Eredivisie
06/03/20202 reacties

Feyenoord in De Kuip tegen Willem II

Feyenoord in De Kuip tegen Willem II
In de Eredivisie staat aanstaande zondag de wedstrijd Feyenoord tegen Willem II op het programma. Voor de Rotterdammers is een thuiszege van cruciaal belang om mee te kunnen doen met het kampioenschap. Willem II staat vijfde en heeft het dit seizoen ‘de zware jongens’ wel vaker moeilijk gemaakt. Koning TOTO heeft de odds voor de wedstrijd in De Kuip hoog ingeschaald en dat is goed nieuws voor jou als speler via VoetbalGokken.nl.

Dick Advocaat: “Zondag van Willem II winnen”

In Rotterdam was het afgelopen donderdag al groot feest. Feyenoord won de halve bekerfinale tegen NAC Breda met een bijzonder hoog resultaat. “Niet alles was in ons voordeel met het weer en het veld, maar 7-1 in een bekerwedstrijd is een aardig resultaat, toch?”, zegt trainer Dick Advocaat na afloop van die wedstrijd. Volgende maand volgt de finale tegen FC Utrecht, maar zover kijkt Advocaat niet. “Laten we eerst zondag maar van Willem II winnen, want Koster doet het met Willem II erg goed. Onze focus moet nu volledig op Willem II liggen en niet op wat er nog komen gaat”, aldus Advocaat tegenover FoxSports.

“We verliezen weinig”

De Kleine Generaal weet dan ook goed wat hij zondag van zijn team verwacht. “Ik vertel wat de aanvallers moeten doen als de backs van de tegenstander mee opkomen. En dan dient iedereen zich aan die afspraken te houden. Iedereen heeft een taak. En duidelijk, dat ben ik. Mijn hele leven al. Dat het allemaal beter moet, lees ik vaak in de kranten. En dat hoor ik ook op televisie. En dat klopt ook wel. Maar Feyenoord is gewoon een nare ploeg om tegen te spelen. We verliezen weinig en pakken volop punten. Dat is niet zomaar”, aldus de trainer van Feyenoord.

Adrie Koster: “Feyenoord is een interessante test”

Willem II-trainer Adrie Koster trekt zondag met zijn team en 1200 uitsupporters naar De Kuip in Rotterdam waar Feyenoord op de Tilburgers zal wachten. “Feyenoord is een interessante test. Hun spel wordt met de week beter. Je ziet dat daar ook de resultaten naar zijn. Feyenoord wordt steeds stabieler en speelt in een vastere opstelling. Er staat echt een team vind ik, een ploeg met veel vertrouwen”, aldus Koster over de tegenstander van zondag.

“Mijn spelers moeten er naartoe leven als naar een topwedstrijd”

Afgelopen weekend won Willem II nadat het drie wedstrijden in de Eredivisie niet zegevierden. “Hopelijk kunnen we dat voorzetten. Feyenoord zal er alles aan doen om het om te draaien. We komen tegen een ploeg die in goeden doen is en vertrouwen heeft. Het is gewoon een heel goed voetballende ploeg. De spelers moeten er naartoe leven als naar een topwedstrijd. Iedereen weet dat Feyenoord inmiddels weer een topploeg is. Om een resultaat te halen moet je top zijn. Het is een cruciaal wedstrijdje”, besluit Koster in het Brabants Dagblad.

Statistieken

Achter Ajax en AZ, die beide 53 punten hebben, volgt Feyenoord met 47 punten de Noord-Hollandse ploegen op gepaste afstand. PSV Eindhoven staat vierde met 46 punten en net daaronder vinden we Willem II dat 44 punten bij elkaar heeft gevoetbald. FC Utrecht en Vitesse sluiten het rijtje van de eerste zeven ploegen met beiden 38 punten achter hun naam.

Head 2 Head

Feyenoord bewaart geen goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met Willem II in De Kuip. Vorig jaar wisten de Tilburgers namelijk met 2-3 te winnen in de havenstad. Dat lukten de Brabanders in 2014 ook al. Toen werd het 1-2 in de Rotterdamse Kuip. Tussentijds won Feyenoord zijn thuiswedstrijden in de Eredivisie wel van Willem II. De meest opvallende zege van de laatste jaren was die in augustus 2017. Als landskampioen won Feyenoord met 5-0 van de ploeg uit Tilburg.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord won eerder deze week de halve bekerfinale tegen NAC Breda met 7-1. De Rotterdammers plaatsen zich hiermee voor de finale van de KNVB Beker die tegen de andere finalist FC Utrecht uitgevochten gaat worden. De zevenklapper tegen NAC was de zoveelste ongeslagen wedstrijd van Feyenoord op een rij. Vorig weekend werd er nog wel een gelijkspel gespeeld bij PSV in Eindhoven (1-1).

Huidige vorm Willem II

Na drie wedstrijden niet gewonnen te hebben, herpakte Willem II zich afgelopen weekend weer op. Thuis werd FC Groningen met 3-1 aan de kant gezet. Die overwinning was hard nodig voor de Tilburgers want de laatste overwinning dateerde vanaf begin februari toen Heracles Almelo nog op bezoek kwam (1-0). Tussentijds werd er niet gewonnen van uit PSV (3-0), thuis FC Utrecht (1-1) en uit bij FC Emmen 4-2.

Lappenmand

Bij Feyenoord wordt Nicolai Jørgensen pas over een maand terugverwacht. De spits van Feyenoord raakte op Valentijnsdag geblesseerd aan zijn teen dat de Deen nog een aantal weken aan de kant houdt. Ook Luis Sinisterra is nog niet hersteld van zijn knieblessure. De spelers die al vier gele kaarten bij elkaar hebben verzameld en dus op moeten passen voor een mogelijke schorsing zijn Leroy Fer, Tyrell Malacia en Orkun Kökcü.Bij Willem II reizen Fernando Lewis (kruisband), Freek Heerkens (blessure) en Mike Trésor Ndayishimiye (gekneusde ribben) niet mee naar Rotterdam. De speler waarbij een schorsing boven het hoofd hangt is verdediger Jordens Peters.

Prognose

Wat ons betreft gaat Feyenoord ook deze zondag niet verliezen, maar een overwinning wordt het ook niet. Wij vullen een X in bij Koning TOTO en dat betekent dat wij gokken op een gelijkspel in De Kuip. Onze wedtip voor deze week is: 2-2. Check onderstaand odds overzicht wat een gelijkspel of andere uitslagen jouw kunnen opleveren als je meespeelt via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen Feyenoord – Willem II

De gemiddelde quoteringen voor het duel in De Kuip zijn als volgt voor je ingedeeld. De hoogste odd van deze wedstrijd x 5.75 keer de inleg wordt door de TOTO uitbetaald als Willem II wint in Rotterdam. Een gelijkspel is goed voor een quotering van x 4.40 keer je speelbedrag. In het 1X2 spelsysteem staat een zege van Feyenoord op x 1.47 keer de inleg genoteerd.
De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – Willem II wordt gespeeld op zondag 8 maart om 14:30 uur in De Kuip te Rotterdam. Gaan de Rotterdammers deze drukke week afsluiten met een knallend resultaat tegen de ploeg uit Tilburg? Of gaat Willem II er tegen een topploeg opnieuw met de buit vandoor? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en win mooie geldprijzen dankzij de deals van VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers