Eredivisie
20/12/20193 reacties

Eredivisietopper FC Utrecht vs. Feyenoord zet bookmakers aan het werk

Eredivisietopper FC Utrecht vs. Feyenoord zet bookmakers aan het werk
De topper in de laatste speelronde voor de winterstop is de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord. In ieder geval op papier de meest interessante pot van het aankomende weekeinde. Welke ploeg trakteert zichzelf op een kerstbonus en gaat er met de zege vandoor? Is het thuisploeg Utrecht of kunnen de bezoekers uit Rotterdam met drie punten op zak terugkeren naar De Kuip? VoetbalGokken.nl zet alle wedstrijdfeiten voor je op een rij, maar we beginnen zoals altijd met een korte analyse van beide hoofdtrainers.

John van den Brom: “Feyenoord moeilijke wedstrijd”

FC Utrecht trainer John van der Brom heeft een goede week achter de rug en gaat met zijn ploeg met opgeheven hoofd de thuiswedstrijd tegen Feyenoord in. “De overwinning op FC Groningen in de beker is het begin van een mooie week die eindigt met een moeilijke thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Naar zondag toe nemen we mee dat we in balbezit controle hadden over de wedstrijd tegen Groningen. Onder Advocaat verspilt Feyenoord weinig punten, dus we bereiden ons voor op een pittige wedstrijd.”

Wisselvalligheid

FC Utrecht is nog niet de subtopper waarop ze in de domstad wellicht gerekend hadden. Vooralsnog worden goede wedstrijden met zeer matig optreden afgewisseld: “Die wisselvalligheid en het verval zie ik ook en dat irriteert wel”, vervolgt Van den Brom, die zondag thuis tegen Feyenoord op revanche hoopt. “We hebben al genoeg laten zien wat we in onze mars hebben. Dat moet er vaker, meer en beter uitkomen dan we tot nu toe hebben gezien. Hopelijk is dat zondag tegen Feyenoord het geval.”

Dick Advocaat: “Zondag weer totaal andere wedstrijd”

Feyenoord had het afgelopen donderdag lastig tegen Cambuur en wist ternauwernood door te bekeren door een late goal van Senesi. Dick Advocaat verbindt daar richting het duel tegen FC Utrecht echter weinig conclusies aan: “Het is wel zo dat ik heel vaak met dezelfde jongens speel en de wedstrijden volgen elkaar snel op in deze periode, maar zondag is weer een totaal andere wedstrijd. Een hele lastige uitwedstrijd waar we weer als team zullen moeten spelen om een resultaat te kunnen halen.”

“Utrecht-uit bijzonder lastig”

Advocaat maakt zich echter geen zorgen en werkt vol vertrouwen toe naar het duel in de Galgenwaard, de plek waar hij vorig seizoen nog actief was als trainer: “Dat er soms dingen beter moeten, is duidelijk, maar iedereen weet perfect wat er van hem verwacht wordt. Als we leren om tijdens de wedstrijden om te schakelen als dat nodig is, dan zal dit Feyenoord nog veel meer wedstrijden gaan winnen. Blijft staan dat Utrecht-uit bijzonder lastig is, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we met een overwinning de winterstop in kunnen gaan.”

Statistieken

De thuisploeg vinden we terug op plek vijf en dat is precies Ă©Ă©n plaatsje hoger dan Feyenoord. FC Utrecht verzamelden tot nu toe 29 punten, terwijl Feyenoord er 28 heeft. Het is voor beide ploegen dus van groot belang om van hun directe concurrent te winnen.

Head 2 Head

En winnen in Utrecht dat doen niet veel ploegen, ook Feyenoord niet. Vorig seizoen werd het 3-2 voor de Domstedelingen. In 2018 werd het duel afgefloten bij een 1-1 stand en de laatste keer dat Feyenoord met drie punten op zak vanuit Utrecht in de bus naar Rotterdam stapte was in 2016. Op 28 februari van dat jaar werd het in de Galgenwaard 1-2 voor de club uit de havenstad. De meest memorabele editie van de voorbije jaren is ongetwijfeld de editie van 2014. Feyenoord won toen met 2-5!

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht had het even heel erg lastig, maar met drie overwinningen op rij lijkt de ploeg van trainer Van den Brom weer op het juiste spoor te zitten. Donderdag werd Groningen uit de beker geknikkerd: 0-1. Vorig weekend moest Heracles eraan geloven: 1-3 en die week daarvoor was het opnieuw Groningen dat moest buigen voor Utrecht: 0-1.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord won met de grootst mogelijke moeite net van Cambuur in het KNVB-bekertoernooi: 1-2, maar liet in de competitie vorige week PSV nog alle hoeken van het veld zien: 3-1. De 3-2 nederlaag tegen Porto buiten beschouwing gelaten zorgt voor een positieve balans qua uitslagen bij de Rotterdammers. Over het spel (tegen Vitesse en PEC Zwolle bijvoorbeeld) valt nog veel te zeggen, dus we kunnen niet spreken van een absolute topvorm.

Lappenmand

Bij FC Utrecht ontbreekt Bart Ramselaar. De 23-jarige aanvallende middenvelder was tot voor kort het enige probleemgeval, maar na de bekerwedstrijd van donderdag is daar ook Bahebeck bijgekomen. Daartegenover staat dan weer de terugkeer van Dalmau. Simon Gustafson en Adam Maher staan op scherp. Beiden hebben al vier gele kaarten op zak dit seizoen.De ziekenboeg bij Feyenoord is nog altijd niet leeg. Sven van Beek is een vaste inwoner van de lappenmand geworden. De enkelblessure van de centrale verdediger houdt hem ook tegen Utrecht aan de kant. Rick Karsdorp is hoogst twijfelachtig voor zondag. Een liesblessure lijkt ervoor te gaan zorgen dat hij de laatste wedstrijd voor de winterstop gaat missen. Edgar Ie en Ridgeciano Haps zullen zondag zeker niet meedoen. Wouter Burger is geschorst.

Prognose

Onze voorspelling is: 2-2. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Utrecht is altijd sterk thuis en Feyenoord is nog niet op volle oorlogssterkte. Vandaar onze prognose voor een gelijkspel. Weet jij het beter of wil je de actuele odds van een gelijkspel weten? Check onderstaande quoteringen bij Toto sportweddenschappen en speel mee!

Quoteringen FC Utrecht – Feyenoord

Een wedstrijd in de Eredivisie die Koning TOTO graag bombardeert met hoge quoteringen is de wedstrijd van zondag in de Galgenwaard. Een gelijkspel tussen Utrecht en Feyenoord wordt in het 1X2 spelsysteem het hoogst ingecalculeerd. Mocht jij vooraf een X hebben ingevuld en de punten worden verdeeld in Utrecht, dan wordt jouw inleg in een klap x 3.50 keer meer waard.Voor een zege van thuisploeg Utrecht staat er bij de TOTO een quotering van x 2.50 keer je inleg gereed. Een uitzege van Feyenoord wordt met x 2.62 keer de inleg iets hoger ingeschaald.
De Eredivisie wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 22 december om 14:30 uurin de Galgenwaard te Utrecht. Vechten de twee ploeg onderling uit wie er een treetje hoger op de ranglijst komt te staan voor de winterstop of zijn de kaarten geschut en start Utrecht volgend jaar vanaf de vijfde plek en Feyenoord vanaf de zesde plaats in de Eredivisie? Koning TOTO is er klaar voor om jouw voorspelling op te nemen en beloont je graag op (hoge) geldprijzen.

De beste Online Bookmakers