Eredivisieduel AZ – Sparta populair bij bookmakers

Dit bericht delen
10 september 2019     0 REACTIES

Aangezien AZ nog altijd niet in het eigen AFAS-stadion kan spelen, zijn er momenteel geen echte thuiswedstrijden voor de Alkmaarders. Dat betekent dat de bookies de kansen voor winst van AZ beduidend lager inschatten en dat geldt ook voor dit duel tegen Sparta. Hoewel AZ natuurlijk nog wel favoriet is, stijgen de quoteringen voor elke uitslag. Speel jij mee met AZ – Sparta en durf jij ook te gokken op een zege van Sparta? Of ga je voor de logische uitslag en speel je op een overwinning van AZ?

AZ-trainer Arne Slot: “Dubbel gevoel bij seizoenstart”

Voor AZ is de wedstrijd tegen Sparta de eerste thuiswedstrijd in de competitie sinds het instorten van het dak. Trainer Arne Slot wil daar in de aanloop naar deze wedstrijd niet te veel bij stilstaan en focust zich vooral op het spel van zijn ploeg en de kracht van de tegenstander: Sparta. Slot: “Ik baal nog steeds van de nederlaag tegen Vitesse. Door de wedstrijd tegen Sparta te spelen kunnen we die wrange smaak eindelijk van ons afspelen”, aldus de hoofdtrainer die dus blij is dat de interlandperiode voorbij is.

AZ Alkmaar wint de wedstrijd
1.44
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.75
Sparta Rotterdam wint de wedstrijd
6.00

“Doorgaan op elan van duel tegen Antwerp”

Slot hoopt dat zijn team niet te lang stil blijft staan bij de nederlaag tegen Vitesse, maar vooral terugdenkt aan de geweldige prestatie tegen Antwerp: “Dat is zonder enige twijfel het hoogtepunt tot nu toe en ik hoop op dat elan door te kunnen in de rest van het seizoen”, aldus Slot bij AZ-TV.

Sparta-trainer Henk Fraser: “Natuurlijk willen we aanvallend voetballen

Sparta weet dat het niet mee gaat doen om de bovenste posities in de Eredivisie. De promovendus heeft als doelstelling handhaving en dat betekent volgens Fraser ook dat er tegen ploegen als AZ verdedigend wordt gevoetbald. Niet omdat hij dat graag wil, maar in het belang van de club. Zo legt hij uit in gesprek met Fox Sports: “Natuurlijk willen we voetballen. Maar als het níet kan… Het gaat er óók om dat we in de Eredivisie blijven. Volgens mij is dat het belang van Sparta. Voor mij zeker. Nogmaals, aanvallen is altijd de intentie. Natuurlijk wil ik voetballen. Iedereen wil mij maar in een hokje duwen. Toen ik klein was, was ik bruin. Nu moet ik in dat hokje van ‘verdedigende trainer’. Pff, wat een onzin”, aldus de Sparta-trainer.

Statistieken

Het verschil tussen Sparta en AZ is slechts één punt. Opmerkelijk: Sparta heeft een punt voorsprong op AZ. Uiteraard heeft ook hier het verzetten van duels vanwege Europese verplichtingen invloed, want AZ speelde een wedstrijd minder dan de Rotterdammers. Toch zegt dit wel iets over de seizoenstart van de Spartanen die nog maar één keer verloren: 1-4 van Ajax.

Head 2 Head

Opgaande op de stand zou ons dus een spannend duel te wachten staan, maar als we de statistieken erbij pakken van de onderlinge ontmoetingen dan is het beeld totaal anders. Sinds 1997 wist Sparta niet één keer te winnen van AZ, ook niet op het Kasteel of in bekerwedstrijden. AZ lijkt dus in alle opzichten een maatje te groot voor de Kasteelheren uit de Rotterdamse wijk Kralingen. Toch zien we zelden uitslagen voorbijkomen waaruit blijkt dat Sparta volledig wordt weggespeeld. De 6-0 overwinning in 2008 is het laatste wapenfeit van de Alkmaarders dat duid op een gigantisch klasse verschil.

Sterker nog: in 2017 vertrok Sparta nog met een gelijkspel uit de Kaasstad. De 1-1 werd destijds dan ook gevierd als een overwinning door de Spartanen, terwijl de toenmalige AZ-trainer John van den Brom woedend het stadion verliet. Afgelopen seizoen zette AZ weer orde op de zaken door met 2-1 te zegevieren, maar ook dit gebeurde dus weer met de voor AZ – Sparta duels kenmerkende close finish.

Huidige vorm

AZ heeft de voorbije weken vooral veel energie gestopt in de Europa League. Die inzet werd beloond toen het Belgische Royal FC Antwerp in de verlenging werd verslagen (1-4), waardoor AZ nu in de groepsfase van de Europa League mag uitkomen. Die prestaties trokken wel een wissel op de selectie en was er hoogstwaarschijnlijk mede de oorzaak van dat er in de slotfase van het duel tegen Vitesse met 2-1 verloren werd. Samen met het gelijke spel dat in en tegen FC Groningen werd behaald betekent dat een zevende plek in de competitie, die zo voortvarend werd begonnen.

Sparta niet onderschatten

Sparta lijkt een ideale tegenstander voor AZ om de draad weer op te pakken, maar de Rotterdammers mogen zeker niet onderschat worden. Het elftal van trainer Fraser verloor weliswaar dik van Ajax (1-4), maar liet tegen PEC Zwolle (2-2) zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om mee te doen in deze competitie. Ook de zeges op ADO en VVV gingen gepaard met goed, aanvallend voetbal. De 2-2 in de stadsderby tegen Feyenoord kan ook gezien worden als een overwinning, aangezien Sparta in de Kuip toch meestal het onderspit moet delven. Kortom: ook Sparta zit goed in zijn vel.

Prognose

Onze voorspelling is dat AZ – Sparta eindigt in 0-0. AZ speelt niet in Alkmaar en moet nog altijd bijkomen van de ontknoping tegen Antwerp in de Europa League. Onze verwachting is dat Sparta de Alkmaarders niet de tijd geven om zich te herpakken en met fris, aanvallend voetbal de ploeg van trainer Slot af kan houden. Als blijkt dat beide elftallen niet door de verdedigende linies kan komen, zullen beide trainers tevreden zijn met een punt. Vandaar dat wij op ons TOTO-formulier een gelijkspel aanvinken.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar – Sparta Rotterdam

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookies voor de wedstrijd van AZ tegen Sparta kan je een hoge beloning opleveren. Zet je in op winst van Sparta? Dan heb je de hoogste quotering van deze wedstrijd te pakken. Mochten de Rotterdammers drie punten scoren dan wordt je inleg x 6.00 keer de inleg waard.

Een gelijkspel wordt door de TOTO met een quotering van x 4.75 keer de inleg ook zeer hoog uitbetaald. Dat betekent dat een inleg van twintig euro al bijna honderd euro waard wordt als beide teams met 1 punt van het veld stappen. Voor winst van de Alkmaarders keert de TOTO x 1.44 keer je speelbedrag uit.

De Eredivisie-wedstrijd AZ Alkmaar – Sparta Rotterdam wordt gespeeld op zaterdag 14 september om 18:30 uur in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Speel slim mee en scoor bij de TOTO de beste deals en hoogste quoteringen. Welke ploeg gaat zich dit weekend herstellen en pakt drie punten in het stadion van ADO Den Haag? Zet vandaag alvast in via VoetbalGokken.nl op jouw favoriet.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

16 januari 2020     2 REACTIES

Bookmakers hanteren hoge odds bij VVV – PSV

In stadion De Koel hervatten VVV en PSV komende zondag de Eredivisie. Voor de Limburgse thuisploeg direct een lastig ...

Lees meer
16 januari 2020     2 REACTIES

Liverpool op Anfield tegen Manchester United in Premier L...

De bookmakers likken hun vingers er alweer bij af, want dit weekend staat er opnieuw een Engelse topmatch geprogramme...

Lees meer
15 januari 2020     1 REACTIE

Ajax hervat competitie met thuiswedstrijd tegen Sparta Ro...

Aanstaande zondag begint voor Ajax het tweede deel van de Eredivisie. De Amsterdammers beginnen dit deel als koploper...

Lees meer
15 januari 2020     2 REACTIES

Zege van Feyenoord op Heerenveen zorgt voor vijftig proce...

Ben je van plan om in te zetten op de wedstrijd van Feyenoord die ze zaterdag spelen tegen SC Heerenveen? Voetbal...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën