Eredivisie
31/01/20204 reacties

Eredivisie kraker Ajax tegen PSV

Eredivisie kraker Ajax tegen PSV
Dit weekend wordt het weer smullen geblazen voor elke voetballiefhebber. De kraker Ajax Amsterdam tegen PSV Eindhoven staat namelijk op het hoofdmenu. Koning TOTO is door de dolle heen en noteert alvast hoge odds voor dit duel. Beide ploegen hebben vorige week niet gewonnen en willen zo snel mogelijk herstellen. VoetbalGokken.nl laat beide trainer het woord doen en daarmee kun jij je voorbereiden op een goede deal met de TOTO.

Erik ten Hag: “PSV is een belangrijke wedstrijd”

Ajax liet afgelopen weekend steken vallen bij FC Groningen in de Euroborg. Komende zondag moet de ploeg van trainer Erik ten Hag paraat staan voor de kraker tegen PSV. Door deze wedstrijd te winnen, kunnen de Ajacieden de koppositie nog een week langer leiden, want AZ komt steeds dichterbij. Ten Hag: “De wedstrijd tegen PSV is heel belangrijk.”

“Gewoon doen waar we goed in zijn”

De tactiek die Ten Hag daarvoor wil inzetten is duidelijk. “We moeten gewoon doen waar we goed in zijn. Ons eigen spel spelen, aanvallen en meer niet”, licht de coach van Ajax toe. Daarbij neemt Ten Hag de wedstrijd tegen Groningen niet als voorbeeld. “We speelden heel matig. Veel te weinig tempo, niet goed aan de bal en in de duels niet thuisgeven, dan krijg je dit”, zegt Ten Hag.

Blessure Andre Onana

Doelman Andre Onana stond tegen Groningen niet onder de lat. Onana heeft last van een schouderblessure. Volgens Ten Hag is er een kans dat Onana tegen PSV weer in het doel kan staan. “Hij heeft een schouderblessure. Dat heeft hij wel vaker gehad en is een beetje een keeperskwaaltje. Het was te gevoelig om hem tegen Groningen te laten starten, maar ik ga er niet vanuit dat we hem lang moeten missen. Ik denk dat hij snel terug is”, zo belooft Ten Hag.

Carel Eiting: “Onwijs veel zin in PSV”

Carel Eiting is lang weg geweest door een blessure, maar mocht tegen Groningen speelminuten maken van zijn coach. Die pakte de 21-jarige middenvelder dan ook graag op en Eiting hoopt dat Ten Hag ook in de kraker tegen PSV een beroep op hem zal doen. “Ik wil elke wedstrijd echt heel graag spelen. We hebben zondag gespeeld, het liefst speel ik dinsdag of woensdag weer een wedstrijd. We moeten nu lang wachten op PSV, maar we willen nu de verloren wedstrijd tegen Groningen al rechtzetten, we hebben er dan ook onwijs veel zin in”, aldus Eiting.

Ernest Faber: “We zijn beide niet in vorm”

Het verhaal van PSV is inmiddels wel duidelijk: de club uit Eindhoven zit in de hoek waar de klappen vallen en het blijkt bijzonder lastig om daar uit te komen. Met het vertrek van Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur is de spoeling nog dunner geworden. Nieuwe aankopen moeten de selectie weer op peil brengen, maar voorlopig moet trainer Ernest Faber het met de huidige spelersgroep doen: “Ajax is niet in vorm, maar wij ook niet. Het beloofd dus een mooie wedstrijd te worden!”

“Kunnen het Ajax lastig maken”

Welke kant het op gaat durft ook Faber vooraf niet te zeggen: “We hebben een echte leider in het veld nodig, maar zolang die er niet is moeten we het met zijn allen doen. Als iedereen er vol voor gaat heeft PSV nog voldoende kwaliteiten in huis om het Ajax lastig te maken. Maar dan moet er wel eerst die bereidheid zijn om als team te vechten voor elk punt.”

Dumfries: “Heerlijk om tegen Ajax te spelen”

Vanwege de schorsing van Ibrahim Affelay zal Denzel Dumfries zondag weer de aanvoerdersband dragen bij PSV. Hij kijkt ondanks de lastige aanloop uit naar het duel in Amsterdam: “Heerlijk om een topper te spelen. Het niveau is hoger en het spel gaat sneller. We kunnen niet volle bak gaan aanvallen en open huis houden, want dan loopt Ajax over ons heen. We moeten ons eigen spel weer gaan spelen en dan wordt het een leuke pot.”

Statistieken

Ajax gaat nog altijd aan kop in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben 47 punten. Dat zijn er drie meer dan eerste achtervolger AZ Alkmaar; dat 44 punten heeft. PSV moet het momenteel doen met de vijfde plek. Met 36 punten hebben de Eindhovenaren een punt minder dan Feyenoord (derde) en Willem II (vierde). Vitesse Arnhem is de ploeg die met 34 punten net onder PSV staat en daarmee heeft de ploeg van Faber heel wat concurrentie.

Head 2 Head

De wedstrijden tussen Ajax en PSV staan bekend om de felbevochten duels. In de Johan Cruijff Arena heeft Ajax de jongste jaren niet verloren van de ploeg uit Eindhoven. In de tot nu toe laatste ontmoeting werd het 2-0 voor de Ajacieden en ook die keer ervoor was het Ajax die met een 3-1 overwinning de boeken in ging. PSV won in het najaar van 2015 voor het laatst in Amsterdam. Het werd toen die tijd 1-2 voor de Eindhovense ploeg. Ook in 2014 werd er gewonnen (1-3) door PSV. De laatste keer dat er geen winnaar uit de bus kwam rollen, was in 2016. Net voor de kerstdagen van dat jaar werd Ajax – PSV 1-1.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax werd afgelopen weekend ‘afgedroogd’ door FC Groningen dat in de eigen Euroborg met 2-1 van de Ajacieden wist te winnen. Dit was voor Ten Hag en zijn mannen de eerste verloren wedstrijd nadat AZ in Alkmaar vlak voor de kerst Ajax ook al van de drie punten afhield.Tussendoor werd er thuis wel gewonnen van Sparta Rotterdam (2-1) en wisten de Amsterdammers een ronde verder te komen in de TOTO KNVB beker door in de Arena met 7-0 van Spakenburg te winnen. Ook in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag werd door de ploeg van trainer Ten Hag veel gescoord (6-1). Tegen Groningen haperde de machine echter flink.

Huidige vorm PSV Eindhoven

Bij PSV Eindhoven hangt de vlag al weken halfstok. De resultaten bij PSV zijn op dit moment om te huilen. Daar kwam deze week ook bij dat Steven Bergwijn de Eindhovense ploeg gaat verlaten en naar Tottenham Hotspur verkast. Afgelopen zondag speelden Bergwijn de thuiswedstrijd tegen FC Twente ook al niet meer mee. Het duel tegen de Tukkers werd een gelijkspel 1-1 nadat de ploeg van Faber een paar dagen daarvoor door NAC Breda (2-0) uit de beker werd geknikkerd.De Eredivisie wedstrijd tegen VVV in Venlo verliep met een 1-1 gelijkspel als resultaat ook al volgens planning. De laatste keer dat PSV wel won, was net voor de kerst. Tegen PEC Zwolle wisten de Eindhovenaren in eigen stadion met 4-1 te winnen van de ploeg van trainer John Stegeman.

Lappenmand

De lappenmand bij Ajax rekt zich elke week weer verder uit. Ook Andre Onana kwam de ziekenboeg opvullen doordat de doelman een schouderblessure opliep. Hakim Ziyech (kuitblessure) kunnen we tegen PSV ook nog niet terugverwachten. Ook is er nog geen groen licht voor David Neres (knie), Daley Blind (hartproblemen) en Zakaria Labyad (knie).Bij PSV is het nog altijd uitkijken wanneer Donyell Malen weer het veld op kan. Malen is geopereerd aan zijn knie en hoelang de spits nog moet revalideren is niet bekent. Verder dreigt er een schorsing aan te komen voor Nick Viergever en Cody Gapko. Ibrahim Affelay zal ook niet meereizen naar Amsterdam. De middenvelder van PSV kreeg in de wedstrijd tegen Twente een twee gele kaarten te zien en is voor de kraker van zondag geschorst.

Prognose

Onze prognose is dat Ajax dit wel zal winnen, maar de doelpunten zullen ons niet om de oren vliegen. Ajax mist veel basisspelers en dat betekent veel sleutelwerk voor Ten Hag. PSV is al tijden niet in vorm en de kans is in onze ogen klein dat die tegen Ajax wordt opgekrikt. Wij vullen dan ook een magere 1-0 zege van Ajax in. Natuurlijk is deze voorspelling een indicatie. Uiteindelijk is elke uitslag mogelijk. Vertrouw daarom altijd op je eigen voorgevoel en zet je voorspelling in bij Koning TOTO.

Quoteringen Ajax – PSV

Bij Koning TOTO worden de quoteringen voor een kraker als die van zondag altijd hoog ingeschaald. De hoogste beloning kun je verwachten bij een zege van PSV. De TOTO keert dan x 6.50 keer de inleg uit als Faber met opgeheven hoofd de Arena verlaat. Een gelijkspel is goed voor een hoge odd van x 5.25 keer de inleg. Ga jij spelen op een zege van Ajax? In het 1X2 spelsysteem wordt een inleg op een overwinning van de Amsterdammers x 1.40 keer meer waard.
De Eredivisie kraker Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 2 februari om 16:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Wil jij alles uit de kast trekken voor deze kraker in onze hoofdstad? Houd Koning TOTO dan goed in de gaten en scoor de hoogste odd voor de wedstrijd van de Amsterdammers tegen de Eindhovenaren.

De beste Online Bookmakers