Eredivisie
12/09/2019

Feyenoord in Eredivisiekraker thuis tegen ADO Den Haag

Feyenoord in Eredivisiekraker thuis tegen ADO Den Haag
Feyenoord Rotterdam ontvangt komende zondag het elftal van ADO Den Haag in de Kuip. Een beladen duel tussen twee ploegen met zeer fanatieke aanhang, wat bijna altijd zorgt voor spektakel op het veld. Kan Feyenoord deze thuiswedstrijd naar zijn hand zetten en een flinke stap omhoog maken op de ranglijst of gaan gokkers op een stunt van ADO zondagmiddag juichen doordat de Hagenezen met winst op zak de Kuip verlaten? Zet nu in bij VoetbalGokken op deze Eredivisiekraker en pak de hoogste odd voor Feyenoord – ADO!

Jaap Stam: “Honger om tegen ADO te knallen”

Feyenoord-trainer Jaap Stam vertelt op het YouTube-kanaal van de club uit Zuid dat zijn spelersgroep klaar is voor de confrontatie met ADO Den Haag: “De interlandbreak is een belangrijke periode. We hebben weinig wedstrijden verloren, maar je wil natuurlijk gewoon winnen. Die tendens hebben we tegen Willem II ingezet en we willen die lijn tegen ADO voortzetten. Dat betekent zowel aanvallend als verdedigend onze manier van spelen voortzetten en daarmee resultaat halen, zeker in onze thuiswedstrijden. Het hele groepsproces is positief, er wordt iets moois gevormd en iedereen heeft honger om tegen ADO weer te knallen en de competitie te hervatten.”

Nicolai Jorgensen op weg terug

Ook vanuit de ziekenboeg is er goed nieuws te melden: “Nico (Nicolai Jorgensen, red.) staat er goed op, voelt zich goed, heeft met de knie weinig problemen en doet weer mee met de groepstraining. We bekijken van dag tot dag wanneer hij weer een wedstrijd gaat spelen. In eerste instantie zal dat in het beloften-elftal zijn en vervolgens een invalbeurt bij het eerste”, aldus Stam op het YouTube-kanaal van Feyenoord.

Ook Toornstra weer fit

Het herstel van Jens Toornstra verloopt een stuk soepeler. “Hij heeft de training hervat, kan de zware belasting weer aan”, aldus Stam die verwacht dat de middenvelder donderdag zijn eerste minuten gaat maken bij beloften van Feyenoord in de wedstrijd tegen Heracles Almelo en afhankelijk daarvan wordt besloten of hij aansluit voor het duel tegen ADO.

ADO-trainer Groenendijk: “Feyenoord moeilijke wedstrijd bezorgen”

Alfons Groenendijk is niet van plan zich te verstoppen in de Kuip. Hij wil met zijn ploeg proberen om de Rotterdammers punten af te snoepen. “We kunnen het iedere ploeg lastig maken en zien ook kansen tegen Feyenoord. We moeten het volle stadion stil zien te krijgen door ze een mooie pot voor te schotelen en Feyenoord een moeilijke wedstrijd te bezorgen”, klinkt het strijdvaardig bij de hoofdtrainer van ADO in gesprek met ADO-TV.

“We gaan het gevecht graag aan”

Groenendijk heeft een duidelijk strijdplan, waarbij hij uitgaat van eigen kracht: “Feyenoord-uit is een mooie uitdaging in het mooiste stadion van Nederland. Als we het gevecht aangaan, dan weet ik zeker dat we ook in de Kuip kansen gaan krijgen”, zo besluit Groenendijk zijn vooruitblik op zondag. “We zullen goed moeten verdedigen en als zij aan de bal zijn goed opletten. ADO heeft een verleden met Feyenoord en we proberen om het verleden terug te laten keren door in Rotterdam opnieuw voor een stunt te zorgen.”

Statistieken

Feyenoord begint dus zijn thuisduel als de nummer tien in de stand. Die positie is echter enigszins vertekenend omdat de Rotterdammers Ă©Ă©n duel minder speelden dan de meeste andere teams. Ook ADO speelde een wedstrijd meer, maar behaalde in die vijf wedstrijden evenveel punten als hun Rotterdamse opponent. Zowel ADO en de spelers uit de havenstad sprokkelden tot nu toe zes punten bijeen.

Head 2 Head

Zoals al eerder gezegd staat dit duel altijd garant voor spektakel. Niet alleen op de tribunes, maar zeker ook binnen de lijnen. De voorbije jaren zagen we grote overwinningen van Feyenoord afgewisseld worden met verrassende overwinning van ADO Den Haag. Daarnaast troffen beide elftallen elkaar meerdere malen in de KNVB-beker en ook daar was het vaak genieten geblazen. Eind vorig seizoen kwam ADO nog even drie punten ophalen in Rotterdam door Feyenoord de zomer in te sturen met een 0-2 nederlaag.

Bekertoernooi

In het bekertoernooi van afgelopen seizoen had Feyenoord nog gehakt gemaakt van de ploeg uit de Hofstad: 5-1. Ook in 2017 knikkerde Feyenoord de Hagenezen al uit de KNVB-beker, maar toen met minder overtuigende cijfers: 2-0. De laatste zege van de Rotterdammers in de competitie dateert uit het seizoen 2017 – 2018. Toen werd het 3-1. De laatste keer dat Feyenoord – ADO onbeslist eindigden is al bijna tien jaar geleden! In 2010 werd het 2-2.

Huidige vorm

Zowel ADO als Feyenoord gaan dit duel in met een overwinning op zak in de laatste competitiewedstrijd voor de interlandbreak. Feyenoord versloeg daarin Willem II – dat op dat moment koploper was – door in Tilburg met 0-1 te winnen. Ook ADO won met 1-0. De Hagenezen deden dit thuis tegen VVV uit Venlo. Maar de beste herinneringen beleven beide elftallen aan de wedstrijd daarvoor. Feyenoord wist zich door tweemaal 3-0 tegen Hapoel Beër Sheva te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League en ADO Den Haag deed in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk goede zaken door met een 0-3 overwinning terug te keren naar de residentiestad.

Prognose

Onze voorspelling is dat ook deze uitvoering van Feyenoord – ADO Den Haag weer de moeite waard gaat zijn. Hoe het scoreverloop gaat zijn, is even onvoorspelbaar als het weer, maar ons gevoel zegt dat Jaap Stam dit Feyenoord zover heeft dat ook dit soort wedstrijden gewonnen gaan worden. Zonder ADO ook maar iets tekort te willen doen, zetten wij ons geld op een zege voor Feyenoord. En als we daar dan toch een score op moeten plakken, dan zeggen we 2-0.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – ADO Den Haag

Voor de streekderby tussen de twee Zuid-Hollandse ploegen wil de TOTO de pre-wedstrijdquoteringen nog weleens flink opschroeven. Dat is ook dit keer het geval! Een stunt van ADO Den Haag levert bij de bookmakers in het 1X2 spelsysteem al snel x 10.00 keer je inleg op. De hoogste quotering van deze wedstrijd!Verwacht je een gelijkspel in de Rotterdamse Kuip? Kruis dan een X aan op het TOTO-formulier en ontvang maar liefst x 7.00 keer je inleg terug als beide clubs een punt overhouden aan deze derby. Voor een thuiszege van Feyenoord wordt x 1.22 keer je inleg aangehouden. Verhoog je winkansen met de diverse spelmogelijkheden bij de TOTO en zet op het juiste moment in!
De Eredivisie-wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag wordt gespeeld op zondag 15 september om 14:30 uur in de Kuip te Rotterdam. Hoe verloopt deze Zuid-Hollandse derby volgens jou? Zijn het de Rotterdammers die met de eer gaan strijken of slaat ADO toe in de Kuip? Bekijk op onze bookmakerspagina de actuele quoteringen van de TOTO, zoek de hoogste odd en speel mee!

De beste Online Bookmakers