Eredivisie
14/02/2020

Eredivisie koploper Ajax tegen hekkensluiter RKC Waalwijk

Eredivisie koploper Ajax tegen hekkensluiter RKC Waalwijk
In de Eredivisie treffen zondagmiddag koploper Ajax en hekkensluiter RKC Waalwijk elkaar in speelronde 23. Bij Koning TOTO is Ajax de favoriet en wordt een stunt van RKC torenhoog beloond. VoetbalGokken blikt alvast vooruit en laat beide trainers aan het woord. Ook de statistieken en huidige vorm hebben we voor je opgezocht zodat jij een goede deal kunt sluiten met deze Nederlandse bookmaker.

Erik ten Hag: “Geconcentreerd zijn tegen RKC”

In Amsterdam wordt er al uitgekeken naar de uitwedstrijd van Ajax tegen het Spaanse Getafe voor de knock-outfase van de Europa League dat donderdag gespeeld wordt. Eerder deze week hadden de Amsterdammers al een klein feestje te vieren doordat de ploeg van trainer Erik ten Hag doorbekert naar de halve finale van de KNVB beker. Maar met dat alles mag volgens Ten Hag de wedstrijd tegen RKC Waalwijk niet over het hoofd gezien worden. “Ajax moet te allen tijde honderd procent geconcentreerd zijn, ook al is de tegenstander de nummer laatst van de ranglijst.”

“Houding en mentaliteit”

In oktober vorig jaar speelden de ploeg van Ten Hag uit bij RKC in Waalwijk en dat duel werd moeizaam gewonnen. “Dat was heel matig, laten wij daar niet omheen draaien. We wilden het toen op tachtig procent doen, maar dat gaat niet en dan kun je bestraft worden. Het heeft alles te maken met houding en mentaliteit. Zover mag het zondag niet komen”, aldus Ten Hag.

Fred Grim: “Dat wij kansloos zijn tegen Ajax is onzin”

In Waalwijk zijn ze de thuiswedstrijd van afgelopen oktober niet vergeten. Trainer Fred Grim wil dan ook niet vooraf de handdoek in de ring gooien nu zondagmiddag zijn team tegen Ajax speelt. RKC durfde toen ook tegen Ajax aan te vallen. “Dat klinkt misschien eigenwijs, maar daar hebben we de spelers ook voor”, zegt Grim in De Telegraaf. “Ik kan wel met vijf verdedigers gaan spelen. Maar dan scoren we misschien niet en krijgen we ook wel een doelpunt tegen. Daarbij spelen we dan ook geen mooi voetbal”, aldus de trainer van RKC.

“RKC niet kansloos tegen Ajax”

Met deze instelling en mentaliteit valt er volgens Grim wat te halen in Amsterdam. “Dat wij kansloos zijn tegen Ajax is onzin. Dat is Calimero-gedrag en daar zijn we in Waalwijk niet van.”

Statistieken

Over de statistieken kunnen we kort en duidelijk zijn. Ajax staat met vijftig punten op de eerste plek en RKC Waalwijk met twaalf punten op de laatste. De grootste concurrent bij de Ajacieden is AZ Alkmaar dat 47 punten heeft. De Waalwijkers houden ADO Den Haag in het vizier. De Hagenezen staan met zeventien punten op de zeventiende plek.

Head 2 Head

RKC Waalwijk kwam voor het laatst bij Ajax op bezoek in 2013. Voor het resultaat dat toen behaald is zouden de Waalwijkers ook dit keer willen tekenen. Ajax wist in de Johan Cruijff Arena niet te winnen van RKC. Sterker nog er werd niet Ă©Ă©n doelpunt gemaakt in dat duel. In 2012 was het wel tweemaal raak voor de Amsterdammers. Thuis versloegen de Ajacieden RKC met 2-0 en eerder dat jaar met 3-0. De ploeg uit Waalwijk won voor het laatst in Amsterdam in december 1999. Inmiddels ruim twintig jaar geleden.

Huidige vorm Ajax

Drie weken kreeg Ajax de deksel op de neus toen de ploeg van Ten Hag een uitwedstrijd speelde bij FC Groningen (2-1). De Ajacieden herstelden zich snel toen PSV een week later op bezoek kwam in de hoofdstad van Nederland. Ajax won met 1-0 van de ploeg uit Eindhoven.Afgelopen weekend werden de wedstrijden van zondagmiddag afgelast door de storm Ciara en heeft Ajax niet kunnen spelen tegen FC Utrecht. Afgelopen woensdag werd wel de kwartfinale van de KNVB beker gespeeld en die won Ajax met 0-3 van Vitesse in Arnhem.

Huidige vorm RKC Waalwijk

Na vier verloren duels slaagde RKC Waalwijk er afgelopen zaterdag in om thuis tegen PEC Zwolle een gelijkspel uit het vuur te slepen. De wedstrijd werd met 0-0 een gelijkspel en hadden de RKC’ers na lage tijd toch een punt verdiend. De laatste keer dat de ploeg van Grim won, was net voor de kerst vorig jaar. FC Twente werd in het Mandenmakers Stadion met 3-0 verslagen.

Lappenmand

Ten Hag kon tegen Vitesse weer beschikken over Daley Blind, Ryan Babel en Hakim Ziyech, maar daarmee is de lappenmand van de Ajacieden nog niet leeg. David Neres (knie) is nog altijd niet terug op het veld. Ook Joel Veltman (knie) kan zondagmiddag nog niet aansluiten. Verder is het nog afwachten wanneer Quincy Promes weer het veld op mag van de medische staf. Voor Zakaria Labyad en Perr Schuurs komt de wedstrijd tegen RKC ook nog te vroeg.Bij RKC moet verdediger Henrico Drost (knie) de wedstrijd tegen Ajax aan zich voorbij laten gaan. Voor Standley Elbers, Daan Rienstra en Sylla Sow dreigt een schorsing: zij hebben allen al vier gele kaarten gezien dit seizoen.

Prognose

Wij tekenen niet voor de hoogste odds, maar ook niet voor de laagste. Onze prognose is misschien wat gewaagd, maar wij gokken voor deze wedstrijd op een gelijkspel. Waarom? RKC is een lastige ploeg voor de Ajacieden en de Amsterdammers zijn met hun gedachten wellicht al bij Getafe. Uiteraard is dit een indicatie en hoef je hier niet mee eens te zijn. Laat bij de TOTO dan ook altijd jouw eigen voorspelling achter. Met slim spelen kan zelfs een zege van Ajax veel euro’s waard zijn!

Quoteringen Ajax – RKC Waalwijk

De quoteringen bij de bookmakers voor de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena worden torenhoog ingeschaald door Koning TOTO. De hoogste odd van dit duel x 30.00 keer je inleg gaat de deur uit als RKC een stunt weet uit te halen bij Ajax. Voor een gelijkspel hanteert de TOTO een odd van x 11.25 keer je inleg. Een overwinning van Ajax kan je gemiddeld x 1.04 keer de inleg opleveren.
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk wordt gespeeld op zondag 16 februari om 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kunnen de Waalwijkers stunten tegen het grote Ajax en grijp jij daarmee naar de hoogste odd van Koning TOTO? Ga via VoetbalGokken.nl naar de beste deals van de Nederlandse TOTO en doe vandaag alvast mee.

De beste Online Bookmakers