Eredivisie
19/11/20192 reacties

Eredivisie topper FC Utrecht tegen AZ Alkmaar

Eredivisie topper FC Utrecht tegen AZ Alkmaar
Aanstaande zaterdag staat er in de Eredivisie een topwedstrijd op het programma. Koning TOTO heeft de handen vol heeft aan dit duel. FC Utrecht, dat vierde staat, krijgt de nummer twee AZ uit Alkmaar op bezoek in de Utrechtse Galgenwaard. Gaat FC Utrecht koppie onder, zoals tegen Ajax? Of schieten ze uit de slot, zoals tegen PSV? En hoe houdt AZ zich staande in deze topper tegen hun voormalige coach Van den Brom? VoetbalGokken.nl heeft de hoogste quoteringen voor deze topper alvast voor je opgezocht, dus speel mee met deze weekendtopper in de Eredivisie.

Arne Slot: “We doen het gewoon heel goed”

AZ Alkmaar dendert de laatste weken in volle vaart achter koploper Ajax aan. De Alkmaarders zijn moeilijk te breken en de ploeg van trainer Arne Slot heeft een goed lopend scorend vermogen. Ook Slot zelf is tevreden over zijn team. “We doen het gewoon heel goed, zeker als je kijkt naar hoe we dit blok zijn begonnen (2-4 verlies tegen SC Heerenveen, red). Dan is het heel prettig om te zien dat je daar zo op reageert als dat we hebben gedaan. Vijf keer op rij gewonnen, elke keer de nul gehouden en heel veel goals gemaakt”, aldus Slot die zaterdagavond zijn spelers los laat op het veld van FC Utrecht.

“FC Utrecht is hele mooie uitdaging”

De nummer twee van de Eredivisie heeft een mooie voorsprong op de overige teams weten te realiseren. Slot: “We hadden onszelf niet in een betere uitgangspositie kunnen brengen dan dat we hebben gedaan. Nu moeten we gelijk weer oppakken waarmee we zijn geëindigd in blok 3 dat begint met de uitwedstrijd bij Utrecht. Dat is ook weer een hele mooie uitdaging”, aldus de trainer van de ploeg uit de Kaasstad.

John van den Brom: “Spelen tegen AZ is altijd leuk”

Met de komst van AZ ziet Utrecht-trainer John van den Brom zijn oude ploeg weer terug. Van den Brom heeft er dan ook heel veel zin in. “Dat is altijd leuk tegen AZ”, zegt de trainer die met FC Utrecht twee plekken lager op de lijst staat dan de Alkmaarders. Volgens de trainer maakt zijn ploeg een kans tegen zijn voormalige werkgever. “We hebben twee weken voorbereiding gehad door de interlandbreak. We moeten blijven bij de goede dingen die we allang en breed doen en dat is de mooiste uitdaging richting de wedstrijd tegen AZ waar we weer volle bak zullen moeten gaan.”

“Nederlaag Ajax goede les voor AZ”

Voor de interlandbreak verloren de Domstedelingen van koploper Ajax, maar volgens Van den Brom zijn daar wijze lessen uit te halen die Utrecht tegen AZ weer nodig zullen hebben. “De nederlaag tegen Ajax is een goede les voor het duel tegen AZ. De ene keer wil alles zoals tegen PSV en de andere keer - zoals de wedstrijd tegen Ajax - dan lukt het niet. Als wij niet in onze manier van spelen terechtkomen, dan wordt het gewoon altijd lastig”, besluit Van den Brom.

Statistieken

FC Utrecht – AZ is een regelrechte topper! De ploeg uit de Domstad staan vierde met 23 punten uit dertien duels. AZ Alkmaar is zelfs keurig tweede. De ploeg van trainer Slot kijkt tegen een achterstand van zes punten aan op koploper Ajax, maar blijft met 29 punten uit dertien wedstrijden wel PSV Eindhoven (24 punten) ruimschoots voor.

Head 2 Head

Potjes tussen Utrecht en AZ monden meestal uit in een zege voor de thuisploeg. Van de laatste drie onderlinge ontmoetingen gingen er twee naar Utrecht. Vorig seizoen werd het 2-1 en in 2017 werd er tijdens de play-offs met 4-0 gewonnen. Er werd eenmaal gelijkgespeeld: 1-1 op 19 januari vorig jaar. AZ won vier seizoenen geleden voor het laatst in de Galgenwaard. Op 21 augustus 2016 werd het 1-2 voor de Alkmaarse formatie.

Huidige vorm FC Utrecht

Zoals al eerder genoemd, FC Utrecht won zijn laatste wedstrijd voor de interlandbreak van Oranje. Ajax Amsterdam was in de Johan Cruijff Arena met vier doelpunten veel te sterk voor de ploeg van trainer Van den Brom. Daarvoor werden er wel drie wedstrijden op een rij gewonnen. De meest indrukwekkende was de thuiswedstrijd tegen PSV. De Eindhovenaren kregen drie doelpunten om de oren en wisten zelf niet een keer het net te raken. Bij Sparta in Rotterdam hadden de Domstedelingen het iets moeilijker, maar met een 1-2 overwinning waren de drie punten wel verdiend. Een week voor de uitwedstrijd tegen Ajax kreeg Utrecht het Limburgse Fortuna Sittard nog op bezoek en die hadden met een 6-0 overwinning van de thuisploeg weinig te vertellen in de Galgenwaard.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ Alkmaar is zes punten verwijderd van koploper Ajax dat 35 punten heeft. De ploeg van Slot won drie wedstrijden achtereen in de volgorde PSV 0-4, FC Twente 3-0 en FC Emmen 3-0. Tegen Heerenveen wisten de Alkmaarders geen vuist te maken (2-4) en ook in en tegen Willem II (1-1) was de buit wat mager. In de Europa League gooit de ploeg van Slot hoge ogen en ziet het er naar uit dat AZ Europees gaat overwinteren. Deze maand heeft AZ drie wedstrijden gespeeld waarin er elf keer werd gescoord.

Lappenmand

De lappenmand is voor beide ploegen goed te overzien. Bij FC Utrecht is middenvelder Bart Ramselaar de enige speler die momenteel behandeld wordt door de medische straf. AZ Alkmaar heeft met aanvaller Albert Gudmundsson nog een speler die kampt met een enkelblessure.

Prognose

Beide teams draaien een zeer goed seizoen en hebben het verschillende topploegen al behoorlijk lastig weten te maken. Het wordt dus een grote uitdaging om deze wedstrijd juist te voorspellen bij de bookmaker. Onze prognose is dat het een gelijkspel wordt in de Galgenwaard. Beide ploegen scoren tweemaal en daarmee verwachten wij een 2-2 op het scorebord te zien als de wedstrijd in Utrecht wordt afgefloten.

Quoteringen FC Utrecht – AZ Alkmaar

De quoteringen voor de wedstrijd van Utrecht tegen AZ zijn gelijkwaardig ingedeeld. De juiste voorspelling levert sowieso een verdubbeling van je inleg op. De TOTO heeft voor een gelijkspel nog een iets hoge actuele quoteringen voor je klaarstaan. Je kunt x 3.50 keer je inleg verdienen als het een gelijkspel wordt in de Galgenwaard en jij hierop vooraf hebt ingezet. Winst van Utrecht staat gemiddeld gequoteerd op x 2.80 keer je speelbedrag en een zege van AZ staat momenteel in het 1X2 spelsysteem op x 2.37.
De Eredivisie wedstrijd FC Utrecht – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zaterdag 23 november om 18:30 uur in de Galgenwaard te Utrecht. Speel jij ook mee via de TOTO op deze wedstrijd in de Domstad? Doe vandaag alvast een voorspelling en profiteer van de hoogste odds bij VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers