Eredivisie
20/09/20192 reacties

Eredivisie-kraker PSV en Ajax in het Phillips Stadion

Eredivisie-kraker PSV en Ajax in het Phillips Stadion
Deze week hebben we al mogen genieten van de Nederlandse ploegen in de Champions League en Europa League, maar zondag wacht ons nog een prachtig voetbaltoetje als aartsrivalen PSV en Ajax elkaar betwisten. Voor zowel de Eindhovenaren als de Amsterdammers zorgden de midweekse overwinningen op respectievelijk Lille en Sporting Portugal voor veel extra zelfvertrouwen. Wie gaat daar zondag het beste van profiteren? Wordt dat thuisploeg PSV of zijn de Ajacieden uit Amsterdam dit keer de baas in het Philips stadion?  Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is en win!

Mark van Bommel: “Zondag er gewoon weer staan”

Er was donderdagavond al een reden voor een feestje in Eindhoven toen PSV in de Europa League won met 3-2 van Sporting Portugal. Daarmee zetten de Eindhovenaren meteen hun eerste stempel in de poule. De blikt moet snel weer omgezet worden naar de wedstrijd van zondag, want dan is Ajax de tegenstander op het veld van het Phillips Stadion. De Amsterdammers speelden dinsdagavond al hun Champions Leagueduel en hebben meer tijd om te herstellen, maar trainer Mark van Bommel is daar keihard in. “Dan hadden we maar Champions League moeten halen. Eigen schuld”, zegt de coach van PSV. “We moeten er gewoon weer staan zondag.”

“Ajax is geen voorbeeld voor ons”

Dat Ajax uitkomt in de Champions League en PSV in de Europa League ziet Van Bommel niet als graadmeter voor de wedstrijd van zondag. “Ajax is geen voorbeeld voor ons”, zegt de trainer die hoopt dat zondagmiddag de supporters weer achter hun club zullen staan. “De fans kunnen ons zondag naar grote hoogte dragen als wij ze nodig hebben”, aldus de coach in het ED.

Mohammed Ihattaren tegen Ajax weer van de partij

Wel hield de trainer tijdens de wedstrijd tegen Sporting al rekening met zijn spelers. Mohammed Ihattaren werd al na een uur speeltijd gewisseld en ook Bruma en Donyell Malen speelden de openingswedstrijd van de Europa League niet uit. Van Bommel wil zondag een beroep doen op Ihattaren die tegen Sporting een goede indruk heeft gemaakt op zijn trainer. “Of hij al negentig minuten kan gaan tegen Ajax? Ja, dat weet ik bijna zeker. Mohamed groeit echt. Hij laat het iedere wedstrijd zien, maar hij is nog altijd maar zeventien jaar en een beetje”, laat de trainer aan De Telegraaf weten voorzichtig te zijn met het Eindhovense groeibriljantje.

Jorrit Hendriks: “We kijken uit naar de wedstrijd tegen Ajax”

Ook Jorrit Hendrik is klaar voor de aftrap tegen Ajax. “Het zijn twee topwedstrijden in een week. Nu wacht de wedstrijd tegen Ajax en daar kijken we vooral heel erg naar uit”, aldus Hendrix.

Erik ten Hag: “Dit nemen we mee naar PSV”

Ajax-trainer Erik ten Hag zag dinsdagavond zijn team moeiteloos winnen van Lille OSC. De Franse ploeg werd met 3-0 winst van de Ajacieden van het veld geveegd. Volgens Ten Hag een prima wedstrijd om zich voor te bereiden op de Eredivisietopper tegen PSV. “Hier groeien we van, dat nemen we mee naar zondag als we tegen PSV spelen”, zegt de trainer van de club uit de hoofdstad.

Hakim Ziyech: “Wedstrijden tussen Ajax en PSV staan op zichzelf”

Net als Ten Hag is ook Hakim Ziyech klaar voor de ontmoeting met de Eindhovenaren die net als Ajax dertien punten heeft binnengehaald in de competitie. Ziyech was dinsdagavond al één van de uitblinkers bij zijn ploeg en daarmee gaat de middenvelder met een goed gevoel naar de topper tegen PSV. “Wedstrijden tussen Ajax en PSV staan op zichzelf. Wij gaan de wedstrijd tegen PSV benaderen als een Champions League wedstrijd. Als we dat goed doen, dan heb ik er wel vertrouwen in”, blikt Ziyech alvast vooruit naar zondag.

Statistieken

Het zelfvertrouwen zit er bij beide ploegen goed in. Niet alleen Europees draaien de twee teams goed, maar ook in de Eredivisie laten PSV en Ajax tot nu toe weinig punten liggen. Afgelopen weekend won PSV de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 5-0 en ook Ajax schoot erop los door met 4-1 te winnen van SC Heerenveen.

Huidige vorm

De zorgen bij de trainers zal ronduit om de ziekenboeg gaan waar enkele basisspelers in bivakkeren. Bij PSV zal zondag middenvelder Erick Gutierrez nog niet op het veld verschijnen. De Mexicaan heeft een gebroken hand en wordt net als de laatste weken vervangen door Hendriks. Ook Gaston Pereiro en Lam Lammers kunnen door een blessure nog altijd niet aantreden tegen Ajax.Bij Ajax is het gemis van Donny van de Beek zondag waarschijnlijk goed merkbaar. De middenvelder van Ajax kampt met een spierblessure. Ook Mazraouri (dijbeenblessure) is er in Eindhoven niet bij.

Head2Head

De wedstrijden tussen PSV en Ajax in Eindhoven kent een rijke historie. Terugkijkend naar de laatste jaren zien we dat PSV niet altijd in staat is geweest om thuis te winnen van de Ajacieden. In de seizoen 2017/2018 en 2018/2019 was er geen vuiltje aan de lucht te bekennen in Eindhoven. PSV won twee keer over met 3-0. Het seizoen daarvoor werd er maar een doelpunt gemaakt in de hele wedstrijd en die mocht PSV opeisen doordat Locadia het net van Onana wist te raken. In maart 2016 waren de rollen omgedraaid. Ajax was PSV de baas in eigen huis en de Ajacieden wisten dan ook met 0-2 te winnen. Precies een jaar daarvoor gebeurden dat ook al. Toen der tijd werd het duel met 1-3 winst van Ajax afgefloten. De laatste keer dat het een gelijkspel (0-0) werd in Eindhoven is ruim acht jaar geleden. In februari 2011 werd er door beide teams niet gescoord in het Phillips Stadion.

Prognose

De twee teams zijn aan elkaar gewaagd, maar wij stellen onze prognose vast aan het thuisvoordeel van PSV. De Eindhovenaren zijn al lang ongeslagen in hun eigen stadion en wij verwachten dat deze reeks ook zondag tegen Ajax zijn eindpunt niet bereikt. Een vetpot wordt het niet voor de PSV’ers want ook Ajax zal de kans krijgen om te scoren. Wij noteren dan ook een 3-2 op het wedstrijdformulier. Denk jij er anders over? Laat dan je eigen voorspelling achter bij de TOTO en maak kans op een extra zakcentje.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV - Ajax

Bij de TOTO zijn dit de wedstrijden die flink aangedikt worden. De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers worden hoog ingeschaald en er wordt natuurlijk veel op gespeeld. Hierdoor kan de beloning hoog oplopen. Het zal je vast niet verbazen als de hoogste quotering wordt uitbetaald bij een gelijkspel x 3.60 keer je inleg.

Ruime verdubbeling van je inleg

Wie speelt op een zege van PSV kan rekenen op een beloning die bijna drie keer zoveel waard kan worden als de Eindhovenaren drie punten in eigen huis houden. Winst van PSV staat genoteerd op x 2.90 keer je inleg. Voor een overwinning van Ajax staat er met x 2.25 keer de inleg ook een zeer hoge quotering gereed voor het duel in het Phillips Stadion.
De Eredivisie-wedstrijd PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 22 september om 16:45 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Durf jij deze weekendkraker alvast te voorspellen bij Koning TOTO? Wordt het Ajax die de leiding neemt in de lichtstad of gaan de Ajacieden over de knie bij PSV? Bekijk de hoogste odds en beste deals op VoetbalGokken.nl en doe mee met deze Eredivisie-kraker!

De beste Online Bookmakers