (alweer) tegen Vitesse een gelijkspel (1-1). Die wedstrijd daarvoor had Emmen iets meer geluk. De gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0) leverde drie belangrijke punten op. De derby van Het Noorden werd wel verloren. Vlak voor de kerst was FC Groningen met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Lukkien.

Lappenmand

Bij Feyenoord verblijven Sven van Beek en Ridgeciano Haps nog steeds onvrijwillig in de lappenmand. Van Beek heeft last van zijn enkel en Haps is nog niet hersteld van een knieblessure. Leroy Fer moet uitkijken voor een mogelijke schorsing die hij tegen FC Emmen opgelegd kan krijgen.FC Emmen kampt met een lange lijst geblesseerde spelers. Op die lijst staan Desevio Payne, Robin Jalving, Nick Bakker, Matthias Hamrol, Anco Jansen, Jan-Niklas Beste, Shani Tarashaj en Wouter Marinus. Dan dreigt er nog een schorsing voor Glenn Bijl.

Prognose

Afgaand van de huidige vorm en lappenmand moet Feyenoord volgens ons geen kind hebben aan FC Emmen. Onze voorspelling is 3-0 voor de Rotterdammers. Uiteraard is dit ook maar een indicatie en maakt jouw voorspelling misschien wel net zoveel kans op prijzen van Toto.nl. Neem daarom onderstaand odds overzicht goed door, wees slim en speel met jouw voetbalkennis mee via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen Feyenoord – FC Emmen

De quoteringen voor de wedstrijd in De Kuip zijn het spelen via Koning TOTO weer meer dan waard. De hoogste odd van dit duel x 10.00 keer je inleg staat op scherp voor als FC Emmen een stunt kan uithalen en wint van Feyenoord. Voor een gelijkspel wordt er bij de online bookmaker een odd van maar liefst x 6.00 keer je speelbedrag gehanteerd. Verwacht je dat Feyenoord in eigen huis de ploeg uit Drenthe kan verslaan? Speel dan op een zege van De Kleine Admiraal en ontvang je inleg x 1.25 keer terug als Feyenoord ook echt wint.
De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – FC Emmen wordt gespeeld op zaterdag 1 februari om 19:45 uurin De Kuip te Rotterdam. Gaat Feyenoord ook deze wedstrijd winnen en nestelen de Rotterdammers zich stevig in de top drie? Of maakt Emmen een eind aan de dromen van de Rotterdammers en gaan zij stunten in De Kuip? Laat de TOTO weten wat jij denkt door mee te spelen via VoetbalGokken!

De beste Online Bookmakers