Eredivisie
30/09/20202 reacties

FC Utrecht en SC Heerenveen elkaar in Eredivisie

FC Utrecht en SC Heerenveen elkaar in Eredivisie
Aanstaande vrijdag krijgt FC Utrecht bezoek van SC Heerenveen in de Eredivisie. In de Galgenwaard, waar net als elders geen publiek welkom zal zin, kan het spoken. Maar Heerenveen heeft een prima start van de competitie. Laat je voorspelling voor deze subtopper in de Eredivisie achter bij VoetbalGokken.nl en maak kans om mooie bonussen!

John van den Brom: “Heerenveen is interessant tegenstander”

FC Utrecht won vorig weekend haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Tegen RKC Waalwijk werd er met 3-1 gewonnen en dat geeft trainer John van den Brom moed voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. “Als je wint heb je een hele mooie uitgangspositie voor de komende week. Maar dat betekent niet dat je tevreden achterover kunt en moet gaan zitten. Vrijdag spelen we tegen Heerenveen en dat wordt een interessante wedstrijd voor ons”, zegt Van den Brom.

“Verbeterpunten halen uit wedstrijden en trainingen”

Interessant vooral omdat RKC niet als graadmeter dient voor het ambitieuze Utrecht. Heerenveen is dat wel. Van den Brom hoopt dan ook aanstaande vrijdag weer een driepunter binnen te kunnen slepen. “We halen alle verbeterpunten uit voorgaande wedstrijden, ook als we winnen. En training vervolgens om ook daarin beter te worden. Zo gaan we goed voorbereid de strijd aan tegen Heerenveen.”

Johnny Jansen: “In topvorm naar FC Utrecht gaan”

Heerenveen-trainer Johnny Jansen zit met zijn team al wat weekjes in de winningmood. Ook Jansen hoopt die lijn met zijn team door te kunnen trekken naar de Galgenwaard. “Wij moeten ervoor zorgen dat we weer in topvorm zijn als we vrijdag van FC Utrecht willen winnen”, zegt Jansen.

“Veel potentie in dit elftal”

“Utrecht heeft een volwassen ploeg”, vindt Jansen over de tegenstander van vrijdag, die nog een wedstrijd minder heeft gespeeld in de Eredivisie en daarom pas negende staat. “Wij hebben heel veel potentie in ons elftal. Zij kunnen wel de beste spelers hebben, maar het gaat om het beste team. Daar gaan we alles aan doen”, zo besluit de trainer van SC Heerenveen.

Statistieken

De Eredivisie is nog maar drie speelrondes jong, maar SC Heerenveen heeft het maximale aantal punten bij elkaar weten te rapen. De ploeg van trainer Jansen heeft negen punten en staat tweede op de ranglijst waarin Ajax aan kop gaat met evenveel punten als de Friese ploeg. FC Utrecht mist nog een speelronde en heeft er dus nog maar twee afgewerkt. De ploeg staat met vier punten op de negende plek.

Head 2 Head

Eind augustus oefenden FC Utrecht en SC Heerenveen tegen elkaar ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De Domstedelingen waren toen met 4-1 te sterk voor de ploeg uit Heerenveen. Dat was vorig jaar ook al het geval toen aan het eind van seizoen 2018/2019 Heerenveen met 3-1 werd verslagen in de Galgenwaard. De Friese club won er voor het laatst begin 2015. Toen werd het 1-2 in het voordeel van Heerenveen.

Huidige vorm FC Utrecht

Afgelopen weekend speelde FC Utrecht ook al een thuisduel. RKC Waalwijk kwam op bezoek en de ploeg werd met 3-1 overmeesterd door de ploeg van trainer Van den Brom. Een week eerder gingen de Domstedelingen zelf nog op pad richting het zuiden van het land. Bij VVV Venlo werd er niet gewonnen, maar wist FC Utrecht met 1-1 nog wel gelijkspel uit het Venlose vuur te trekken.

Huidige vorm SC Heerenveen

Datzelfde VVV Venlo kwam afgelopen zaterdag nog op bezoek bij SC Heerenveen en de ploeg van trainer Jansen wist met een 1-0 zege de drie punten in eigen huis te houden. De Friesen zijn sowieso op dreef bij ploegen uit het zuiden. Bij Fortuna Sittard werd het een week eerder al 1-3 en ook Willem II werd met 2-0 verslagen door de troepen van SC Heerenveen.

Lappenmand

Trainer Van den Brom heeft weinig zorgen om het blessureleed bij FC Utrecht. Zijn spelers zijn blessurevrij en momenteel is ook niemand geschorst. Dat betekent dat Van den Brom tegen Heerenveen over al zijn spelers kan beschikken.Joey Veerman zal namens SC Heerenveen niet meereizen naar de Galgenwaard in Utrecht. De 21-jarige middenvelder heeft last van een kneuzing die hij opliep in de wedstrijd tegen VVV Venlo. Veerman is vermoedelijk een maand uit de roulatie.

Prognose

SC Heerenveen wint de duels de laatste weken zeer gemakkelijk, maar bij FC Utrecht gaat dat volgens ons anders worden. Wij voorspellen dat de teams aan elkaar gewaagd zullen zijn en dus wordt het een gelijkspel 2-2 in de Galgenwaard. Check hieronder wat jouw voorspelling kan opleveren bij de Nederlandse bookmakers.

Quoteringen FC Utrecht – SC Heerenveen

Bij de TOTO levert een gelijkspel de hoogste quotering van dit duel op. Mochten de punten gedeeld worden dan wordt jouw inleg hierop x 3.95 keer meer waard.Een zege van SC Heerenveen wordt met x 3.70 keer je inleg voor niet veel minder uitbetaald. Als FC Utrecht thuis wint van de Friese ploeg, dan wordt jij x 1.80 keer het speelbedrag rijker.
De Eredivisie wedstrijd FC Utrecht – SC Heerenveen wordt gespeeld op vrijdag 2 oktober om 20:00 uur in stadion de Galgenwaard te Utrecht. Denk jij te weten welke ploeg deze wedstrijd wint? Ga dan naar Koning TOTO via de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl en maak een mooie deal!

De beste Online Bookmakers