Eredivisie
16/10/20192 reacties

FC Utrecht krijgt PSV op bezoek in Eredivisie

FC Utrecht krijgt PSV op bezoek in Eredivisie
De onbetwiste Eredivisietopper van dit weekend is FC Utrecht – PSV. De Eindhovenaren strijden samen met Ajax om de eerste plaats in de huidige competitie en dus er is  geen ruimte voor de PSV’ers om punten te laten liggen in de Galgenwaard. Dit topduel is ook voor FC Utrecht belangrijk, want de ploeg verspeelde al flink wat punten tot nu toe. Ondanks een mooie zesde plaats kan ook dit elftal zich geen puntverlies veroorloven. De TOTO heeft er zo zijn ideeën over en dat zorgt voor hoge pre-wedstrijdquoteringen voor deze topper uit de Nederlandse Eredivisie!

Mark van Bommel: “Wij zijn normaal gesproken favoriet”

PSV-trainer Mark van Bommel staat aan de vooravond van een serie belangrijke wedstrijden. Komende zondag begint die reeks met de uitwedstrijd in Utrecht, gevolgd door de Europa Leaguewedstrijd thuis tegen LASK en de thuiswedstrijd tegen AZ. Maar de trainer kijkt voorlopig alleen naar de eerstvolgende wedstrijd, die tegen FC Utrecht dus. “FC Utrecht heeft een heel compact elftal op het middenveld. We geven de spelers dan ook mee dat de aanvallen over de zijkanten moeten gaan, willen we Utrecht verslaan. Je moet het simpel bekijken: FC Utrecht is een sterke ploeg, daar kan je van verliezen of tegen gelijkspelen, maar als onze spelers hun taken goed uitvoeren zijn we normaal gesproken de favoriet.”

John van den Brom:  “Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd”

FC Utrecht-trainer John van den Brom weet zich zondag gesterkt door een uitverkocht stadion Galgenwaard. De leidsman bij de Domstelingen heeft een vanwege de interlandbreak een lange periode toe kunnen leven naar het duel tegen PSV en staat dan ook te trappelen om zondag het veld te betreden: “Het is een mooie pot”, zegt Van den Brom via de officiële clubkanalen. “Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.”

Ramselaar: “Zondag kans om mezelf te bewijzen”

Voor Bart Ramselaar is het duel van zondag extra speciaal. De rappe middenvelder kwam afgelopen seizoen terug naar Utrecht, nadat zijn avontuur bij PSV mislukte. “Ik heb een hele ervaring in mijn rugzak en die zal ik meenemen naar FC Utrecht”, kondigt hij op de clubwebsite aan. Ramselaar hoopt zondag in De Galgenwaard het ongelijk van PSV-trainer Van Bommel te bewijzen, maar koester geen wrok ten opzichte van de PSV-trainer. “Ik heb niets tegen Van Bommel, zeker niet. Het zijn keuzes die een trainer moet maken. Helaas voor mij is het zo gelopen, daar krijg je mee te maken in je carrière. Dan is het aan mij om te laten zien dat ik het mee kan nemen en daar krijg ik zondag hopelijk de kans voor.”

Statistieken

Er werd vooraf veel verwacht van FC Utrecht, maar trainer John van den Brom heeft het nog niet voor elkaar gekregen om de machine vlotjes te laten draaien. Wel bezit de ploeg voldoende kwaliteiten om in de subtop mee te kunnen draaien. Ondanks een matige start staan de Domstedelingen wel gewoon keurig zesde. PSV begon het seizoen ook wat stroef, maar heeft in de Eredivisie nauwelijks steken laten vallen. Er werd nog niet verloren en dat resulteert in een gedeelde eerste plaats in de stand van dit moment. “Statistieken zijn mooi, maar het gaat om de wedstrijd van zondag”, zegt Utrecht-trainer John van den Brom stellig.

Head 2 Head

Vorig jaar kwam er geen winnaar uit de bus rollen van de wedstrijd tussen Utrecht en PSV. Beide teams moesten het doen met een 2-2 gelijkspel. Maar de Eindhovenaren kennen ook betere tijden in de Galgenwaard. De 1-7 overwinning van de Eindhovense ploeg zal bij veel voetballiefhebbers nog vers in het geheugen staan. Ook in 2014 wist PSV de thuisploeg opzij te zetten met een monsterzege van 1-5. Toch is het lang niet altijd PSV die winnend van het veld stapt. In 2012 (1-0) en 2008 (3-1) ging die eer naar de thuisspelende ploeg. Dat het een gelijkspel werd, is al enige tijd geleden. In seizoen 2011/2012 werd Utrecht – PSV 1-1.

Huidige vorm FC Utrecht

Daar waar PSV momenteel de een na de andere punt weet binnen te halen laten ze bij Utrecht er heel wat liggen. Net voor de kwalificatiewedstrijden van Oranje moesten de Domstedelingen het nog bezuren tegen Vitesse (2-1). Van Willem II werd die week ervoor wel gewonnen (2-0), maar wel nadat het vanuit Heerenveen thuis was gekomen met een punt (1-1). Van FC Emmen (3-1), PEC Zwolle (3-1) en ADO Den Haag (2-4) werd wel gewonnen. De ploeg van trainer Van den Brom wist dan weer geen vuist te maken tegen FC Twente (3-1) en VVV Venlo (1-2). Bij Feyenoord in Rotterdam kwam de Utrechtse formatie er met een (1-1) gelijkspel wel weer redelijk goed vanaf.

Huidige vorm PSV

Bij PSV dendert de trein van trainer Van Bommel keihard door. In de Eredivisie heeft het samen met Ajax 23 punten en de Eindhovenaren lijken het elke week beter te gaan doen. Niet alleen in de competitie worden de punten behaald. Ook in de Europa League gaat het de Eindhovenaren goed af. Na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht wacht midweeks de thuiswedstrijd tegen LASK Linz in de Europa League. Een pittig weekje dus voor PSV, maar in deze vorm moet dat voor de Eindhovense ploeg geen probleem zijn.

Lappenmand

Jorrit Hendrix keert terug van een blessure die hij opliep in de uitwedstrijd Rosenborg en ook Mohammend Ihattaren zit weer in de wedstrijdselectie. De vader van Ihattaren overleed onlangs en hierdoor was de jongeling enige tijd afwezig in Eindhoven, maar heeft na de droevige familieomstandigheden maandag de training hervat. Bij FC Utrecht is iedereen fit, alleen de 19-jarige Justin Lonwijk staat onder behandeling van de medische staf. De middenvelder kampt met een knieblessure.

Prognose

Onze prognose is dat PSV er met een driepunter vandoor gaat, maar het zal geen gemakkelijke klus worden voor de Eindhovenaren. Onze wedtip is dan ook 1-2 in het voordeel van de PSV ‘ers. Verwacht jij ook een zege van PSV of ga je juist voor een stunt van de thuisploeg? Check dan onderstaande pre-wedstrijdquoteringen en ga voor de winst!

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Utrecht – PSV Eindhoven

De pre-wedstrijdquoteringen voor het duel in de Galgenwaard zijn niet aan te slepen. Bij de TOTO sportweddenschappen wordt een thuiszege van FC Utrecht met x 4.00 keer de inleg hoog ingedeeld.Ook voor een gelijkspel wordt de inleg gemiddeld verviervoudigd x 4.00 keer het speelbedrag is hier de quotering van. Dit zijn dan ook de hoogste odds van dit duel! Een uitzege van de Eindhovenaren staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 1.80 keer je inleg.
De Eredivisie-wedstrijd FC Utrecht – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober om 20:45 uur in de Galgenwaard te Utrecht. Kunnen de Eindhovenaren ook na de wedstrijd in Utrecht blijven concurreren met koploper Ajax of graaien de Domstedelingen juist van de ploeg van Van Bommel de punten weg? Neem je eigen touwtjes in handen en voorspel deze wedstrijd goed bij de TOTO.

De beste Online Bookmakers