Eredivisie
13/12/20192 reacties

Eredivisietopper PSV – Feyenoord heeft geen echte favoriet

Eredivisietopper PSV – Feyenoord heeft geen echte favoriet
Aanstaande zondag als AZ en Ajax de degens kruisen spelen PSV en Feyenoord ook tegen elkaar. Twee toppers in één weekend, wat een weelde! Ook voor de TOTO, want er wordt volop ingezet op dit duel. Tot nu toe is er geen enkel team dat er helemaal bovenuit steekt bij de voorspellingen. Het kan dus in deze wedstrijd ook alle kanten op. Wat denk jij dat het wordt in de Rotterdamse Kuip? Gaat PSV winnen van Feyenoord of weet Dick Advocaat zijn voormalige werkgever in de Rotterdamse vestiging de definitieve nekslag toe te dienen?

Dick Advocaat: “PSV is een test voor ons”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat keek direct na de 0-0 tegen Vitesse vooruit naar PSV, ondanks het feit dat er tussentijds nog tegen Porto gespeeld moest worden. Deze Europa League wedstrijd werd donderdagavond met 3-2 verloren waardoor Feyenoord is uitgeschakeld. Daardoor is het duel van zondag extra belangrijk. Advocaat ziet echter niet op tegen de wedstrijd tegen de Eindhovenaren: “PSV thuis is misschien wel makkelijker om tegen te spelen dan bijvoorbeeld RKC. Het is natuurlijk wel een echte test voor ons, zoals iedere wedstrijd een test is”, vertelt hij bij FOX Sports.

“Aanvallend, dominant voetbal spelen”

“Het is niet belangrijk wat de tegenstander doet, maar wat je zelf doet. Wij willen aanvallend en dominant voetbal spelen. Daar hebben we ook de spelers voor, dus dat zullen we ook tegen PSV gaan proberen te doen. Ik zeg het nog maar een keer: niemand speelt bij Feyenoord, omdat hij een aardige jongen is, maar omdat hij goed kan voetballen. En dat moeten we laten zien zondag.”

Mark van Bommel: “Feyenoord is soms goed, soms minder”

PSV-trainer Mark van Bommel ligt al geruime tijd onder het vergrootglas. Zijn positie is wankel, al geeft de 5-0 zege op Fortuna Sittard hem weer wat lucht. Echter werd er gelijkgespeeld tegen Rosenborg (1-1) in de Europa League. PSV was hierin echter al eerder uitgeschakeld. Als er dan ook nog van Feyenoord wordt verloren, zullen de stemmen om hem te ontslaan weer luider worden. En Van Bommel weet als geen ander dat winnen van de Rotterdammers niet 1,2,3 gepiept is: “Feyenoord heeft een aardig tot goed elftal met veel kwaliteit voorin. Daarnaast is het lastig om te scoren tegen Feyenoord. Het is lastig om hen te analyseren, omdat zij soms heel goed zijn en soms iets minder.”

“Gaan altijd voor de winst”

Volgens de oefenmeester is PSV ondanks de mindere periode nog steeds hetzelfde als in het begin van dit seizoen: “Wij doen altijd hetzelfde”, aldus de oefenmeester op het clubkanaal van PSV. “Er zit karakter in deze ploeg. Elke dag zit dat in je oefeningen en in je spel. Dit is een elftal dat voor elkaar wil vechten, ongeacht de stand. Ze gaan altijd voor de winst en zullen dat tegen Feyenoord ook zeker weer gaan doen.”

Statistieken

PSV is de nummer drie op de ranglijst. De Eindhovenaren hebben 31 punten behaald in de afgelopen zestien wedstrijden. Feyenoord staat achtste en komt tot slechts 25 punten. Het verschil is dus zes punten voorafgaand aan dit duel. Voor beide elftallen is het dus belangrijk om drie punten bij te kunnen steken. Mocht PSV winnen en AZ van Ajax verliezen, dan komt namelijk plek twee voor PSV weer in zicht. En als Feyenoord wint, dan is PSV (en dus plek drie) ineens weer binnen handbereik.

Huidige vorm Feyenoord

Dick Advocaat is in de competitie nog altijd ongeslagen, maar of je daar nou echt trots op moet zijn als er legio gelijke spelen tussen zitten is maar de vraag. Afgelopen weekend werd het tegen Vitesse 0-0, terwijl de ploeg uit Arnhem niet bepaald lekker draait in de laatste serie wedstrijden. Wel wist Feyenoord in de afgelopen vijf competitieduels elf van de 25 punten te pakken: drie keer winst (RKC, PEC Zwolle en VVV) en twee keer gelijk (Vitesse en Groningen). De 3-2 nederlaag tegen FC Porto zullen ze in de havenstad ook nog wel even voelen.

Huidige vorm PSV Eindhoven

We hebben het eigenlijk al gezegd: de grootste crisis lijkt achter de rug bij PSV. Van Bommel geeft zelf al aan dat ze nu niet te hard van stapel moeten lopen en dat Feyenoord een lastig te bespelen ploeg is, maar met Malen en Bergwijn weer terug in de selectie kunnen de vijf cowboys weer gaan stralen. De 5-0 winst op Fortuna betekende de eerste competitiezege sinds er op 24 november van SC Heerenveen (2-1) werd gewonnen. Europa League en KNVB-beker buiten beschouwing gelaten.Afgelopen donderdag kwam het in de slotwedstrijd van die Europa League thuis niet verder dan 1-1 tegen Rosenborg BK. Ook die uitslag is niet echt goed voor het vertrouwen richting de ‘topper’  in de Kuip.

Lappenmand

Rick Karsdorp is er naar alle waarschijnlijkheid niet bij in Eindhoven. De middenvelder is een van de vele geblesseerde in de selectie van trainer Dick Advocaat die onder meer zijn eerste en tweede doelman moet missen. Marsman is de logische vervanger. Ook Haps en Jorgensen zijn niet fit.PSV heeft zojuist een behoorlijke blessuregolf achter de rug. Wel is Jorrit Hendrix sinds eind vorige maand geblesseerd en wordt Sam Lammers nog dagelijks behandeld door de medische staf, maar hij is – zij het langzaam – wel weer op de weg terug.

Prognose

Onze voorspelling is 2-1. Bij de bookmakers is er geen echte favoriet te vinden en ook wij vinden het lastig om een echte favoriet aan te wijzen, maar kiezen toch voor de thuisploeg. De Europa Leaguewedstrijden hakken er bij beide elftallen ongetwijfeld flink in, maar omdat ze daar beide ‘last’ van hebben is die invloed waarschijnlijk gering. Welke uitslag voorspel jij voor deze tweede topper van komend weekend? Check onderstaande odds en speel mee!

Quoteringen Feyenoord Rotterdam – PSV Eindhoven

Bij de TOTO wordt al flink ingelegd op de wedstrijd van komende zondag in De Kuip en dat is ook niet zo gek. De quoteringen zijn weer prima ingedeeld. De hoogste odd van dit duel staat bij de TOTO genoteerd bij een gelijkspel x 3.90 keer je inleg.Voor een zege van de thuisploeg keert de TOTO x 2.55 keer je inleg uit. Wordt het volgens jou PSV die er met de drie punten vandoor gaat? Dan is spelen op de Eindhovenaren met een odd van x 2.45 keer de inleg ook zeker de moeite waard.
De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 15 december om 14:30 uur in De Kuip te Rotterdam. Welke ploeg gaat deze topwedstrijd winnen en kan daarmee in de sporen van Ajax en AZ blijven? Speel jij bij de TOTO op Feyenoord of toch op PSV?

De beste Online Bookmakers